Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Aquaworld

2009.01.03. 09:00 - T-eszter

Címkék: szórakozás csak ha nincs más bármely korosztály puffog

A megyeri híd pesti hídfőjénéél nyílt meg nagy csinnadrattával kis hazánk sokadik aquaparkja. Mi nagy vízimádók lévén már elég sokat kipróbáltunk (nem csak itthon), naná hogy ezt sem akartuk kihagyni. Főleg mert itt van trambulin és szörfmedence, amihez még nem volt szerencsénk. Nosza, összetrombitáltuk a család kisebb részét és megbeszéltük, hogy pénteken (jan.02) elmegyünk. A honlapon láttam, hogy reggel hatkor(!) nyit, így relatív korán, kilenckor értünk oda. Egyrészt, hogy a porontyot még olyan vízbe vigyük be, amiben nem sokan áztatták a bőrbajaikat, másrészt mert akkor talán még nem olyan nagy a tömeg.

Gyerek végül maradt otthon, mert barátnőtől azt a (mellesleg téves) infót kaptuk, hogypelenkás gyerek nem mehet be, így őt nem vittük. Először ideg voltam, amikor megláttam a sok kis manót a vízben, de a víz olyan klóros volt, hogy utólag nem bántam.

Rövid összegzés, majd bővebb kifejtés. Profi hely, és szar élmény.

A hely gyönyörű. Csodaszép kivitelezés, sok és izgalmas csúszda, ráadásul biztonságosan összeszerelve, már amennyire én ezt meg tudom ítélni. Nagy alapterület és még az anyagok sincsenek kispórolva. Ezekkel nincs is baj. Honlap mutatós, de piszkosul félreinformál.

Első pofára esés. Árak.
A weboldalon a felnőtt 2,5 órás belépő ára 2.900 Ft. Ugyan a sor végén olvasható, hogy úszójegy 6.00-9.30ig 1511, de semmi magyarázat, hogy ez mit takar. Joggal feltételezzük, hogy az élménymedencék esetleg szeparáltak és aki nem akar csúszdázni, az csak az uszodába vált jegyet. Szóval odaértünk pénteken 9.00-kor. Jegy ára: 3.900, mondván hétvége van. Nos ugyan ez egy olyan péntek, amit következő szombaton le kell dolgozni, de hétvégének vagy ünnepnapnak nem nevezhető. Márpedig a szórólapon ez állt (a weboldalon erre nem térnek ki). Volt olyan vendég, aki direkt oda is telefonált, és azt mondták neki hogy hétköznapnak számít.
Jó, ok - szakadjanak meg - itt vagyunk, kifizetjük, bemegyünk. Következő pofon:

Nyitvatartás
Az élménymedencék (csúszdák stb.) csak 10 órától üzemelnek!!!! Hogy mi??? Ez sehol nem volt kiírva. Még az úszójegy is 9.30-ig szól, így mindenképpen van 30 perc különbség, ami a 2,5 órás jegynél igencsak számít. Így mi 9-től 11.30ig voltunk bent, de csak 1,5 óránk maradt a lényegre, viszont ugyanúgy 3.900-at fizettünk, mint az, aki mondjuk 10re jött. Ez véleményem szerint színtiszta lehúzás.

Bementünk, a hely gyönyörű, de eleinte nem láttuk, mert bucira dagadt a fejünk a pipától. Addig is, amíg vártunk, kipróbálgattuk a medencéket (semmi extra, még egy termálvizes medence sincs) és feltérképeztük a helyet.

10kor a lecsúszáshoz szükséges gumikkal ott toporogtunk a lépcsők előtt. 10.10-kor (még 10 perc mínusz az időnkből, ami ha a percdíjat nézem 160 Ft ismételt lehúzás) egy bácsi komótosan felballagott, majd még egy kis várakozás után megnyitotta a terepet. Csúsztunk, jó volt. Ismét vadvíz, még mindig sirály. Próbáljuk ki a hagymacsúszdát! Nos itt már 20 percet vártunk a lecsúszásra, pedig még nem is voltak sokan. Emiatt itt csak egyszer csúsztunk - pedig de klassz volt - és kalandoztunk tovább. A toronyba lift visz fel (profi!) és van úgy 8 féle csusszancs, egyik ütősebb, mint a másik. Baromi jók, de tényleg. Csakhogy egyre többen lettünk, így a csúszások előtt garantált 10-15 perc várakozással számolhattunk. Amikor fél 12-kor elhagytuk a terepet pontosan 7 csúszást tudhattunk magunk mögött, vagyis csúszásonként 557 HUF volt az egyenleg. Hát... nem érte meg.

További fincsiség, hogy a trambulin és a szörfmedence - mit ad az ég - éppen használaton kívül volt. Hmm...

Hazafelé is volt klassz élmény, a kijutás. Hát nem vagyok egy félénk ember, talpraesettnek is mondanak, de nem bírtam meglelni a kijáratot (az időm meg ugye ketyeg, mert a kijáratnál nullázzák az órát. van ugyan 10 perc türelmi idő, de az alatt max átöltözöl és akkor hol van mág a hajszáratás. Szóval a kijárat. Kint masszív sorok tolakodtak a pénztáraknál, akik bátran bevállalták a 2 órás várakozást. Teltház esetén kb erre lehet számítani. Én végül odamentem egy pénztárhoz, ugyan mondja már meg hol a kijárat. Hát éppen ott. Vagyis kijutni úgy lehetett, hogy a befelé igyekvők szépen kitolattak, amíg minket ott kiengedtek. Tiszta kabaré.

Utolsó méreg a parkolás volt. Szabad parkolójuk ugyanis csak annyi van (kb.), ahány autóval telt ház esetén számolnak. De mivel odakint még legalább ugyanennyi ember várta, hogy bejuthasson, így kevés volt a hely. Ilyenkor megszűnnek az etikai megfontolások. Nekünk szerencsénk volt, de nem egy autót álttunk, aki be volt zárva, mert simán mögé parkoltak... no comment.

Nagyon sajnálom ezt az egészet, hiszen akár jó élményekkel telve is távozhattunk volna. Jelenleg nem javaslom senkinek, hogy odamenjen. Annyian vannak, hogy az idő java része csak várakozással telik. Talán ha majd lecsengett az újdonság varázsa, akkor jobb lesz. Nyáron napijeggyel még megéri - talán - és az is csak hétköznap. Szintén a tömeg esetleges hiánya miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr96853964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leofarkas 2009.01.03. 15:38:58

az öltözködés és a vetközés is kulturálatlan. a hely kicsi, a szekrénybe begyurni kell a dolgokat. a várakozás idő miatt, kint és bent, csak az menjen akinek van taxis multja es birja ezt.

ssirhC 2009.01.03. 15:59:25

Hálistennek nekem csak jó tapasztalataim vannak.. kétszer is voltunk lenn, mind a kétszer este 6-10ig, többféle kedvezmény is van, nem voltak sokan, belül valóban csak egy medence van, de kívül van még 3 másik is. abszolút pozitív élményekkel távoztunk mindkétszer

Manyizga (törölt) 2009.01.03. 16:04:37

Épeszű ember új pláza, bevásárlóközpont, diszkont, aquapark megnyitásának időpontja UTÁN fél évvel megy el leghamarabb.

És csak röhög a kígyózó sorokon és máshova megy addig. :)

Novi bácsi 2009.01.03. 16:05:54

Részvétem. Mármint szó szerint.

Nem itt, máshol. Kicsit OFF, de mégsem: tegnap ugyanis a felújított és kibővített Miskolc-Tapolcai barlangfürdőhöz volt szerencsém...

Idén január 1-től 2100Ft a 4 órás felnőttjegy. Nem baj, OK, bemegy. Az első szopás az átöltözés: kint mínusz 8, mindenkin nagykabát, ezer cucc. Kis nejemmel elkezdjük keresni merre is van a férfi, meg a női részleg. Hát az nincs. Eligazító tábla sehol, nagynehezen rájövünk, hogy a 20 ember előttünk ugyanarra a 4db átöltöző kabinra vár... Az, hogy a tárolószekrények között van még négy darab, arra vagy rájössz, vagy nem... Mellettünk persze több a külföldi, mint a magyar... Ők meg jöjjenek rá mindenre, ahogy tudnak...

Jó, ketten átvedlünk valahogy egy másfél négyzetméteres szarul zárható dobozban, majd megpróbáljuk az összes cuccunkat felnyalábolni és eljutni a százassal működő tároló szekrényekig. Nekünk szerencsénk volt: kiszolgáló személyzet sehol, pénzváltás nuku... Csak azt nem tudom, ki volt az a balfasz, aki ezt az egész "szuper" újítást kitalálta?! Bent a pakolós szekrények közötti rész kong az ürességtől - miért nem volt jó nekik a hagyományos uszodai zuhanyzó-pakoló-átöltöző-hajszárító rész all-in-one egy helyen megoldás?! Senki nem bénázna, pörögne a rendszer.

Úgy húsz perc után végre már kezdünk a medencék közelébe kerülni - én már majd bepisálok -, megyek gyorsan a zuhanyzóknál lévő WC(k)-hez, meg ahogy azt Móriczka elképzeli: az öltöző szinten, ahol mondjuk egyidőben minimum 100 ember van 1(!)db női és 1db férfi WC!!! Na, itt már kezdett eldurrani az agyam... OK, nem érdekel, öt perc WC-re várakozás után gyerünk a vízbe. Az mondjuk az én bajom, hogy azt hittem, hogy ez egy termálfürdő, de a 26 fokos (állítólag 30...) barlangmedence kicsit meglepett... Kurva nagy tömegnyomor, üvöltöző gyerekek - nem baj, minek jövök hétvégén... Nem probléma, kimegyek a nyitott és termálvizes Kagyló-medencébe! Azaz, csak mennék, mer' az bizony üzemen kívül, és igen, eltaláltátok, erről a bejáratnál sehol egy kurva szó... Na, és ekkor mondtam azt, hogy én akkor innen 1 óra eltelte után (amiből felet sem töltöttem a vízben) nagyon gyorsan elhúzok a búsba, és lehetőség szerint nem ajánlom a helyet senkinek... De azért a végére is tartogattak valamit: a kiléptető kapunál az alibi állásos nagypapa veszi el tőled a beléptető órádat, és bénázik a kapunál... Szóval öt perc alatt - sík idegen - sikerül is elhagynunk a pihentető "élmény-fürdőt"...

Hát igen, egy ÉLMÉNY volt.

Dr Kangörény 2009.01.03. 16:07:15

Tehát ha jól értem az a baj, hogy a parkolót a maximális befogahtaó létszámra méretezték? Vagy az, hogy bunkók is járnak oda, akik bunkón parkolnak? Vagy az, hogy sokan mások is elmentek ugyanoda? Vagy az, hogy mások is csúszdázni akartak? Vagy az, hogy nem vagy tisztában a munkanap-áthelyezés fogalmával? (Ami évek óta azt jelenti, hogy az "ilyen" opénteki vagy hétfői nap szombatnak számít?)

Tényleg nem értem mit csinálnak rosszul abban a fürdőben.

maximiliano 2009.01.03. 16:07:34

a csúszdák illesztési hézagai is kellemesen hámozzák a hátadat... a szörfmedencében érthetetlen miért nem lehet a deszkán állva maradni (nem ez lenne a lényege?) csak hason lehet csúszni, mintha más nem lenne balesetveszélyes.

sikvidéki 2009.01.03. 16:07:51

Mi dec. 23-án este voltunk a fürdőben. Ekkor volt a legolcsóbb (hétköznap +este) 3000 Ft a felnőtt jegy, 2000 a gyerek. A 4 óra bőven elég volt (18 órától 22 óráig , de 21:30-kor leálltak az élményelemek.) Ekkor egyébként nem is voltak sokan. Ami tetszett: a környezet, a világszínvonalú kialakítás, látvány, a panoráma a Megyeri hídra. Ami nem tetszett: a lift többször nem üzemelt mint üzemelt, mivel állandóan azt érzékelte, hogy valaki áll a liftajtóban, pedig csak az 5 centis viz volt ott, ami rólunk lecsorgott. A sorbanállás különösen fárasztó volt a helyszűke miatt is. Képzeljetek el egy 1,5 méter széles folyósót, ahol 20 ember áll a gumicsónakokkal. Persze a kamikaze csúszdánál nem kellett várni... A fűtést nehezen tudják megoldani, sokszor fáztunk, ezért időről időre bementünk a sodrófolyósos élménymedencébe, mert ott legalább meleg volt. Nagyon nem tetszett többeknek, hogy zuhanyozni max. fürdőruhában lehet, ugyanis a tusolók valójában átjáróházak az öltözők és a medencék között. Ez mindkét (férfi és a női) zuhanyzóra is igaz, úgyhogy több hölgyet is láttam a férfirészen tusolni...Összességében elégedettek voltunk, de legközelebb nyáron megyünk, amikor az összes kinti medence is működik.

civistroll 2009.01.03. 16:40:04

Aquapark=Dubai
Ez nem az.

kinney 2009.01.03. 16:41:55

hát, nem csináltál nagy kedvet hozzá :-))
pedig mostanában akartam kipróbálni...

amúgy a kisebb, az egy "s".

PJ1010 2009.01.03. 16:48:38

Mi 23-án voltunk, elég lassú bejutás, nagy tömeg, várakozás a csúszdánál, de akit ez meglepett, az feleslegesen köpköd, alap volt, hogy ez lesz! 21-től már lightosabb volt a tömeg!

1-2 csúszda kivételével nem nagy durranás a dolog, de magyar szinthez képest, meglepően igényesen, szépen van kialakítva a hely!!

Ami botrány az a klór, zárásra már volt egy komolyabb fejfájás.... :(:(

Sajnos a szaunák is rosszul működnek, de ez a hazai kultúrának köszönhető :(

Egy normál hétköznap majd érdemesebb lesz egy újabb próba, akkor tuti, hogy nem lesznek várakozási, tömeg, etc kellemetlenségek!

2009.01.03. 16:54:16

@Novi bácsi:
csak..egy adalék..a földszinten IS van WC..ráadásul többállásos)).és NEM csak az emeleti Öltözőknél..szóval..érdemes megtanulni a piktogrammokat..
melegnek pedig a 2 külön medence említendő..egyébként a barlang esetében a forrásnál kontrollálhatod relatív meleg forrás vizet..
az öltöző..hát igen..nem volt észlény aki kitalálta az tuti..de..mint itt is.ne várj lightos élményt ha ünnepnap vagy hosszú hétvégén keresed fel:)) ahhoz túlságosan felkapott)))

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2009.01.03. 16:54:58

A fürdőkultúra ebben az országban nem értelmezhető kifejezés.

2009.01.03. 16:57:11

egyébként..hogy az Aquawold üzemeltetői kicsit Tanuljanak ajánlom figyelmükbe az Osztrák:)) a Lutzmannsburgi: Sonnentherme-t – Egy fürdőt odaátról

Borsos árú a belépő, de sokat kapunk érte, különösen a kisgyerekes családoknak lehet része Magyarországon soha nem tapasztalt kényeztetésben. Itt található Európa legnagyobb csúszdája, és a téli szabadtéri fürdőzést kedvelőknek is jut az élvezetekből a kőszegi határátkelőtől 14 kilométerre levő Lutzmannsburg élmény- és wellness-fürdőjében. Tapasztalatok, árak, képgaléria.

szóval...hogy érthesse mindenki..miért más Ez a magyar vadkapitalizmus mint az évtizedes osztrák.)))

ARK-10 2009.01.03. 17:17:47

Ha valaki sajnálja a pénzt, az fürödjön otthon lavórban... Ennyi. Aki pedig (mint a cikkíró is) milliókból gazdálkodik, az ne rinyáljon! Mi a baj? Nem kapott elég kenőpénzt??

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.03. 17:25:16

Uninstall: tán mert náluk kétszerannyi idő óta van kapitalizmus, nem gondolod??

Vajon az osztrák kapitalizmus miért nem szuperál úgy, mint a Francia vagy a svájci? Tudod, mindig lehet feljebb mutatni, de butaság.
Én az osztrákokból az állatkertjük után picit kiábrándultam. Ugyanezt, ugyanígy írták róla, mint te arról a fürdőről.
2-3-szor drágább a pestinél és tizedannyi értéke sincs. Egyetlen, amire ráhajtanak az a "nagydurranások" (panda koala ilyesmi), de amúgy az egész egy szegényház(a pestihez képest). Ezután azthiszem a Sonnentherme után nem fogok rohanni :) Ízlések és pofonok.

Én örülök amúgy a fürdőnek, de amiért még nem voltam ott, az a tömeg. El tudom képzelni mi megy ott még egy jódarabig.
Az sem szimpi, hogy olyan helyre épült, ahol nincs gyógyvíz. Nekem sokat dobott volna, ha egy-két medence forró gyógyvizes.

Az ára nagyon borsos, de tény, hogy nemrég épült, sokba került stb.

Szó volt a kisgyermekes fürdőzésről. Hát nem tudom. Nagyon szeretem a kissurmókat, de pelenkás baba akkor se való ilyen helyre. Tényleg sok kellemetlenséget tudnak okozni másoknak egy fürdőben. Ki lehet bírni azt a pár évet, mikor már nyugodtan lehet velük ilyen helyre menni.

Zzoorroo 2009.01.03. 17:38:29

@sanche: a pelenkás dologgal kapcsolatos véleményeddel tökéletesen egyetértek. Nekem (és még úgy száz embernek) rontotta el a wellness-hétvégéjét novemberben egy idióta nő, aki a visegrádi Thermál szállóban bevitte a medencébe a tündibündi-aribari gyerekét, csak véletlenül a pelenka áteresztette a szart, bele a medencébe. És még neki (az idióta nőnek) állt feljebb, amikor elküldtük a francba.

Más. Az Aquaworld szuper hely, csak mi magyarok tényleg bunkók vagyunk - erre ékes példa a blogger is, aki ezek szerint nem tud olvasni, vagy nem ismeri a "Kijárat - Exit" szavakat, amik több tucat helyen olvashatóak, kis nyilakkal együtt a fürdő egész területén.

És basszus, hogy valaki visszaszámolja, hogy hány foritba került egy lecsúszás... Öröm lehet veled egy háztartásban élni.

PJ1010 2009.01.03. 17:47:13

@sanche: itt most a fürdőkultúráról volt szó!!! Társadalmi különbségekből adódóan, ég és föld a különbség a kettő között, az osztrák javára, annak ellenére, hogy elhiszem, hogy a csodás helyen lévő Állatkertünkkel nem vetekszik a kinti!!!

Ez olyan, hogy a holland vendéglátás (mármint amit real hollandok nyújtanak, és nem marokkóiak, törökök) egy nagy rakás fos!!!!
Ebből azonban nem következik az, hogy kereskedelmi szolgáltatásban is szarok lennének! Blokkerben vásárolt akciós cucc, gari lejárta után szét esett, se szó, se beszéd, pár hét múlva jött az új!!! Abban a szektorban nem szarral gurítanak.

Ez ugyanígy van az osztrák fürdőkkel is. Szerintem!

zotyikaa 2009.01.03. 17:50:10

Valóban nagyon szép a belső kialakítás. Dehogy közép európában a legnagyobb?
A vízmélységet vadászni kell, hogy hová engedjem be a gyereket. Inkább az előírásoknak van mint a tájékoztatásért.
2-3 éves gyerekeknek nincs csúszda.
Gyerekeknek van egy 60 cm hosszú amin csak hanyatt esni lehet. Van egy olyan esésű, mely közben csavar amire még én sem mernék ráülni. Szerencsére bele sem férek, így nem kellett bemutatnom.
A két nagyobb pedig már nagyobbaknak való sebességük és szélességük alapján. (Igaz 14 éves lányom lezavarták róla)
Végül is a kis vízben sétálgattunk, ahonnan is pár perc múlva kiküldtek, mondván felnőttek nem lehetnek bent. Bízzam gyermekem az úszómester szemére.
Megjegyzem az úszómesterek, bár sokan vannak, a működéssel sincsenek tisztában. Ahány ember, annyi féle válasz. Tudom, hogy a diákszövetkezetek költség számlát adnak és nem kell utánuk TB-t fizetni, de pár profi úszómester kijöhetne az árakból.
Az egyik csúszdánál 20 percet vártunk a sorban mire a kislány (úszómester?) kihajtotta a gyerekeket a csúszdából.
Ezután sacc per kb időpontban aztán engedte az embereket 2008-ban. Amikor más kisebb-nagyobb központokban 500 Forintos érzékelők jelzik, hogy elhagyták e a csúszdát, majd zöld lámpa jelzésnél indulhat a következő.
Az öltözők sorszűke tényleg kaotikus 40 évvel ezelőtt épült uszodákban is szélesebb.
A hajszárítókhoz, tükrökhöz tehetnének pár széket.
Az igényekhez kellene állítani a be- és kijövő pénztárak számát.
Dubajban valóban fel lehet állni szörf medencében. Bár ez zárva volt mikor mi mentünk.
Az illesztések valóban rosszak. Egyébként a most épülő parkokban rozsdamentes hegesztett acél csúszdákat használnak. Érezhetetlen illesztésekkel. (a legnagyobb csúszdák kivételével).

Egyszóval a belső építész szép munkát végzett, de nem uszodába járó ember volt.

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2009.01.03. 17:56:49

PJ1010: a fürdőkultúráról - szerintem- nehéz beszélni egy eléggé frissen megnyitott, nagyon jó reklámmal feljövő(Közép-Európa legnagyobb...) élményfürdőben. Az ilyen helyre a fél ország elmegy, kis időn belül.

"Fürdőkurtúlát" a régebbi, jólműködő helyeknél lehet méricskélni... bevallom nekem azzal még nem volt gondom itthon (se).

Netuddki. 2009.01.03. 18:10:25

Ezexerint a látvány már a nyugatot idézi, de a kivitelezés még honi.
Kíváncsi lennék, aki itt reklamál azok közül hányan írtak be a panaszkönyvbe?

Shadwell 2009.01.03. 18:17:31

Sikeres ember nem megy ilyen helyre. :)
Ha lazítani akarakok akkor Szecska, ...ha nővel megyek, ha meg magam, vagy haverral, akkor Rudas reggel. Nincs sor, nincs lehúzás, csak profizmus és klórszegény tiszta termárvíz.. De ennyi pénzből mit itt egy pláza-diszlet-papírmasé-fürőbe pazaroltok, még egy 15-20perces masszázs is belefér...
A hagymacsúszdát meg kinemsz.ja le.

