Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Graco Mojo babakocsi

2009.02.12. 09:00 - Fel-mary

Címkék: babakocsi úton graco még vállalható korosztály 6 hónapos kortól

Az oldal régi olvasói mostanra már azt gondolhatják, hogy minket felbérelt a Graco, hogy csak az ő babakocsiikat teszteljük (a Vivoról és az Aeroról már korábban írtunk), de az az igazság, hogy én egyáltalán nem vagyok Graco mániás (csak a férjem), de most adódott egy tényleg alkalmi vétel, amit nem hagyhattunk ki.

Igen, ez már - ha jól számolom - az ötödik babakocsink. Az egész onnan jött, hogy a Peg Peregoba - ami egy dög monstrum - a gyerek overálba öltöztetve nem nagyon fért be, és amúgy is van egy rakat tartozéka (hordozó és mózes), amire már nincs szükségünk. Így az felkerült a vaterára, mi pedig előszedtük a Vivo-t. Ami szintén egy nagy dög monstrum, ha összecsukjuk, nagyjából be is teríti a csomagtartót, ráadásul tömegközlekedni sem lehet vele, mert olyan széles, hogy jópár buszra egyszerűen nem fér fel, míg emelgetni egy díjbírkózó sem tudná. Úgyhogy úgy határoztunk, hogy az ilyen alkalmakra (mint buszozás és bevásárlás, utazás), szükségünk van egy olcsó és kicsi esernyőkocsira.

Körbenéztünk a piacon, de ami olcsó, az általában elég rossz minőségű is, viszonta már általam oly sokat dícsért Magmában találtunk egy Graco Mojo márkájú kocsit, 14 990 Ft-ért (csak összehasonlításképp, ennek a kocsinak a "normál" ára 30ezer Ft).

A kocsi nagyon pikk-pakk, kb. 3 kiló, és esernyőre csukható tényleg egy mozdulattal - kb annyi helyet foglal a csomagtartóban, mintha a gyereket tenném be... A háttámla fokozatmentesen dönthető, szerintem nem vízszintesig, bár a gyártó szerint akár újszülötteknek is jó a kocsi... nem tudom, azért az újszülöttemet biztos nem tettem volna bele, de a 11 hónaposomat már gond nélkül. A fogantyúja kellemesen párnázott, nagyon kézre áll - a kocsit pedig szuperkönnyű irányítani vele.

A kocsin tulajdonképpen van minden (kivéve pohártartót, az már nem fért bele az esernyőre csukás konstrukciójába), de azért minden csak úgy mutatóba. Itt van például a napfénytető: hát az a naptól csak akkor véd, ha hátulról süt, mert az egész kb. 5 centire lóg a gyerek feje fölé. A bevásárlókosár akkora, hogy ha beleteszem az esővédőt, akkor másnak már nem marad hely, ha pedig ledöntöm a háttámlát, akkor nem is férek hozzá. A kerekei bolygósíthatók, de picik, így terepen (ami alatt most a betonmentes részeket értem) nem túl stabil. És nyikorog - ami fél óra után már baromi idegesítő tud lenni! A kocsi amúgy télire sem igazán való, mert egy jól beöltöztetett baba már nem igazán tudja a kezeit hova tenni - de a lábzsák olyan igazi Graco-s, tuti, hogy szél- és hidegbiztos. Még egy negatívum: a pelenkázótáskámat (ami nem Graco, és igazából nem is pelenkázótáska) egyszerűen nincs hova akasztani, mert ha rálógatom a tolókarra, akkor beleakad a lábam.

Összefoglalva a kocsi arra jó, amire mi szántuk: esernyőkocsinak, alkalmi használatra - de azért kizárólagos babakocsinak nem vettem volna meg. Mint ahogy valószínűleg 30ezret is sajnáltam volna rá, de azért nem javaslom, hogy valaki olcsóbban és használtan szerezze be, mert a nyikorgása arra utal, hogy egy gyereknél többet nem hiszem, hogy kibír.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr35909041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilda 2009.02.12. 10:34:39

Babakocsihoz nem tudok hozzászólni...de ez a leírás profi! Elképesztő milyen szempontok vannak. Nem is gondolnék rá....

Fel-mary 2009.02.12. 10:59:20

Na igen. Ezért válogatunk mi már profin, 5 babakocsi elfogyasztása után :-)

T-eszter 2009.02.12. 11:03:46

én csak azt nem értem, miért adod el azt, ami egyszer már bevált? Kistesó nem lesz? Mellesleg ne vaterázd el, én lehet hogy vevő lennék rá, mert mi lassan utat adunk az életnek újra

Fel-mary 2009.02.12. 11:36:06

:-) Ez igazán jó hír! Éljen a népszaporulat!

