Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

No akkor ismét és végleg

2009.02.24. 17:03 - T-eszter

Mivel a freeblogon sikeresen átemelték a bejegyzéseinket, így végleg búcsút intünk a blog.hu-nak. Az okokat már korábban kifejtettük, remélem követtek minket

Szép napot mindenkinek!

Kincskeresés

2009.02.24. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: sport szórakozás imádjuk korosztály 18 hónapos kortól

 

Néhány hete a Nagyobbik lányom ovistársának anyukája invitált minket egy kis hétvégi, isaszegi kirándulásra, amit Ő "kincskeresésnek" nevezett el. Gondoltam magamban, ejha, két kisgyerek és egy állás mellett le a kalappal előtte, hogy még kincset eldugni is van ideje. 

Előző este barátainkkal színházba mentünk, lelkesen újságoltuk Nekik, hogy mi bizony másnap kincset keresünk a középsős ovisokkal. Felvilágosítottak bennünket, hogy akkor bizony vinnünk is kell magunkkal valamit, a megtalált kincs helyére újat kell tennünk. Itt már kezdett érdekes lenni  a dolog.

A szombat reggeli találkahelyen a szervező anyuka kinyomtatott papírokat nyomott a kezünkbe, ami segít a kincs megtalálásában. A rutinos ovisok kincskereső botokat kerestek maguknak az erdőben, én pedig szépen lassan megtudtam a lényeget a programunkról.

Létezik egy weboldal, ahol megtalálható a Magyarországon elrejtett kincsesládák össze paramétere: www.geocahing.hu.  A geocaching (ejtsd: "geokesing") az USA-ból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület képvisel.

A geocaching lényege, hogy egy jól lezárt ládikát a vállalkozó kedvű játékos elrejt egy általa kiszemelt, valamilyen szempont szerint megismerésre, felfedezésre érdemesnek ítélt helyen, és egy erre alkalmas GPS készülékkel a megfelelő módon rögzíti a rejtekhely pontos koordinátáit. Ezeket az adatokat eljuttatja az Egyesülethez, akik ezt feltöltik a honlapra. Elég ezek után meglátogatni az oldalt, és már indulhat is a GPS-es kincsvadászat!

Maga a kincsesláda nem más, mint egy vízhatlanul záródó háztartási dobozka, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen benne egy napló-füzet, egy kétnyelvű üzenet a megtalálónak (akár a véletlenül odatévedőnek is), egy íróeszköz és valami apró kis ajándék, ami a megtalálót illeti. Ebből persze az is következik, hogy a kincsvadásznak egy másik apró ajándékot kell magával vinnie, és a rejteket megtalálva a dobozban lévő tárggyal kicserélni, hogy a következő sikeres játékosnak se kelljen üres kézzel távoznia.

A honlapról a kincsesláda pontos földrajzi elhelyezkedésén kívül fotó és rövid leírás is található, plusz részletes információ a környék nevezetességeiről, látnivalóiról. Természetesen, a "találat" után van lehetőség az oldalon megosztani a többiekkel a sikeres kincskeresés részleteit, esetleg véleményt a leírásokról, fotókról. 

Képzelhetitek, mekkora öröm volt az 5 éveseknek, amikor egyikőjük kibányászta a ládát, amiből színes ceruzák, kulcstartók, apró játékok kerültek elő. Az egész kezdeményezés, játék fantasztikus ötlet szerintem! Nagyszerű, hogy a természetben kirándulhatunk, új helyeket ismerhetünk meg, és mindezt a valós kincskeresés izgalmával átitatva. Érdemes körülnéznetek a honlapon, mert rengeteg paraméter alapján választhattok helyszínt (pl. meg lehet közelíteni a ládát kisgyerekkel a nyakunkban). Arra figyeljetek, hogy élelmiszert (pl. Kinder-tojás) nem lehet a dobozban hagyni. Minket az első láda megtalálása után elmosott az eső, de előtte még körülnéztünk egy kedves tó körül, majd beültünk egy jó kis isaszegi étterembe, ahol volt etetőszék, langyos gyümölcslé és finomabbnál-finomabb frissen sültek.

Jó kincskeresést mindenkinek!

Mégis maradunk

2009.02.23. 19:31 - T-eszter

Sajnos odaát, az új címünkön akadt egy kis malőr, így a költözés kicsit elhúzódik

Vízesés

2009.02.23. 09:00 - Fel-mary

Címkék: játék fejlesztő tisztálkodás hellókarácsony még vállalható korosztály 9 hónapos kortól little tikes

Amióta örömködésbe torkollik minden fürdőzés, azóta folyamatosan úgy érzem, hogy fürdőjátékokkal kell elhalmoznom a kisasszonyt, amint erről egy korábbi posztban már megemlékeztem. De mohóságom nem éri be ennyivel, hanem időről időre a családtagokat is be kell vonnom a gyűjtögetésbe, bár igaz, erre nekem is és nekik is a karácsony épp kapóra jött.

Little Tikes csempére erősíthető vízesést például a sógornőmékhez tojta a Jézuska (kb. 4000 Ft-ért, amúgy), és én is és a poronyt is marhára megörültünk neki - nekem a játék jött be, neki a csomagolás.

Sajátmárkás teszt: Alana Prémium Öko-pelenka

2009.02.21. 09:00 - T-eszter

Kezdjük egy gyors számítással. Ha babánk éjjel 12 órát alszik - tételezzük fel, hogy közben nem zavarjuk peluscserével - továbbá nappal 3 óránként cseréljük a pelusát (ez barátságos átlag akkor is, ha bekakálás miatt gyakrabban, feledékenység miatt pedig néha ritkábban cserélünk). Szóval így a gyerek napi 5 pelenkát emészt fel, 1.825 darabot évente. Egy pelus súlya hozzávetőlegesen 50g, így az évi hulladék 91.250 g, vagyis 91,25 kg! Döbbenet, mi? Egy megtermett apuka pelusban kifejezve. Gondolom ez a számítás vezethetett sokakat a textilpelenkások táborába, de aki ebbe nem vágott bele, annak a DM Alana pelenkája elfogatható lelkiismeretnyugtatónak tűnhet.

Elköltözünk!

2009.02.21. 08:35 - T-eszter

Kedves lelkes és rajongó olvasótáborunk! (hi-hi)

Úgy döntöttünk, hogy blogunkat másik címre költöztetjük. Az okok sem titkosak, bizony nem volt túl szimpatikus húzás a blog.hu részéről, hogy csak bejelentkezett felhasználóként lehetett kommentet hozzáfűzni a bejegyzésekhez. Reméljük egyszer sikerül egyapukát is visszacsalnunk bölcsésztanár nagy örömére, nem is beszélve arról, hogy így bedina is tud majd kommentelni, nem pedig "csak" remek cikkeket írogatni.

Zavaróak a reklámok is, amit ugyan mi választottunk, hogy időről időre az indexre is kikerülhessünk, de sajnos e téren is kissé "csalódtunk" mert csak a botrányszagú írások kerültek oda fel. Ez ugyan mindig egekig szöktette a látogatottságunkat, de ezel egyidőben az ordenáré stílusú és nyelvezetű hozzászólásokat is. Ráadásul a látogatottság ettől nem nőtt, ellenben a szép kis bejegyzések maradtak :))

Köszönjük megértéseteket az átállás miatt várható döccenők miatt, és remélem követtek minket. Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Fiús lányok, lányos fiúk

2009.02.20. 14:00 - Próba-Bébi

A lenti cikk forrása: www.szuloklapja.hu

Gyermek fejlődése Gyakran találkozunk fiús lányokkal, lányos fiúkkal. Ennek hátterében több tényező is állhat, akár még a babavárás időszakáig is vissza kell menni az okok feltárásakor.

Ellenkező nemű gyermek várása
Először is, amikor a család a gyereket várja, sokszor erős elvárás, vágy él az anyában vagy az apában, hogy a megszületendő gyerek fiú legyen vagy lány.

Örökmozgó? Sajtkukac? Kisgyerek... - Hogy bírjátok?

2009.02.20. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: :) imádjuk korosztály 18 hónapos kortól puffog

A lenti írás szedina tollából származik, akit eddig bedina néven ismertünk, de a regisztráció kifűrkészhetetlen útvesztőjében ez a nickname sajnos elveszett, de a szerző mit sem veszített lendületéből:

Úgy emlékszem, a lányommal könnyebb volt... Vagy csak régen volt... Az emlékek megszépülnek idővel...
A napjaim felérnek egy kiadós iron-men (jelen esetben iron-women!) megmérettetéssel, pedig a kis Trónörökös még csak most lesz 20 hónapos. Bele sem merek gondolni, mi vár még rám a z elkövetkezendő hónapokban.. Években már nem merek gondolkodni, mert néha még az is fárasztó, ha csak a holnapot tervezem meg, és még a felét sem tudom teljesíteni, mint amire számítok. Hogy miért? Mert egy percre sem áll meg a kis istenadta.

Apa születik. Apa születik?

2009.02.19. 09:00 - Fel-mary

Címkék: anya apa terhesség szülés

Előre szólok, hogy ez nem tesztelős, hanem "nyavalygós" poszt lesz. Az ihletett a megírására, hogy szeretném, ha beszélgetni tudnánk az "apakérdésről", vagyis hogy ki mennyire, és milyen módszerrel tudja apát bevonni a gyerek körüli teendőkbe.

A dolog hátteréhez hozzá tartozik, hogy a lányom nemzője nem egy szentimentális tipus, és ez alatt most azt értem, hogy nagyon nem az. Azon pl. rendszeresen össze szoktunk veszni, hogy hányszor kaptam tőle virágot - ő 2-re emlékszik, én 1-re - de ha ehhez hozzávesszük, hogy már 8 éve együtt vagyunk, akkor akármelyik is igaz, sajnos egyik sem sok. Persze, nyilván nem a virágon van itt a hangsúly, és természetesen a gyerekprojekt előtt is tisztában voltam vele, hogy ő ilyen, ezzel együtt kell elfogadnom és szeretnem...

Ahány ház, annyi alvás

2009.02.18. 09:00 - T-eszter

Elolvashatsz akárhány szakkönyvet, megfogadhatod okosok tanácsait, sőt Te magad is megfogadhatsz bármit még a babavárás ideje alatt, az alvás is egy olyan terület, ahol vagy beletrafálsz, vagy sorban minden módszert kipróbálsz.

Korábban már taglaltuk a "3 napos sírós módszert" (PB Kissebjénél, aki már elmúlt másfél éves akkorra) és ott a kommentekben volt szó az "Aludj jól gyermekem" irányelveiről is.

Nálunk az alapmotívumot az adta, hogy nem akartuk magunk közt altatni, mert egyrészt szerettük volna, ha eleve a kiságyába szokik bele, másrészt én tényleg komolyan paráztam a bölcsőhaláltól, így engem megnyugtatott a kis műszer villogása. Szóval a kérdés az volt, hogy a mi szobánkban, vagy a saját szobájában (plusz 3 lépés) legyen. Mivel a kis panelzug 70 cm széles ajtórésén a 72 centis ágy csak darabokban fért be, így a döntés elnapolását egy utazóágy beszerzésével oldottuk meg.
A fiatalúr hazaérkezésekor volt kiságy a szobájában, és egy utazóágy a mi szobánkban, abban is aludt (mellettünk) fél éves koráig. Éjszakai szoptatások után még lelkiismeretesen visszapakolásztam a gyerkőcöt a helyére és csak reggel maradt közöttünk. Később, amikor már kezdtek az elemeim lemerülni (ő pedig egyre nehezebbé válni) már volt, hogy a hajnali szopi után is ott maradt.
Neki látszólag édesmindegy volt, mert fél éves koráig az ablakon kilógatva is vígan durmolt, ha tele volt a pocak.

Így éldegéltünk, békésen. Majd elkezdődött egy időszak, amikor egyre hamarabb ébredezett és egyre nehezebben aludt vissza. Mivel nyűgös volt, így magunk között tartottuk, de nem segített. Aztán egy költözés hozta az alkalmat és rászántuk magunkat a külön szobára. És láss csodát, megint javultak az alvási/felkelési mutatóink. Azt vontuk le ebből (és néhány más barátnőm is ide lyukadt ki), hogy ha köztünk van nem csak mi alszunk éberebben, de őt is zavarja a mi mocorgásunk, zajaink. Persze az olyan babánál, aki az egész éjjelt ott tölti, ez lehet, hogy másképpen van, mert hozzászokik. Én sajnos nagyon éberen alszom, így ha álmában cuppant egyet mellettem, már arra kipattannak a szemeim, így nekünk nem vált volna be a közös ágy.

Eltel egy kis idő, majd megint hamarabb kezdett kelni. Ekkor apa kezdett bejárni hozzá és vizet kapott, nem tejet. A vízért nem volt érdemes felkelni, így ez is jó volt egy darabig. Majd... de már tudjátok.

És itt jött a képbe az "Aludj jól gyermekem" féle (sokk)terápia, ami azóta is szuperál esténként, de a hajnal ismét egyre hamarabb jön el.
A nappalok változatossága legalább ilyen volt, jelenleg a hintaszék a kedvenc helye.

Tudom, hogy az a "helyes", ha elkötelezzük magunkat egy módszer mellett és abban határozottak vagyunk. Vagy hogy már pici korától vagy az ágyunkba, vagy az ágyába kellett volna szokatnunk. Amíg lehetett, kitartottunk minden - korábban bevált - fázis mellett, de hasztalan. Azt hiszem a fiunk ilyen.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak?

Túlélőkalauz cipővásárláshoz

2009.02.17. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: tallózó

A lenti írás forrása a www.babanet.hu:

Ha cipőt szeretnénk vásárolni a gyermekünknek, több szempontból sincs könnyű dolgunk. Egyrészt nehéz a minden tekintetben megfelelő darabra rátalálni, másrészt pedig a kicsik többsége felesleges nyűgnek éli meg a vásárlást. A gyerekek bizonyos életkor alatt nem szeretnek egy üzletben nézelődni, próbálgatni, és mintha csak a hátuk közepére kívánnák az egész procedúrát. Mi meg csak állunk, és szeretnénk okosan dönteni a tökéletes lábbeliről, valamint megmenekülni az egyre fenyegetőbben közeledő indulathullámtól. Hogy a fenti, felettébb kényelmetlen és idegőrlő helyzetet elkerüljük, a következőket tehetjük:

Recept reggelire

2009.02.17. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: etetés korosztály 1 éves kortól

Már jó ideje hiányérzetem van-volt a bloggal kapcsolatban, ahol anyukák-nagymamák-kismamák-barátnők-lányok-asszonyok osztják meg egymással a véleményüket, ötleteiket a javarészt gyerekekhez köthető témákkal kapcsolatban, vagy éppen csak "csenben", láthatatlanul be-bekukkantanak, hátha találnak valami izgalmasat. Aztán egyik reggel bevillant, hogy eddig egyetlen receptet sem osztottunk meg egymással, ami nyilván azért is volt így, mert a Próbababák ugye nem egy gasztroblog, én mégsem tudom megállni, hogy egy bejegyzést ne szenteljek ennek a témának. (Ráadásul nem árt a szigorodó GYED mellé valamilyen könnyedebb bejegyzés...)

Csúnya beszéd - honnan tanulja a gyerek?

2009.02.16. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: tallózó

Gyerekem úgy kétéves lehetett, mikor életemben először hosszabb, vidéki útra vittem a családot kocsival. A vezetés akkoriban meglehetősen sok feszültséget okozott nekem, próbáltam a tőlem telhető legjobban elvégezni a feladatot: időben odaérni a barátnőm esküvőjére.
hirdetés

A hosszú út, a forgalom és egy eltévedés azonban úgy kifárasztott idegileg, hogy mikor véletlenül rátolattam egy korlátra, önkéntelenül is kiszakadt belőlem egy cifra káromkodás. Bár rögtön észbe kaptam, megérkezésünk után arra lettem figyelmes, hogy az én drága, fürtös fejű gyermekem a tőlem hallott "csodaszép" szófordulatot kántálva magában jár-kel vendéglátónk kertjében.
Hirtelen nem is tudtam, hogyan reagáljak azon kívül, hogy persze mélységesen szégyelltem magam: miért is nem figyeltem arra, mi hagyja el a számat. Az is elgondolkoztatott, vajon miért ragadt meg a gyerekben annyira erősen pont ez a szófordulat? Hiszen szinte biztos, hogy az értelmével nincs tisztában. És mit is kellene lépnem, hogy mielőbb rájöjjön, nem kellene hasonló csúnyaságokat hajtogatnia?

Sajnos, mi, felnőttek bizony káromkodunk. Bár a káromkodásoknak megvan a maguk funkciója - remek feszültség-levezetők, ezért erős érzelmi töltetük van, erre is figyel fel a gyerek -, sokszor nemcsak arra használjuk, hogy könnyítsünk magunkon, hanem számunkra már észrevétlen módon, szinte kötőszavakként lepik el beszédünket. Ami, akárhogy is nézzük, nem túl jó. Már csak azért sem, mert gyermekeink utánoznak minket, úgy szívják magukba minden mozdulatunkat, szavunkat, mint a szivacs. És aztán általában a leglehetetlenebb helyzetekben tartják elénk a tükröt.

Már ha egyáltalán elismerjük, hogy abban a tükörben a mi elcsúszott arcunk bámul ránk vissza. Merthogy sok olyan szülő is akad, aki váltig állítja, ő aztán sosem beszélt így a gyerek előtt, a csúnya szavakat egész biztosan csak az oviból, bölcsiből, iskolából hozhatta haza. Pedig az olyan gyerekek, akik otthon nem hallanak hasonló szófordulatokat, bizony a közösségben sem szedik fel ezeket. Érdemes tehát önvizsgálatot tartani, vajon tényleg annyira ártatlanok vagyunk-e ebben, és ha arra jutunk, hogy mégsem, némi önfegyelemmel fejleszthetjük önmagukat és ez által gyermekünket is. Arról nem is beszélve, hogy micsoda tiszteletet tud az ébreszteni egy gyerekben, mikor látja, hogy a szülő is belátja saját hibáit és nem rest javítani rajtuk.

Addig pedig tartsuk szem előtt: a csúnya szavak értelmét gyermekünk a mi reakcióinkból alapozza meg, és bizony abban is sok múlik rajtunk, hogy a későbbiekben a káromkodások beépülnek vagy kikopnak gyermekünk szókincséből.

Forrás: www.babanet.hu

Sajátmárkás teszt: Mylove

2009.02.16. 09:00 - Fel-mary

Címkék: shopping csak ha nincs más korosztály újszülött kortól pelenkateszt

Miután elfogyott a múltkori Pretty Baby, új tesztalany után néztünk, amit végül anyukám szervált az Aldiból. Mylove névre hallgat (végül is meg kell állapítanom, hogy a sok BabyLove, Mylove után már egész fantáziadús márkanév a Pampers és a Libero). Az ára a net szerint 3499 Ft/80 db, vagyis darabja kb. 44 Ft, eleddig a legolcsóbb pelenka, amit vettem. A bekezdés mellett látható fotó pedig azért ilyen béna, mert az Aldi honlapjáról csak ilyen formában tudtam letölteni.

Na de hogy ne húzzam tovább az időt, jöjjenek a száraz (?) tények.

Szigorodik a Gyed

2009.02.15. 14:00 - Fel-mary

Címkék: vélemény tallózó

"Az elképzelések szerint idén szigorodnak a gyed szabályai: fél év helyett egyéves munkaviszonyra lesz szükség a jogosultsághoz. Továbbra is maximum két évig járna a gyed, de azzal a megkötéssel, hogy aki ennél kevesebb időt tölt munkaviszonyban, annak csak annyi ideig jár ez a juttatás, amennyi időt előtte munkában töltött." - forrás: Népszabadság Online

Sejtettem, hogy a válság egy idő után elér minket is. Azt is sejtettem, hogy a kormány hozzá fog nyúlni a családtámogatási rendszerhez, egyszerűen azért, mert itt a legkisebb a lobbierő. Az is igaz, hogy Magyarországon fogy a népesség, ami mondjuk a világ gazdaságilag fejlettebb felén nem újdonság, és ez (leginkább) nem (csak) anyagi indokkal magyarázható. De azért az is biztos, hogy gyereket vállani bizony komoly anyagi megterhelést jelent egy átlag magyar családnak, így nem mindegy, hogy milyen a támogatási rendszer. Korábban a családi pótlék felbruttósítása volt napirenden - ma mintha erről hallgatnának, helyette felvetették a Gyed megnyirbálását.

