Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Menő Manó torna

2008.12.10. 09:02 - Fel-mary

Címkék: zene sport szórakozás anya vendég imádjuk korosztály 1 éves kortól

A következő bejegyzést legaktívabb olvasónk és kommentelőnk :-), bölcsésztanár küldte be.

Eddig minden zenés-mozgásos babafoglalkozáson jól éreztük magunkat. Őszintén szólva, szerintem nem kell nagyon megszakadni valakinek, hogy megmozgassa az amúgy is zizegő egy-két éveseket. Ahhoz viszont, hogy lekösse őket és irányítható legyen a zsáknyi bolha, már kell fantázia és gyakorlat. Ezért volt különleges a Menő Manó torna, egész pontosan Glória néni személye miatt. Az egy dolog, hogy ismerem 12 éve, az meg egy másik, hogy neki is van 3 kicsi gyereke, de amikor elkezd énekelni és gitározni vagy csellózni, tuti megolvadnak a jégcsapok és elnyílnak a gyerekszájak. Annyira rutinosan kezeli a pöttömöket, hogy azok gondolkodás nélkül azt csinálják, amit éppen kell, egyetlen utasító szó nélkül.

A foglalkozás éneket, játékot, mesét, mozgást tartalmaz. Lehet körben ülni és gitárszó mellett énekelni és táncolni, lehet mini hangszerekkel beszállni a zenélésbe és lehet sokat szaladgálni.

Biztos, hogy egy percre se unja el magát még a három éves sem, mikor lapáttal kell a kacsa hasába labdákat ügyeskedni, vagy egy kör alakú szőnyeget kell körbeállni, hogy a többi gyereket meghintáztassuk, mint anyákat anno a strandról hazafelé a pokrócban... Sorolhatnám még az ötletesebbnél ötletesebb kis manójátékokat, de úgyis találkoztatok már velük itt-ott. Viszont egyetlen foglalkozáson belül én még ilyen sokféleséget és lendületet nem tapasztaltam. És még a Mikulás-zsákból is került Miku-ujjbáb és matrica. El ne felejtsem megemlíteni, hogy egy-két hónapja járó gyerekek a nevükön szólíttatnak, mert itt-ott névtanuló játék is el van rejtve a "programban".

Szívből ajánlom tehát ezt a 45 percnyi vidámságot, garantáltan hisztimentes napnak nézhet elébe, aki Glória néni pörgős és izgalmas foglalkozásain vesz részt.

Honlap és foglalkozások színhelyei: www.menomanotorna.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr3805848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása