Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Cipősdoboz akció

2008.12.16. 21:38 - T-eszter

Még nem késő leadni a cipősdobozaitokat, ha úgy döntenétek Ti is csatlakoztok a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi megmozdulásához. Mi megfogadtuk, hogy minden évben küldünk egy dobozt minden gyermekünk nevében. Vagyis most egy kis fiúbaba kap tőlünk ajándékot. Próbáltam úgy összeállítani, aminek valóban örülhet - és hasznos is lehet neki - így tettem bele kis kabátkát, tutyit, zoknit és bodykat, egy ölelnivaló tigrist, amihez hozzábújhat, egy kis könyvet és pár apróbb játékot.

Külön tetszik, hogy Marosvásárhelyen Böjte Csaba árváit is támogatják

Mi a cipősdoboz akció? Ezt legjobban maguk a szervezők mondhatják el:

Gondolkozott már azon, hogy mennyi szeretet fér el egy cipősdobozban?

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdeti karácsonyi akcióját, a "Tízezer gyermek karácsonyát", amely az "Operation Christmas Child" néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipősdobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy 6 millió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább 10.000 gyermek megajándékozása a cél!

Nem titkolt vágyunk az sem, hogy a "Tízezer gyermek karácsonyá"-nak cipősdoboz ajándékai - sok kisgyermek örömén túl - a tolerancia és szeretet jelképévé váljanak Magyarországon!

Kevesen tudják, hogy jónéhány évvel ezelőtt az Amerikai Egyesült Államok akkori elnöke, Bill Clinton és felesége Hillary Clinton futárral küldték el Magyarországra személyes cipősdoboz ajándékaikat! Úgy gondoljuk, ezzel jó és követendő példát adtak mindannyiunknak arról, hogy a szeretet pártok, nézetek és országhatárok fölött álló erő.

2004-ben, amikor első alkalommal hirdettük meg akciónkat, Magyarország vezető politikusait kértük fel, hogy a fenti célokat támogassák oly módon, hogy elkészítik saját cipősdoboz ajándékaikat. A felkérésnek engedelmeskedve, számunkra is meglepő és örvendetes módon, a négy parlamenti párt vezetője, az Országgyűlés elnöke és Magyarország Miniszterelnöke is csatlakozott kezdeményezésünkhöz, megörvendeztetve ezzel jónéhány gyermeket!

Szeretnénk, ha jótékonysági kampányunkhoz ebben az évben is politikusok, közéleti személyiségek, művészek, cégek és magánemberek csatlakoznának, egy, az egész magyar társadalmat elérő mozgalommá szélesítve azt.

Bízunk abban, hogy jótékonysági felhívásunk az Ön részéről is támogatásra talál, s ezzel egy olyan mozgalom indulhat el, amelyben nézetkülönbségektől mentesen foghat össze minden magyar ember, egy jó és nemes ügy érdekében!

Gondolta volna hát, hogy egy egyszerű, hétköznapi tárgy is elég ahhoz, hogy másoknak örömet szerezzen? Keressen Ön is egy üres cipősdobozt, és töltse meg jó és hasznos dolgokkal! Bármivel, aminek gyermekként Ön is örülne. Nem az számít, mit tesz a dobozba. Hanem, hogy milyen szívvel.

Cipősdoboz... Kicsinek tűnik?
Ne foglalkozzon vele. A szeretetnek nincs mértékegysége.

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is legalább tízezer rászoruló, nehéz sorsú gyermek megajándékozásához várja az Ön segítségét! Csatlakozzon Ön is kezdeményezésünkhöz, hogy a karácsony valóban ünnep lehessen minden gyermek számára!"

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr22827003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ShylaD 2008.12.16. 21:55:44

Tényleg szuper dolog ez a cipősdoboz-akció, mi testközelből figyeljük az eseményeit, mivel a férjem és a barátaink nagy része a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa, sőt a múlt héten a legjobb barátaink vitték Erdélybe, Parajdra Böjte Csaba árváinak a dobozokat.

Leírhatatlanul nagy dolog, hogy ez az akció ennyi embert mozgat meg Advent idején és hogy ezzel nagyon sok rászoruló gyereknek szerez örömet.

Úgyhogy hajrá hajrá dobozokat készíteni, mert már nincs sok idő...péntek 19-e a leadási határidő!!!:)))

bölcsésztanár 2008.12.16. 23:32:18

A baptisták támogatják Böjte Csaba árváit? Ez érdekes...
Amúgy persze, király!

Fel-mary 2008.12.17. 10:22:47

Azt esetleg tudjátok, hogy vidéken hol lehet leadni?

T-eszter 2008.12.17. 10:52:15

pl Fejér megye:

Város: Székesfehérvár
Név: Révész Lajos, 20/886-3751
Cím: 8000 Szfhv. Fő tér, az Országalma melletti Szeretetházban
Ügyelet: minden nap 10-től 18 óráig

(mellesleg a "Hol adhatom le a cipősdoboz ajándékomat?" menüpont alatt volt fellelhető :D)

T-eszter 2008.12.17. 10:57:29

debcsillu: de klassz :)) ti akkor még egy lépéssel előrébb vagytok, hiszen aktívan részt vesztek az eseményekben. Azt sajnálom csak, hogy Karácsony elmúltával minden visszatér a régi kerékvágásba. Vagy legalábbis a legtöbb dolog, és a lelkiismeret is nyugszik, hiszen legalább valamit tettél, legalább Karácsonykor.
Mindig beleborzongok - főleg amíóta anyuka lettem - hogy mi mennyit pattogunk a gyerekeink körül, ők az egünkön a nap(ok), aki meg árva, vagy kevésbé szerencsés helyre született, azt ugyan ellátják szükségleti szinten, de aztán annyi. Nincs rá idő, pénz, türelem, ember.

bt: miért csodálkozol, hogy támogatják Böjtét?

Fel-mary 2008.12.17. 11:09:30

Gondolom, mert Böjte Csaba katolikus... de szerintem épp ez benne a frankó - mármint, hogy túl lehet azon lépni, hogy ki milyen vallású, politikai nézetű, ésatöbbi.

Fel-mary 2008.12.17. 11:10:03

Ja, később eszembe jutott, hogy ott is megnézhettem volna, de így azért egyszerűbb volt :-)))

bölcsésztanár 2008.12.17. 11:32:57

Hát ja. Ezért. Mármint csodálkoztam. De ha így van, éljen az ökumené!

Egyébként rengeteg alkalom adódik, hogy ne csak karácsonykor adakozzon az ember.
Én pl. szoktam időnként feldobni 2-5000 forintokat a Kárpátaljai Ferences Misszió számlájára, a Dévai Szent Ferenc Alapítványnak (B.CS.) és a Katolikus Karitásznak, mert ezekről tudom, hogy arra költik, amire kell.

Ezeken kívül rengeteg helyre lehet még kisebb összegeket nyomni, nemcsak karácsonykor és nemcsak azért, hogy a lelkiismeret megnyugodjon, hanem ha van épp az ember pénztárcájában ez-az, és megállja,hogy nem a negyvenedik képességfejlesztő gyerekjátékra költi... :))))

Megyek, mert fellelkesítettetek, és most pénz helyett ajándékokat keresek a szekrényekben a cipősdobozba...
Jó karácsonyi készülődést kívánok minden kedves itt jelenlevőnek!

T-eszter 2008.12.17. 12:28:44

hogyne, lehetőségek mindig vannak, csak Karácsonykor nagyobb az adakozási kedv. Az viszont frankó, hogy belelkesedtél ;) már megérte a poszt :))

Én kb. 5 éve voltam egy MKDESZ táborban, ahol volt szerencsém B.Cs. előadását hallani arról, hogyan is indult el ez az egész. Nagyon jóhumorú ember, emlékszem viccesen megjegyezte, hogy ugyan Isten "elvette" tőle annak a lehetőségét, hogy gyerekei legyenek, de kapott helyette mégiscsak gyerekeket. Vagy félszázat :)) - akkor még -
Szóval én nem csodálom, hogy a Baptista szolg. is támogatja, hiszen ő maga sem törődik ilyen dolgokkal, mint hovatartozás. Befogad mindenkit, nemre és nemzetiségre való tekintet nélkül. És ez így egyben, ami engem igazán megfog.

bölcsésztanár 2008.12.17. 13:34:05

Hát ja.
Én is ismerem, volt szerencsém vele tölteni - régi hittanos közösségemmel együtt - két napot Déván, ahol tudtunk beszélgetni és megmutatta a házakat. Szó szerint úgy van minden, ahogy mondani szokta, és egyáltalán nem árvaház-jellegű a dolog, hanem inkább olyan, mint sok nagycsalád összezsúfolva egy panelbe.

Megjegyzem, meglehetősen sok hasonló pap van a mi kis katolikus egyházunkban, bár nem sok, aki ilyen karizmatikus és ennyire hagyják is dolgozni...

Két éve, mikor még boldogan babáztam otthon egy csemetével, vittem már a baptistáknak dobozt, de most annyi dolgom van, hogy egyszerűen nem akartam időt szánni rá. Viszont most ment az uram vásárolni, elmagyaráztam neki, hogy milyen dobozt kérjen a cipőboltban. :)) Két ablakpucolás és egy ovis karácsonyi dili közé befért egy kis válogatás.
Üdv


süti beállítások módosítása