Terhes vagy? Búcsút mondhatsz az állásodnak!

2009.02.14. 14:00 - T-eszter

Ez a kemény hangvételű hirdetés a Grazia női magazinban, az olasz Nők Lapjában jelent meg nemrégiben azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az áldott állapotba kerülő nők áldatlan helyzetére. Nálunk sem ismeretlen az a jelenség, hogy egy kismamára a munkahelyén szinte úgy néznek, mint egy betegre, aki előbb-utóbb kidől a sorból, így amint lehet meg kell szabadulni tőle. Várandós anyukaként munkát keresni eleve lehetetlen vállalkozás, de a GYES és a GYED letelte után visszakerülni a munkahelyi körforgásba sem egyszerűbb feladat.

Ezért aztán nem csupán hatásvadász a reklám fősora, amely szerint minden gyermek születésével  véget ér egy karrier. Ezt támasztja alá a hirdetésben is citált adat, amely azt mutatja, hogy Olaszországban a nők elképesztően magas, 52 százaléka kényszerül arra, hogy gyermekének születése után otthagyja az állását. Nálunk talán jobban védi az állam a kismamákat, de azt hiszem idehaza is lenne mit javítani a helyzetükön.

Forrás: addict

Hát szerintem is... ugyan én még nem szembesültem a ténnyel, de élek a gyanúperrel, hogy bizonytalanba megyek vissza majd. Akárki akármit mondd, Mo. határozottan nem gyerekbarát e szempontból. De azért sír a szánk, hogy fogy a nemzet. Ti hogy tapasztaljátok?

Hűdebaba

2009.02.14. 09:00 - T-eszter

Nemrég a GEO magazinban olvastam egy nagyon jó cikket a globalizációról és annak hatásairól. Volt benne egy remek eszmefuttatás a Fair Trade-ről, vagyis a "kizsákmányolásmentes" kereskedelemről. A cégek, akik erre a címre vágynak mind a termékeik alapanyagában, mind azok előűllításában igyekeznek környezetkímélő módon és a befektetett munkaerőt megfizetve üzemelni. Ennek következtében nem az áraikkal maradnak versenyképesek a piacon.

A hudebaba.hu által forgalmazott vagány és divatos cuccok sem az áraikkal próbálnak a piacon maradni, cserébe viszont olyan terméket kapunk, amit környezetbarát textíliából készítettek Svédországban és Dániában. Vannak érdekes kiegészítők, pl a zenei fesztiválokról is ismert karszallag, ami nemes egyszerűséggel csak arra szolgál, hogy a nevetcímet felvésve rá a bevásárlás közben elkavarodó porontyot könnyebben visszaszolgáltassák neked. Vagánynak szánt cumik is vannak, de nekem a halálfej a gyerekszájba kicsit erős... néhány szín-minta kombó is üt, de ez már ízlés dolga.

Egyelőre még nem tudtam letesztelni, hogy mennyire praktikus és strapabíró termékekről van szó, mert az első megrendelésem csak most csapódott be a virtuális postaládájukba, viszont feb. 18-ig 40%-os leértékelés van náluk, így ha valaki (mint én is) ki szeretné próbálni, akkor most egész elfogadható áron juthat a termékeikhez.

Szildának szerintem tetszeni fog a koncepsiójuk :) hacsak a környezetbarát életvitel mellé nem csak hazai termékeket vásárolnak. Mert sajnos, sajnos nem itthoni termékek.

Ti ismeritek már? Vagy vannak jó magyar babaruha (vagy egyéb) készítők, akiket ajánlanátok?

Jobb az óvoda, mint a nagyi?

2009.02.13. 14:00 - T-eszter

Nehezebben jönnek ki kortársaikkal és a számokat, betűket is kevésbé ismerik azok a gyerekek, akik nem óvodába járnak, hanem a nagyszülők vigyáznak rájuk, írja az inforadio.hu a The Daily Telegraph nyomán. A nagyi felügyelte gyerekek az alakokat, színeket és méreteket is kevésbé ismerték, viszont nagyobb a szókincsük, mint az óvodába járó kortársaiknak.

Richard House, a téma szakértője szerint viszont minden olyan kutatási eredményt meg kell kérdőjelezni, amely szerint az intézményes gyermekgondozás jobb, mint a családi nevelés. A kicsiknek ugyanis szükségük van a szoros érzelmi kötődésre, a nagyszülő-unoka viszonyt pedig nem helyettesítheti semmi.

Forrás: http://velvet.hu/poronty

Szerintem meg a kettő kombinációja a nyerő :)) Szerintetek?

Évszakos naptár gyerekeknek - kreatívkodás otthon

2009.02.13. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: kreatív imádjuk korosztály 3 éves kortól

Azon törtem a fejem, hogy miről is írhatnék, amikor megakadt a szemem a Nagyobbikkal, úgy 1 1/2 éve gyártott naptáron. Az ötlet nem saját, a helyi oviban láttam hasonlót és megtetszett, így összegyűjtöttünk rengeteg színes újságot és nekiláttunk a házi gyártásnak.

A naptár végtelenül egyszerű. Egy vastagabb karton lapot felosztunk 12 egyforma részre és a kör peremére ráírjuk a hónapokat. Az évszakokat jelző 3-as csoportokat érdemes valamilyen színes vonallal jelezni, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen megjegyezni, hogy mi tartozik össze.

Helen Doron Early English

2009.02.12. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: tanulás fejlesztő imádjuk korosztály 3 hónapos kortól

Az alábbi írást bedinának köszönhetjük:

Négy szó angolul... Vajon mit jelent ez nekünk, kisgyermekes szülőknek? Egy komplex angol nyelvtanulási programot, ahol a babák már három hónapos kortól vihetők, és 14 éves korig foglalkoznak velük. A speciális tananyag és a módszer lehetőséget nyújt arra, hogy a gyerekek játszva megtanulják a nyelvet, a helyes kiejtést, és később a megfelelő írásmódot. Az ígéretük a következő: egy 10 éves tanfolyam alatt a gyermek olyan szókincsre tesz szert, ami 7 000 angol szót tartalmaz. (mellékesen megjegyzem, a szakemberek szerint egy átlagos és műveltnek mondott angol ember közel 3-4 000 szót használ a mindennapos kommunikációjában!) Ezért anyanyelvi szintű a képzés! Meg azért, is, mert ha időben kezdjük, nincs akcentus, tökéletesen megtanulja a kiejtést. (talán 6 éves kor a határ az akcentus megelőzésére)

Graco Mojo babakocsi

2009.02.12. 09:00 - Fel-mary

Címkék: babakocsi úton graco még vállalható korosztály 6 hónapos kortól

Az oldal régi olvasói mostanra már azt gondolhatják, hogy minket felbérelt a Graco, hogy csak az ő babakocsiikat teszteljük (a Vivoról és az Aeroról már korábban írtunk), de az az igazság, hogy én egyáltalán nem vagyok Graco mániás (csak a férjem), de most adódott egy tényleg alkalmi vétel, amit nem hagyhattunk ki.

Igen, ez már - ha jól számolom - az ötödik babakocsink. Az egész onnan jött, hogy a Peg Peregoba - ami egy dög monstrum - a gyerek overálba öltöztetve nem nagyon fért be, és amúgy is van egy rakat tartozéka (hordozó és mózes), amire már nincs szükségünk. Így az felkerült a vaterára, mi pedig előszedtük a Vivo-t. Ami szintén egy nagy dög monstrum, ha összecsukjuk, nagyjából be is teríti a csomagtartót, ráadásul tömegközlekedni sem lehet vele, mert olyan széles, hogy jópár buszra egyszerűen nem fér fel, míg emelgetni egy díjbírkózó sem tudná. Úgyhogy úgy határoztunk, hogy az ilyen alkalmakra (mint buszozás és bevásárlás, utazás), szükségünk van egy olcsó és kicsi esernyőkocsira.

