Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Vízesés

2009.02.23. 09:00 - Fel-mary

Címkék: játék fejlesztő tisztálkodás hellókarácsony még vállalható korosztály 9 hónapos kortól little tikes

Amióta örömködésbe torkollik minden fürdőzés, azóta folyamatosan úgy érzem, hogy fürdőjátékokkal kell elhalmoznom a kisasszonyt, amint erről egy korábbi posztban már megemlékeztem. De mohóságom nem éri be ennyivel, hanem időről időre a családtagokat is be kell vonnom a gyűjtögetésbe, bár igaz, erre nekem is és nekik is a karácsony épp kapóra jött.

Little Tikes csempére erősíthető vízesést például a sógornőmékhez tojta a Jézuska (kb. 4000 Ft-ért, amúgy), és én is és a poronyt is marhára megörültünk neki - nekem a játék jött be, neki a csomagolás.

A játék - mint a képen látszik - több elemből áll, amit a fürdőkád falára kell tapasztani, és vizet öntve bele szépen lecsurog, mint a pezsgőspohárból épített piramison a pezsgő. Az mondjuk csak egy picit fogott ki rajtam, hogy a csomagolását megkaparintva kidobtam, és azon volt a sorrend, de a gyerek apja azért elég találékony, és valahogy felépítette az építményt.

Csakhogy a mi kádunk, mint szerintem a mezei kádak általában, enyhén görbítettek, így akárhogy is gíűrtük a sorrendet, valahogy sosem sikerült a képen látható élményt meggyártani - a 11 hónapost meg érhetően jobban érdekelte a fröcskölés, mint a bénázás a vízeséssel. Az egyes darabok ráadásul lejártak a kádról, nem úgy a napocskát formázó, amit mintha odaragasztottunk volna, mert az valamiért leszedhetetlen lett. Úgyhogy a kombináció nálunk megbukott, de az kiderült, hogy az egyes darabokkal nagyon jól lehet játszani - legalább is a Lány azóta is rendíthetetlenül gyűri őket - vízen és szárazon egyaránt. Mert amúgy szép színes, lekerekített formás, aranyos játék. Az pedig, hogy nem egy nagy, hanem sok kicsi részből áll, megengedi, hogy apróbb vízeséseket építsünk, ami jobban működik (mert az egy nagy sehogysem ugye). Ez már a gyerek érdeklődését is felkeltette, és bőszen próbálkozik a vízbelelapátolással - no persze, itt még vannak koordinációs kihívások, de úgyis a szándék a lényeg...

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a múltkor a gyerek Apja feltűnően sokáig pepecselt a fürdőben, ezért belestem - épp elmélyülten lapátolta a vizet a kompozícióba, és csodálattal leste, ahogy a felhőből esett az eső...)

9 hónapos kortól ajánlom - a végtelenségig.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr35949424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása