Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Áthajtós pólya

2008.11.25. 14:00 - Fel-mary

Címkék: ruha jó de minek korosztály újszülött kortól

Nem vagyok benne biztos, hogy őt így hívják-e, ahogy a címben, de szerintem érthető a leírás. Ezt is akkor vették az uram meg az anyám, amikor hazahoztuk a gyereket a kórházból, és én felsikoltottam, mert a 28 fokos PIC után betoppantunk a 18-20 fokos panelba (ja, mindjárt egy villanymelegítőt is vettek).

Első nap a hagyományos pólyával próbálkoztunk, és amikor ez nem jött be, próbáltam ki ezt a fajtát (szintén iszonyúan méregdrága). Fél szemeszteres egyetemi kurzust igényelt, mire rájöttem a helyes összehajtás-technikára, a gyerek meg olyan iszonyúan ordított közben, hogy öröm volt hallgatni. Persze, nem biztos, hogy ez a pólya hibája volt... Mondjuk Kincsem olyan aprócska volt benne, hogy folyton belecsúszott a mélyébe, amit én nem túl biztonságosnak ítéltem meg, így ez a pólya is használhatatlan volt egy darabig. 

Amikor kicsit megnőtt a Kismanó, újra elővettük, de akkor már hevesen tiltakozott mindenféle pólyázás ellen, és időközben az idő is melegebb lett. Így egy darabig még arra használtam, hogy ha a játszószőnyegre letettem, akkor ezt plusz rétegnek még alátettem. Erre mondjuk szuper volt, mert tényleg jó meleg, de őszintén szólva ezért kár volt kidobni rá több ezer forintot.

Úgyhogy nekem "jó, de minek", újabb flanc, amit valószínűleg a széplelkű elsőgyerekesekre tukmál rá a kismama-ipar.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr72767194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debcsillu 2008.11.25. 14:44:38

Nekem is mondta anyóspajtás:) hogy kéne pólya, de szerintem is hülyeség...

Egyébként a PICen miért volt olyan horror meleg?
Hazajöttünk és a 22-23fokban szinte "fáztam":)

bölcsésztanár 2008.11.25. 14:50:34

Egyszer volt a Kismamában egy olyan cikk, sok illusztrációval, hogy hogyan kell baba-origamit készíteni. Baromi egyszerű. Az újszülöttet becsomagolod gyakorlatilag bármilyen puha, meleg takaróba vagy törölközőbe, sokféle módon lehet ráhajtogatni. Hatás ugyanaz, mint a pólya: lesz kiscsomagod, nem fázik, körülöleli a melegség. Én mondjuk nem próbáltam, mert mindkét gyerekem augusztusban született, de nagyon tetszett az ötlet.

Fel-mary 2008.11.25. 15:57:25

Én pedig egy amcsi könyvben olvastam, hogy azért jó a bepólyálás, mert így nyugodtabban pihen a baba - ui. ha nincs bepólyálva, akkor önkéntelenül megmozdítja karját-lábát, ami persze felébreszti, vagy megzavarja.
Mondjuk, a rángatózás ismerős, de az enyémen nem lehetett pólyázással segíteni.

debcsillu: azt nem tudom, miért volt olyan meleg, de arra élénken emlékszem, hogy alkalmanként 1-1,5 l víz simán lement nekem :-)

T-eszter 2008.11.25. 20:26:55

Én is sokat hallgattam Anyutól, hogy pólya az kell, így vettem egy alapot és rá két huzatot. Egyszer sem volt benne, mág mutatóba se. Bezzeg a babaorigamit azt nagyban alkalmaztam és nagyon bevált. A legjobb benne - sztem - az, hogy biztos vagyok abban, hhogy jó melegben van a gyerek

T-eszter 2008.11.25. 20:29:06

gondolom azért volt olyan meleg, mert a koraszülött babák még nincsenek felkészülve a normál hőmérsékletre. nem elég a fejletlen tüdőcske, még egy tüdőgyusszancs is kellene? :) nomeg.. a zsír az utolsó, ami lerakódik odabent, így nincs is ami melengesse őket. Rólam is anno teljesen hiányzott a fókazsír


süti beállítások módosítása