Ja és árulja el már valaki el miért jó egy ál-"INKA" papírmasé diszletben ácsorogni, illtve onnnan tömegben, idegeskedve csúszkálni.

A másik barma, meg a Aréna plázában a tömegben, zajban issza a kávéját, ahelyett, hogy egy hiteles "KÁVÉZÓBAN" tenné ezt finom bár zenével a háttérben, nézegetve az üvegen túl a hópelyheket.... mert van ilyen, de sajnos azoknak nincs mélygarázsuk... :D Amatőrök.

hu_neutrino 2009.01.03. 18:18:31

A százasos dolgot nem értem. Az öltözőszekrény emlékeim szerint a kapott "karórával" volt nyitható-zárható. A hűvös engem is zavart, főleg, hogy a kinti medencékhez való kijutáshoz muszáj volt kimenni a medencéből a leghidegebb pontra, majd visszamenni a kinti vízbe.
Sajnos még akárhány aquaparkban voltam, mindenhol ez a furcsa kevert férfi-női rendszer volt, mindenki külön dobozba zárkózik és nyalábolja a ruhát. Nekem nem tetszik, de úgy látom, ezek egy kaptafára készülnek.

Én is véletlenül (férfi létemre) végiggyalogoltam a női zuhanyzón, de nők is zuhanyoztak a férfi zuhanyzóban.

Amúgy egyébként kellemes élmény volt, bár este mentem hétköznap, és így is sokat kellett várni a hagymacsúszdára (utána meg már nem volt senki, és egymás után csúsztam 3-at is).

Az illesztési hézagokat meg ugyan én nem vettem észre, viszont utólag sajnos láttam, hogy a fürdőnadrágom szépen tönkretette, és a hátamról is leszedte a bőrt, utóbbi begyógyult, az előbbi sajnos nem fog.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.01.03. 18:22:26

Balaton , szabadstrand :) istencsászár :) a belépő áráért meg megebédelünk.

Netuddki. 2009.01.03. 18:26:24

@Uninstall: Kösz a locsmándi ötletet. Nem is néz ki olyan túlzottan drágának. :D

moncsicica 2009.01.03. 18:36:29

Így már nem is sajnálom annyira, hogy ma nem mentem. Igazából masszíroztatni akartam volna, de nem találtam a honlapon ilyen szolgáltatást.

Ami a bejárat egyben kijárat is történetet illeti, Egerszalókon is ugyanígy van, elég érdekes:)))) Az egerszalóki fürdő egyébként nagyon szuper!

Shadwell 2009.01.03. 18:42:00

"Az egerszalóki fürdő egyébként nagyon szuper! " ...Volt. :(
Amig uda nem tojták azt az épületet.
Hangulat 0, kényelem 4.
Régen: Hangulat 5. kényelem 2.

kinek mi számít...

ARK-10 2009.01.03. 18:47:22

Shadwell 2009.01.03. 18:17:31
A másik barma, meg a Aréna plázában a tömegben, zajban issza a kávéját, ahelyett, hogy egy hiteles "KÁVÉZÓBAN" tenné ezt finom bár zenével a háttérben, nézegetve az üvegen túl a hópelyheket...."

Szívemből szóltál! :-)

Dr Kangörény 2009.01.03. 19:08:33

Ha valaki az Aréna plázában vásárol és ott kíván meg egy kávét, hova a retkes lófaszba menjen kávézni???

Mindig meg tudok lepődni, hogy az agyatlan barmok, sznobok és hasonló állatok mennyire hangosan mondják ki magukról, hogy hülyék.

szeka 2009.01.03. 19:09:23

Szerettem volna elmenni a családdal, de most megnéztem a honlapon az árakat, és beestem az asztal alá. 2 gyerekkel 25.000?
2x voltunk eddig Lutzmannsburgban, az 50 euros családi jeggyel számolva még mindig csak a felénél tartunk. Ha a benzinpénzt is hozzáadom, lehet hogy még mindig olcsóbban megúszom.
Pedig már örültem, hogy végre hozzánk közel is épült egy ilyen...

galicius 2009.01.03. 19:29:26

Ezt hívják úgy ,hogy orális szex.Ami jó dolog,csak most a fasz rosszabbik végén voltál.Ez Magyarország.Egyébként,ha jó aquaparkot akarsz látni,menj el Dubaiba.Na az valami.

