Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Szappankréta

2008.10.15. 05:52 - Próba-Bébi

Címkék: nem rossz korosztály 9 hónapos kortól

A fürdőszobai használatra szánt zsírkréta-készletet ajándékba kaptuk. Csakúgy, mint az elődjét, aminek a maradványai rekordsebességgel végezték a hulladékgyűjtő kosárban. Az előd márkájára már nem is emlékszem, arra viszont annál inkább, hogy a gyártók figyelmen kívül hagyták a tényt, hogy a kréta vizes közegben lesz használva; mit használva, úsztatva, áztatva. A krétákat ugyanis gondosan és jó erősen vékony papírba csomagolták, így amikor a Lányom nem volt rest vizes kézzel megfogni az egyik kiválasztott példányt, egyszerre rögtön két kézműves tevékenységnek is hódolhatott: krétarajzok készítése a kád oldalára és merített papír készítése egy kis zsebpénz kiegészítés gyanánt. Amikor a szokásos pancsolást követően ugyanis leengedtük a meghatározhatatlan színű vizet, durván másfél négyzetméternyi, egybefüggő papírréteget találtunk grátisz a kád alján. Na, de ez már a múlté.

A Crayola hasonszőrű, de szerencsére már béta verzióvá fejlesztett zsírkrétáival szinte már minden rendben. A hatféle színű krétát egyenként praktikus műanyag tokba rejtették, hogy ne ázzon el azonnal egyetlen darab sem, ha víz éri. Egy ötletes kis „adagoló” segít, hogy mindig csak annyi kréta kandikáljon ki a tokból, amennyi épp szükséges ahhoz, hogy a kisebbik testvért tetőtől talpig pöttyös labdával rajzoljuk tele. A készlet része egy kiskacsa formájú szivacs, amire szükség is van, mert csak úgy simán, nedves tenyérrel nem tüntethetőek el egyszerűen a rajzok, ráadásul leleményes gyerekek fürdőszivacsként is használhatják. Egyetlen dolog van csak, ami miatt picit összeráncoltam a szemöldököm: a krétákat elég nehéz kiszabadítani a műanyag tálcából, bár most, ha jobban bele gondolok, ez is a kis festőpalánták érdekeit tartja szem előtt, mert így csak a Mami vagy a Papi személyes jelenléte mellett lehet használni a rajzeszközöket, nem lehet az összeset búvárkodni tanítani a víz alatt. Mi viszont egy időre (legalábbis, amíg a 6 szín kitart) elfelejthetjük, hogy amíg a csemetéink karfiolosra áztatják a lábujjaikat, addig mi netezhetünk egy kicsit vagy megnézhetjük a Jóbarátok soronlévő epizódját…

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr68714692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása