Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Kézápolás - télen

2009.01.17. 09:50 - Próba-Bébi

Címkék: anya tisztálkodás imádjuk

A lenti, nagyon hasznos írásért bedinának lehetünk (és vagyunk is :)) hálásak:

Amikor a külső hőmérséklet 10 fok alá süllyed, számomra akkor kezdődik el a tél. A kezem, mint állandóan használatban lévő, de a ruha védelmét nem élvező testrészem, igencsak megsínyli a téli zimankót. A kézfejem száraz és cserepes lesz, ha nagyobbat mozdítom, a bőr is megreped rajta. A tenyerem meg inkább egy durva smirglire emlékeztet. Amikor simogatok vele, az felér egy bőrradírozással! A nylonharisnyát csak kesztyűben tudom felvenni, mert azonnal kiszakítom egy érintéssel, és a puha, bolyhos anyagok is fennakadnak rajtam :- ((( Egy természetes, bőrhatású tépőzár...bár nem hiszem, hogy a szabadalom gazdaggá tenne... Aki látja a kezemet, azt hiszi, " - Megérkezett Nagyanyó!", a kisbabám selymes bőrét sem szeretném felsérteni vele, nem beszélve arról, hogy a férjemet simogatva sem örvendek akkora népszerűségnek, mint mondjuk nyáron...

A bőrgyógyász szerint ez a tipikus háztartási ekcéma, amikor a kéz bőre elveszíti a teljes zsír és nedvességtartalmát. Ilyenkor érzékenyebben reagál az allergizáló hatású vegyszerekre, tisztítószerekre is, tehát érdemes mindenből allergénmenteset keresni, és figyelni, mit bírunk állapotromlás nélkül is alkalmazni a mindennapos higiénia fenntartásában.

És most nézzük a kezelést: A krémezés csodálatosan hatékony tud lenni abban az esetben, ha bőr felszínét megszabadítjuk az elhalt hámsejtektől. Ezt bőrradírozással érhetjük el. Amint szabaddá tettük a bőrfelszínt, abban a pillanatban a hatóanyagok végre be tudnak hatolni a mélyebb rétegekbe, és ott kifejtve jótékony hatásukat, már reménykedhetünk a javulásban. Ellenkező esetben a bekrémezett kezünk néhány percen belül visszanyeri ráspolyhoz hasonlító érdes felszínét!

A radírozáshoz keresnünk kell egy megfelelő készítményt! Éveken át dolgoztam egy műköröm alapanyagokat forgalmazó cégnél, és a legnagyobb durranásunk az Egy Perces Manikűr nevű készítményünk piacra kerülése volt. Ez egy 10-féle olaj keverékét, és Holt-tengeri sót, valamint finomított tengeri sót tartalmazó komplett bőrápoló termék. A só érdessége biztosítja az elhalt hámsejtek eltávolítását, és a olajos keverék a bőr táplálásáról gondoskodik. (barackmag-olaj, jojoba-olaj, avokadó-olaj, E-vitamin, eukaliptusz-olaj, és még sorolhatnám. Minden összetevő külön-külön is megoldás egy-egy speciális bőrproblémákra, de a10 így egyben maga a gyógyír!!!!!) A használata roppant egyszerű: eleinte minden nap ajánlatos használni lefekvés előtt, hogy a bőrfelszín megszabaduljon az elhalt hámsejtektől, megújuljon, és felkészüljön a hatóanyagok befogadására. A kezünkbe teszünk egyetlen kiskanál (nem több!) alaposan felkevert szuszpenziót és mintha kezet mosnánk, alaposan belemasszírozzuk a kézfejünkbe.

Figyeljünk a problémás részekre, itt jobban dörzsöljük. A sebeket a só fertőtleníti, felszínüket összehúzza, így nem kell aggódnunk, ha már kisebesedett kézzel fognánk neki a regeneráló kúrának. Masszírozás közben a dörzsölés hatására a bőrfelszín felmelegszik, a vérkeringés felpezsdül, a pólusok kitágulnak, és a hatóanyag-komplexum még mélyebbre hatol! A radírozást-masszírozást addig folytassuk, amíg a bőrünknek jólesik. Ez természetesen egyéni érzékenységtől is függ. Ezek után egy gyors öblítés történjen hideg vízzel (a meleg oldja a zsírt, elvesztenénk vele, amit eddig elértünk!!!), hogy a felületen maradt sókristályokat eltávolítsuk, majd puha törölközővel, vagy papírtörlővel itassuk le a vizet kézfejünkről. Ezek után már csak a kedvenc krémünkkel kell bekencéznünk magunkat, lehetőleg vastagon, és felhúznunk egy vékony cérnakesztyűt éjszakára. A meleg garantálja a tápanyagok felszívódását, a kesztyű megvédi az ágyneműnket a maszatoktól, és minket meg a hidegtől...