A szerelő 2009.01.03. 19:57:24

én azon már nem csodálkozok, hogy megint mennyi megmondóember van :) jól megmondja, hogy mi a helyes és mi nem. és ha valakinek más a véleménye, akkor az hülye, ... stb. pont az a szép az életben, hogy változatos, hogy csak innen merítsek egy példát, ha a plázában akarok inni egy kávét, akkor ott iszok, ha máshol, akkor pedig odamegyek ... stb. ez mindenre vonatkozik, akvaparkra is :) ja, és ha nem akarok inni kávét, akkor nem iszok :) viszont valakinek a véleményét fikázni az nem szép dolog, sőt, ...
dubai többször lett említve, valakinek nincs véletlenül egy szép nagy busza? összedobhatnánk a zsetont üzemanyagra, oszt megyünk :) eltartana egy kis ideig (na jó, nagyon sokáig), de úgyis itt a válság, sok munkanélküli, hát ha nincs meló, menjünk fürödni dubaiba :)

dvorcsakl 2009.01.03. 20:08:53

mi dec 21 (vasarnap) voltunk. ketten, a gyerekeket direkt nem vittuk, egyreszt, mert nem tudtuk mi var, masreszt, mert egesz ev utan egy kicsit kettesben akartunk gyerekek lenni.

es jol ereztuk magunkat. nem volt teltha, kb. 15 perc alatt jutottunk be (egyszer sarvaron ket orat alltunk sorba). egesznapos jegyet vettunk - mert nem tudtuk, mi var rank, es nem akartunk kakodni.

fel 12-kor mentunk be, kb. 5 orat voltunk ott. nem tudom, hanyat csuszdaztunk. sokat. ketto volt, ahol sorba kellett allni (a ketszemelyesek), a tobbinek sor nelkul nyomtuk. le, fel, le, fel.

az oltozo pont olyan, mint sarvaron. vagy gyorben. vagy mashol. a kijarat ki van tablazva, kifele kulon ablak volt. a zuhanyzas gaz, mivel nem talaltam elszeparalt zuhanyreszt. csak olyat, ahol mindenki keresztul jar.

mondjuk ez az utan, hogy ausztriaban koedukalt mind az oltozo, mind a zuhanyzo, mind a wc (ez utobbi egymas mellett, tehat mig egy pasi zuhanyzik, addig a kabin tuloldalan egy no szarik), nem is veszes :-)

egyszoval, mi jol ereztuk magunkat, de nem a mi penztarcanknak talaltak ki. azert megerte, lazitottunk ev vegen egyet.

Fel-mary 2009.01.03. 20:55:45

Szeretem, ha kitesznek minket az indexre, rögtön megtízszereződik a blogon a "fasz" és "szar" szavak száma :-)))

Ez egy baba-mama blog, kéretik ezt respektálni.

Amúgy pedig teljesen tipikus hozzáállás Mo-n, hogy a kisgyerekes, az lehetőleg ne menjen olyan helyre, ahol nem csak kisgyerekesek vannak. nehogymá' megzavarjuk mások életét azzal, hogy nyílt színen szoptatunk, tisztába teszünk, ringatunk, bőgetünk, játszunk, nevetünk...
A vízbe kakilást jó minőségű úszópelenkával igen is teljesen ki lehet védeni - bár nekem nem lennének illúzióim a szobatiszta gyerekeket (és felnőtteket) illetően sem. Szerintem min. több liter pisiben áztatják a becses testrészeiket a kedves kommentelők a wellnessben, amit a közhiedelemmel ellentétben nem mutat ki a festékanyag a vízben. Vagyis eregethetik nyugodtan...

Úgyhogy én nem azért nem tenném bele az utódot, mert netán belekakil (amúgy az enyém még soha életében nem kakilt a vízbe), hanem mert esetleg kicsípi a bőrét az ammónia.

T-eszter 2009.01.04. 05:00:29

@Kangörény_: Szia! Alapvető problémánk a tájékoztatás hiánya. Ezen kívül jó lenne / lett volna vendégnek érezni magunkat, nem csak valakinek, aki fizetett. Természetesen lehet azon vitatkozni, hogy hétköznapi vagy hétvégi árak jogosak-e a jan.02-i pénteki napra. Ha kötözködni akarok, akkor a honlapon "hétvége és ünnepnap" szerepel, mint drágább árkategória (és nem munkaszüneti nap), én egyiknek sem tekintem a pénteki napot, de persze a szituáció kérdéses. Hát tájékoztassanak (telefononon ne félre) és ne a pénztárnál derüljön ki. Minket ezért bosszantott (és másokat is), mert másra számítottunk. Az pedig, hogy 9 órakor a 2,5 órás jegyért teljes árat fizetsz, pedig a csúszdákat csak 10 órakor nyitják meg, az már semmiképpen nem nevezhető jogosnak. És persze ilyen belépőárak mellett bosszantanak az apróságok is: az hogy nem 10-kor nyitják meg a csúszdát, hanem 10.10-kor, valamint - és tisztelet a kivételnek - az irányítók közönye a hatékony(abb) működéssel szemben. A parkolás esetében bunkók ellen nincs orvosság, ebben igazad van, de az üzemeltetők nem számítanak túlzsúfoltságra ilyen időszakban? Az a szemlélet hiányzik - vagy legalábbis mi hiányoltuk-, hogy a vendég az után is vendég, hogy fizetett, mert ha jól érezte magát, akkor vissza fog jönni, ajánlja a helyet másoknak is. Ha pedig az addig akár tökéletes napod az rontja el, hogy a kocsiddal nem tudsz kiállni, akkor tönkrement az élmény. Semmit nem csinálnak rosszul, csak nem tesznek meg mindent, hogy jól csinálják. És ez ilyen jegyárak mellett nem elfogadható - szerintem.