Azért adom el, mert marha sok helyet foglal! És mivel errefelé még egy ideig (1-1,5 év) biztosan nem lesz gyermekáldás, ezért addig semmiképpen nem akarom kerülgetni. Utána pedig majd veszek 1 darab olyan babakocsit, ami minden igényemnek megfelel. Az árát pedig kivaterázom. :-)

Egyenlőre még senki nem licitált, úgyhogy szabad a pálya :-)

bölcsésztanár 2009.02.12. 12:20:17

Nem lehet, hogy túl sokat vártok el egy babakocsitól?
Szóljatok meg, de én beérem a legolcsóbb esernyőkocsival is. Amikor a fiam kb. másfél éves volt és nem akartam már a nagy batárral közlekedni (Bergon), megvettem a szomszéd kislány Baby-Go (azt hiszem, ez a neve) babakocsiját 2000 ft-ért. Minket második éve szolgál, már a lányommal is csak ezt használjuk.
Kicsi, praktikusan összecsukható, nagyon könnyű és keskeny, lehajtható napfénytető van hozzá, ami esővédőként is tud szolgálni, de csak rövid ideig. A háttámla ledönthető, nem teljesen, de szundizni egy-egy órát lehet benne kényelmesen. Alulra befér az esőtakaró (olyan, hogy a gyerekre kell tenni, szerintem sokkal praktikusabb, mint a babakocsira borítható esővédő), meg apróságok, de alapvetően egy sima vászonszatyrot lógatok róla (découpagé s.k.), épp nem rúgok bele, vagy hátizsákkal megyek.
Hidegben inkább a gyerekre adok jó meleg overállt, úgyhogy lábzsákot sose használtunk, csak icipici babának. Kicsi kerekei vannak, de mivel városban lakunk, ez sose okozott gondot, pedig néhány járda komoly terepként fogható fel. (A kavicsos játszótéren meg úgyse tologatom, tologatja ő maga a mini babakocsiját.)
Jelenleg ezt az egy kocsit használom a leánykával, de korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy nem is nagyon fog kelleni másik. Igénytelen vagyok-e?

szilda 2009.02.12. 12:40:53

Hordozókendőre esküszöm....de itt megint kiütközik a szélsőségességem:(

T-eszter 2009.02.12. 14:38:33

én nekem nincs sok bajom az enyémmel, azt leszámítva, hogy azért egész pici babának nem az igazi a mózeskosaras hozzátoldás. ezért szeretnék majd egy mélykocsit.
A kendő meg tutiság sztem is, de nem akkor ha vásárolni megyek. Akkor halál, nomeg télen is sok fejtörést okoz nekem

szilda 2009.02.12. 15:18:27

nagybevásárlst nem cisnlok kendővel, bár az tuti:D bár ha végiggondolom a szokásainkat, akkor másnak tényleg gond lehet. Mi pl sütjük a kenyeret, így nem kell venni, vegánok vagyunk, a magokat meg havonta egyszer beszerezzük, zöldség marad a mindennapokra, azt meg elbírom a kosárkámban:D gyerekkel a hátamon.

bölcsésztanár 2009.02.12. 16:55:31

Jó a kendő, de egész délelőtt én nem tudom cipelni a 10 kilós gyerekemet. Béna vagyok-e?

szilda 2009.02.12. 23:56:05

Nem vagy béna. Nekem nem gond, de ezt csinálom, ha kell, 4 kgs kora óta(annyival született). Dekánként szoktam hozzá.

bölcsésztanár 2009.02.13. 14:02:05

szilda,
Nagyon boldog lennék, ha tudnál segíteni.
Ugyanis tavaly ellestük egy vidéki barátnőmtől, hogy lehet ügyesen, egyszerűen hátra kötni a gyerkőcöt. A férjem egyszer-kétszer vitte úgy, de aztán feledésbe merült a módszer. Van valami a tarsolyodban?
Tudnék nézni a neten, viszont mindig megzavar, hogy másféle kendőkkel mást lehet csinálni. Nekem Kismama van.

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2009.02.15. 09:09:53

bt.: azt olvastam, a Kismama kendő nem az igazi - de tapasztalatom nincs vele, nekem Nandu van, az jó (és olcsóbb is).
A háti hordozásról jó módszereket találtam a hugipakk.blog.hu oldalon. Viszont, ha már jó ideje nem hordtad, akkor lehet, hogy már nem fogja hagyni. Nálunk is ez van, végre meglett a módszer, de már elszokott a kendőtől (a derekam viszont kikészül a karonüléstől...), úgyhogy a nagytesó révén fogok próbálkozni. Kihasználom, hogy a kicsi is akar mindent, amit a nagy (tényleg mindent, tegnap apa csak úgy, megkérdezte a nagyot: - Mi leszel, ha nagy leszel? - ROSSZ! és a kicsi is örömmel kontrázott...).
Hátha bejön rajta keresztül. De jó lenne!

bölcsésztanár 2009.02.15. 20:20:56

Vali,
Köszi!
Remélem, tetszeni fog neki, ha egyszer-kétszer kipróbálom háton vinni, bár nem szeretem, ha nem látom.
Tényleg olyan kis majmok, én is felismerem a lányom gesztusaiban a bátyjáét. Nagyon vicces pl mikor ő is felveszi a fagyisbödönt a fejére és a játékkarddal hadonászik, hogy ő is huszár.


süti beállítások módosítása