Reggelre egy bársonyos kéz bújik elő a kesztyűből, az egész család megelégedésére. Most már bátran simogathatunk ezt-azt!!! Azért azt ne várjuk, hogy egy kezelés után minden megváltozik, hiszen a kezünk sem egy nap alatt ment tönkre, de egy hét múlva már elég heti három alkalommal elvégeznünk a kezelést, utána állapottól függően heti egy is elegendő a szinten tartáshoz. Még egy tipp: az éjszakai pakoláshoz keverjünk össze egy evőkanál olívíolajat egy evőkanál mézzel, ezzel kenjük be a kezünket éjszakára. Csodálatos, és természetes!

Hogy ne fogyjak ki az ötletekből: a készítményt nem csak télen érdemes használnunk! Nyáron a lábunk kerülhet hasonló állapotba a mezítláb hordott szandik, papucsok használata, illetve a tengervíz szárító hatása miatt. Ezért javaslom a kúrát ilyenkor a lábunkon elvégezni, hogy bársonyos sarokkal, repedések nélkül sétálhassunk csodaszép topánjainkban a beach-en. Egy gáz azért van a kivitelezésben: nyáron meleg a zokni éjszakára...de ha nincs rajtunk más, talán megoldható!

A terméket az Esztétika Kkt. forgalmazza, beszerezhető az Erzsébet krt. 30. alatti üzletükben. Ára kiszereléstől függően változik, 2.000 Ft- tól kapható. Bársonyos kezet, finom simogatást mindenkinek!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr61879360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildi53 2009.01.17. 20:48:28

Hát ez nagyon jó! Igen régóta küzdök hasonló problémával. Mindenképp kipróbálom. Vajon egyéb bőrfelületre (arc, nyak stb.) is lehet használni?

T-eszter 2009.01.18. 10:51:21

Bedina, Te mindig jókat írsz :)) amúgy nagy kedvcsináló vagy, de az én csecsebecse kacsóimat egy nagyon egyszerű módszer tette rendbe: masszázskesztyűvel leradíroztam (és ha már rajtam volt, akkor minden másomat is), majd bekrémeztem kézkrémmel. Azóta megint vígan simizhetem vele a babapopsit (is)

Próba-Bébi 2009.01.18. 20:18:25

Mivel bedinát sajnos nem engedi a "rendszer" kommentet hozzáfűzni, így én vagyok a magyar hangja. válasz mama53-nak: "Arcra, nyakra csak abban az esetben érdemes használni, ha a bőr nagyon száraz, de nem érzékeny. Ugyanis a sókristályok a masszírozás hatására alaposan felsérthetik a arc igen vékony és sérülékeny felületét. Kozmetikusok is csak óvatosan merik alkalmazni. A olaj valóban jót tesz a bőrnek, táplálja, ezért meg lehet próbálni csak olajjal kezelni.( azért nem okoz gondot, mert állás közben a sókristályok az üveg aljára lesüllyednek, a szuszpenzió két részre válik, könnyebben tudjuk külön is felhasználni a két komponenst )"

bölcsésztanár 2009.01.18. 20:40:44

Nekem is gyakran száraz a kezem és néha ekcémás is. Viszont nem annyira vészes, úgyhogy egyszerű trükkök is beválnak: mosogatás helyett mosogatógép, erős vegyszerek helyett ecet és citrom, ahol ezek nem elegendők, ott meg gumikesztyű. És éjszakára bekenem jó vastagon a hagyományos kis kék kerek niveával. Reggelre puha, finom a bőr. Tudom ajánlani fürdéshez a mosdókenőcsöt, amit a gyerekeknek ír fel a doki néni, nekem is selymes tőle a bőröm.

linus1 2009.01.20. 09:17:00

Én ezt sószappannal csináltam anno...

mamanka (törölt) 2009.01.28. 17:44:57

Vitaminhiány is okolható a kirepedezésért.
B vitamin kúra mellett még nagyobb lesz a siker.

Amúgy tetszik, nekem is be kellene szerezni...


süti beállítások módosítása