T-eszter 2009.01.04. 06:45:11

a pelenkás baba fürdetése is megér egy misét. Várjuk ki azt a pár évet? no persze... hagyjam ki az életünkből azt az élményt, ami eddig minden alkalommal végtelenül boldoggá tette a fiamat. Azt hiszem már a csapból is az folyik, hogy a kisbabák többsége remekül elvan a vízben. Na a mienk biztosan, már 3 hónapos kora óta. Én lennék a legboldogabb, ha lenne külön medence a számukra, vagy inkább a számunkra, hiszen egy stabilan járni, ülni, állni nem tudó gyereket nem fogok egyedül hagyni a gyerekmedencében. Ahova felnőtt be nem teheti a lábát. Ez jogos is, meg nem is. Jogos, hogy ne ott áztassa mindenki magát, de nem jogos, mert a kölköknek - amíg kicsik - az a legnagyobb élmény, ha a szüleivel együtt csinálhat valamit. De visszatérve az egy éven aluliakra: gyerekmedence kilőve, mert oda szülő nem mehet be, felnőtt medence kilőve, mert a népek azt hiszik a baba csak arra vár, hogy az orruk alá kulázzon. Az ANTSZ előírásoknak megfelelően nem szobatiszta gyereket csak füsdőpelusban ÉS fürdőnadrágban szabad a medencékbe bevinni. Ezen a két szűrön nemigen jut át a rettegett anyag. Ami meg a pisit illeti, Fel-mary remekül körvonalazta a helyzetet.

Barmoknak mondottak itt bennünket sokan, hogy miért megyünk egy ilyen helyre hétvégén. Mégis mikor menjünk? Vegyünk ki ezért egy nap szabadságot? Az este kisgyerekkel meg ugye kizárva. Mellesleg éppen ezért örültem a korai nyitásnak, mert azt hittük végre valaki felismerte, hogy sokan fognak korán odamenni, a tömeget elkerülendő, így hátha jobban eloszlik a forgalom. De nem. És még csak nem is ez a baj, hanem hogy erre nem hívják fel a figyelmet (a szórólapon is csak btw. apróbetű).

Panaszkönyv: mire kijutottunk már elegünk volt. Felmerült a panaszkönyv, de az ebéd jobban vonzott, mintsem hogy egy órán át irogassak, miközben 4-en várnak rám (plusz azok, akik otthon, ebéddel)

Ildi53 2009.01.04. 14:50:32

Talán szép hazánkban is rájönnek a különböző vendéglátásból élő vállalkozások, hogy egyre szélesebb azon kisbabás családok száma, akik nem várnak 4-5 évet, mire az összes gyermekük "felnőtt" korba lép, hanem addig is szeretnének együtt lenni és közösen élvezni a különféle szolgáltatásokat, még pedig úgy, hogy az a gyerekre se legyen veszélyes és a többi vendéget se "zavarja". Szerintem ez nem pénzkérdés, hanem odafigyelés és egy kis szervezés kérdése. Jó pár évvel ezelőtt csodálva figyeltük lányommal (aki akkor még nem volt anya!) Alsópáhokon az igazi bababarát megoldásokat. Igaz ők a Kolping hálózat tagjai, de a jó dolgokat nyugodtan át lehet venni más létesítményeknek is. Bizonyára nem véletlen, hogy az elég magas áraik ellenére folyamatosan telt házzal üzemelnek.

ZoliAce 2009.06.14. 12:31:44

Sziasztok!

Érdeklődnék éttermi árak után.

Vagy valami hasonló harapni való (árai) után.

Hétfőn lesz egy egész napos rendezvény a szállodában, és most vagy vigyek magammal szendvicseket vagy megfizethető áron tudok ott ebédelni.

Étkezési utalványt elfogadnak?

kössz előre is


süti beállítások módosítása