Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Chicco anatómiai szilikon kanál

2008.11.13. 09:00 - Fel-mary

Címkék: etetés chicco csak ha nincs más korosztály 6 hónapos kortól

Ugyan nem kardinális kérdésről szól eme értekezés, de úgy érzem, hogy mindennapjaink apró használati tárgyai is megérdemelnek annyit, hogy egyszer-egyszer megemlékezzünk rólunk, így álljon itt e poszt mementóul a babakanálnak.

Megboldogult gyermektelen koromban álmomban sem gondoltam volna, hogy a baba majdan nem ehet sima kiskanállal - mármint olyannal, amivel én mellesleg a reggeli habos capuccinomat fogom kevergetbi. Aztán amikor eme tévhitemnek már gömbölyödő pocakkal hangot is adtam, a körülöttem lévők úgy néztem rám, mintha minimum lelőttem volna valakit.

Kiderült ugyanis, hogy a gyerek nemhogy nem ehet azzal a kanállal, amit egyébként a családtagjai is használnak, de egyáltalán nem ehet majd hagyományos evőeszközzel - hanem kell neki venni külön kisvirágos tányérkát, meg bögrét, no meg kanalat is. Én meg azt hittem, hogy ez csak marketing.

Amikor aztán elértünk a hozzátáplálós korba, még mindig nem vettem neki evőeszközt, nem azért, mert sajnáltam tőle, hanem mert a kórházi kismama-csomagban volt egy Nestlés repiajándék, amiről úgy ítéltem meg, hogy jó lesz. Jó is volt, egészen addig, amíg anyukám meg nem látta, hogy ezzel (próbálom) táplálni a gyermeket, aki persze a fogatlan kis ínyével jól ráharapott a kemény kanálra, és úgy nézett ki, hogy csak egy icipicin múlik, hogy le is harapja a tetejét. Így nagymamai atyaúristenezések közt voltam kénytelen megválni a kanáltól, és azzal a lendülettel elugrany a Baby Planetbe egy puha fejű rugalmas kanálért.

Chicco anatómiai szilikon kanál lett belőle, 580 Ft-ért darabja (mert hogy kettő). Ennek a feje bár hagyományos kiskanál méretű (így egy hat hónapos babához szerintem óriási) de szilikonból készült, úgyhogy viszonylagos stabilitása mellett is elég rugalmas. Vagyis ha a baba harap, akkor biztos nem le... A fogantyúja pedig, számomra érthetetlen okból meg van hajlítva - balra. Azért nem értem ezt, mert ha szemben ülök a gyerekkel, és jobbkezes vagyok, mint a lakosság nagyobb százaléka, akkor a balra fordított nyél meglehetősen kényelmetlenné teszi az etetést. Ennek csak akkor van értelme, ha a gyereket az ölembe fogva vagyok kénytelen etetni, de mivel az enyém 8 kiló volt fél évesen, így az ölben etetés eleve kényelmetlen volt, kanál ergonómia ide vagy oda. Ha mondjuk a babának odaadom a kanalat, és ő marokra fogja a nyelét a jobb kezében, akkor a fej persze épp felé fordul, de így maximum rágókának jó (arra amúgy szuper), mert enni ő még nem eszik egyedül.

Rágókaként használjuk tehát, de persze a kis galádnak nem a fincsi kis szilikon fej tetszik, hanem a kanál szára, amit olyan jó mélyen le tud dugni a torkán, hogy általában öklendezés a móka vége. Ja, és én kifőztem a kanalakat, mint minden szájbavevős holmiját (legalább is az elején), de ezt a Chicco nem viselte túl jól. Az egyiknek ui. elgörbült a nyele, a másiknak pedig elszíneződött a szilikonja.

Úgyhogy játszani felügyelet mellett ok, etetni viszont nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr87748061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.13. 19:36:39

Hát ja. Bababiznisz. Én vettem a dm-ben egy csomag műanyag kanalat, azt használjuk fél éve. Nem kemény, de nem is szilikon, főleg nem hajlított.

Egy apuka 2008.11.13. 21:18:47

"Kiderült ugyanis, hogy a gyerek nemhogy nem ehet azzal a kanállal, amit egyébként a családtagjai is használnak, de egyáltalán nem ehet majd hagyományos evőeszközzel - hanem kell neki venni külön kisvirágos tányérkát, meg bögrét, no meg kanalat is. Én meg azt hittem, hogy ez csak marketing."

Nem az? Miert nem ehet rendes kanallal????
A mienk evett sima kaveskanallal, es semmi baja nem lett. Vettunk par DM kanalat is.

Fel-mary 2008.11.13. 21:36:14

Hát nekem ezt mondták, én meg elhittem. Mondjuk valamiért jobban örülök, ha műanyagot dug a szájába, mint fémet.

Amúgy nekem a kommentek oldalt csak késve jelennek meg, és nem akarok, hogy a fontos kérés elvesszen. A dalokversek.hu alá írtam, hogy lszi a Szipinóta szövegét bocsásd már a köz elé.
Köszi ezúton is

Egy apuka 2008.11.16. 18:46:48

A temahoz kapcsolodva: szerintetek milyen korban kell elkezdeni kessel-villaval enni tanitani a gyerkocot? Tapasztalatok? Esetleg valami hajtek cucc raszoktatasra? :-)

Egy apuka 2008.11.16. 18:49:23

Tenyleg, ti milyen korban kezditek a gyereket kessel-villaval evesre szoktatni? Vagy szoktatjatok egyaltalan? Hogyan?

En keson tanultam meg, nem is nagyon szeretek, jo lenne, a gyerkoc nem szembesulne kesobb ezzel a hatrannyal.

Egy apuka 2008.11.16. 18:50:05

idetlen captcha, bocs!

bölcsésztanár 2008.11.17. 13:59:31

apuka,
Jé, de furcsa, hogy nálatok ez probléma. Nálunk fel se vetődött, olyan erős az utánzási kedv. Van kis fém evőeszközkészletünk, macis kés, macis villa, macis kanalak. Üvöltve követeli a megfelelőt a fiam, kb 2,5 éves kora óta. Felügyelet mellett kezébe adom a kést is, azzal aprítja a sajtot. Persze ötször annyit, mint amennyit megeszik végül. A villát egyedül használja. Nagyon örülök, hogy az oviban is erre biztatják. És minden edényük fém vagy üveg ott is.

Próba-Bébi 2008.11.17. 14:06:57

nálunk is az a helyzet, mint bölcsésztanár-famíliában :) vagyis magától kérte az evőeszközöket a Nagyobbik szintén olyan 2 1/2 éves kora körül, és azóta szabadon használja jól-rosszul, de örömmel. végtelenül boldog, ha sikerül valamit egyedül felvágnia. a Kicsi még csak a villával és a kanállal ismerkedik. néha betalál a szájába, de egyelőre még inkább parittyaként használja az evőeszközöket, de a folyamatos "majmolásnak" az az érzésem, hogy hamarosan ezen a téren is meglesz az eredménye. :)

T-eszter 2008.11.17. 17:21:15

Nekünk a legkommerszebb hosszúnyelű műanyag kanál jött be, de van egy fém készelte is (macis, lehet ugyanaz, mint bt-nek?), azt is használjuk. Időről időre felhúzom rá a kényszerzubbonyt, tálcát teszek elé, meg darabolt kaját, aztán megy a kísérletezés. A kanalat már mindig jól veszi a szájába, persze még csak üresen, és ha elétartom az ujjamon a zabát (pl. banándarabka), akkor nem azt fogja meg, hanem az ujjamat és úgy viszi a szájához. De most még persze inkább malackodik

Egy apuka 2008.11.17. 21:39:32

Szerintem felreertettetek. A kessel-villaval evest ugy ertem, hogy bal kezben a villa, jobban a kes, es nyomulni, mint a Hotel Ritz ettermeben.

Bolcsesztanar, a fiad 2.5 evesen igy nyomta? Linkelhetnel egy videot :-)

(A villaval eves nalunk kb. 1.5 eves kora ota megy, gyumolcsokkel kezdte. A kessel is ugyesen banik, mindig maganak szeleteli a paradicsomsalatajat. De kessel-villaval enni nem tud. Nalunk nincs nagy malackodas, ez nem igazan maszatolos gyerek.)

bölcsésztanár 2008.11.17. 22:14:20

Ja! Hát azzal még ráértek szerintem.
A Ritzben egyébként én is beégnék, mint Julia Roberts.

Nem fogok videót linkelni, mert nincs. Idén vettünk kamerát, mert most jutott eszünkbe. Nem is hiányzott, mi anélkül nőttünk fel. De most jó, hogy van, csak sosincsenek betöltve a felvételek.

Fel-mary 2008.12.01. 10:25:57

Update: a kanálról lemállik a Chicco felirat - naná, hogy a gyerek szájába. Remélem, legalább nem mérgező a festék. Egyáltalán, van nem mérgező festék?


süti beállítások módosítása