Félévesen pelus nélkül

2009.02.11. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: tallózó

Arra gondoltunk, hogy időről-időre közzéteszünk olyan, máshol megjelent cikkeket, írásokat, amik Benneteket is érdekelhetnek. Íme az első tegnapról, a Nők Lapja Cafe oldaláról származik:

Árven hét hónapos. Csupán három hétig viselt pelenkát, amíg a császármetszésből teljesen felépült az édesanyja. Azóta nem. Pelus helyett bodyt hord, és úgynevezett ázsiai bilit használ, amely szűkebb és hosszúkásabb hagyományos társainál.
Afrika, Ázsia és Dél-Amerika nagy részén 15-20 hónapos korban a gyerekek többsége szobatiszta úgy, hogy közülük sokan soha nem is viseltek pelenkát. Tegyük hozzá: sokszor semmilyen más ruhadarabot sem viselnek, ha az adott éghajlati viszonyok között erre nincs szükség.

 

Aktív Szülés Program

2009.02.11. 07:33 - T-eszter

Címkék: terhesség intézmény ingyen se kell

A gyerekvárás nagy biznisz.. sokaknak. kezdve a méregdrága kismamaruháktól a legextrább cuccokig, aminek aztán valszeg a felére sincs szükség.

de nagy üzlet az információ is, vagy ami annak TŰNIK. én bedőltem, de lehet csak rossz előadót fogtam ki.

Történt ugyanis, hogy a Kismama magazinban írtak egy programról, ami a belvárosban van és akad ott minden. jóga, fitness, intimtorna, csecsemőgondozás, babamasszázs ÉS előadások. Amin voltam, annak címe igen hívogató: Mikor születik a szülő? Anya-magzat kommunikáció. A magzati élet élettana és lélektana. Vendég: XYZ pszichológus . (egy előadás ára 1.500,-Ft -ami egy párra vagy egyénekre vonatkozik). ez igazán várakozást keltő téma, éppen jó volt nekem akkor, hogy már érezhető volt a baba jelenléte. hát elmentem.

Meghalt a Buena Vista Social Club tagja

2009.02.10. 14:50 - Próba-Bébi

Tegnap elhunyt a világhírű zenekar basszusgitárosa, Orlando López, miután komplikációk léptek fel múlt heti műtétje után.Advertisement. A zenei világ egyik legnagyobb legendája, Orlando López alig egy héttel élte túl hetvenhatodik születésnapját.

A zenész a Buena Vista Social Club alapítója volt, és ötven éven át szórakoztatta gitárjátékával a közönséget. A Cachaito becenévre hallgató művész múlt hetén prosztatarák operáción esett át, ám néhány napja komplikációk léptek fel nála, amik a halálát okozták. Orlando halálával, már egyre kevesebben vannak a legendás zenekar tagjai, akik épp most készültek koncertezni.

 

Sajátmárkás teszt 2. - dm Babylove Aktív+ pelenka

2009.02.10. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: nem rossz bármely korosztály pelenkateszt

Ezen a héten a drogerie markt-ban kapható, Babylove Aktív+ pelenkáról szeretnék írni Nektek. Ennek nincs sem kánkános, sem szambázós reklámja, mégis mindig nagyon résen kell lennem a vásárlásnál, és amikor belépek a helyi dm-be azonnal a pelenkákhoz kell startolnom, mert általában csak 1-1 zacskóval találok. Egyrészt pici az üzlet, másrészt persze azt képzelem, hogy kiváló a pelenka, ezért fogy, mint régen a banán télen a pult alól. :) Ebben a kiszerelésben 42 db van, amit 2.045 Ft-ért vettem, így 1 db ára 48,70 Ft, ami határozottan versenyképes a piacon.

 süti beállítások módosítása