Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Kapucnis törcsi a "gyerekesek paradicsomából"

2009.01.12. 09:00 - Fel-mary

Címkék: ikea tisztálkodás imádjuk korosztály újszülött kortól

Amikor már közeledett a szülés napja, vettem 2 db 80X80 cm-es kapucnis édes babatörölközőt egy nagy bababoltban, darabját 3000 Ft-ért, és azt gondoltam, hogy most aztán megoldottuk a törölköző problémát úgy 11-12 éves korig.

A kórházban ugyan sima pelenkával törölték a babót, és mondták, hogy tulajdonképpen felesleges külön erre a célra készített babatörölköző, mert bármilyen megteszi, amit csak a baba használ, de mivel úgy gondoltam, hogy a kisvirágmintás rózsaszínbe talán apu sem törli meg véletlenül a kezét, így mégis maradtunk a megvásárolt daraboknál. Igaz, hogy én is mindig tettem bele egy pelenkát, amikor a kismanót törölgettem, mert így sokkal puhább volt, de ez végül is részletkérdés.

Aztán ahogy gömbölyödött a kisasszony, úgy vakargattam a fejem egyre sűrűbben, ui. a 80X80-as törölköző már kb. 4 hónapos korában nem érte rendesen körbe - ma pedig ha véletlenül ezek vannak csak kéznél, mind a kettőt fel kell használnom egyszerre, hogy szegénykém ne fagyjon meg azonnal, ahogy kiveszem a kádból. A kapucnijába pedig régóta már csak a feje búbja fér bele...

Aztán egyszer céltalanul bolyongtam az Ikea gyerekosztályán, amikor megláttam A babatörölközőt, AKI Barnslig névre hallgat, és 1,990 Ft (illetve a képen nem látható fehér fajta 1,490 Ft). Óriás kapucnival, nagy felületen (kb 140X80 + a kapucni), vagyis akkora, hogy a törpe még egy ideig belefér. Az anyaga finom, puha, a színe ez esetben zöld, és egy békát mintáz. Nem kell mondanom, hogy milyen édes a kismanó, amikor belebugyolálom... Az ára pedig még a Tescoban kapható fürdőlepedőknél is sokkal olcsóbb, szerintem egész korrekt. Az egyetlen szépséghibája a dolognak csak annyi, hogy mindössze két tipus kapható: a fent említett zöld, és az olcsóbb, semmit nem formázó fehér, piros szegéllyel, ami ugyan kicsit lányos, de elmegy.

Nagyobbaknak kapható még belebújós fajta, ugyanilyen színvilággal, de mi azt egyenlőre kihagytuk, mivel ebben még vígan elférünk. Akár én is...

Egyébként pedig valószínűleg a sima törölköző is megfelelne, vagy az egyszerű "kifogó" is, de a kapucni-funkció tényleg szuper, és anya pedig imádja a békajelmezbe bugyolált porontyának látványát...

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr82777407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2009.01.12. 21:24:10

Hát igen, igazi fogyasztók vagyunk. Ugyanis a legjobb tényleg a törölköző-pelenka kombó, mert a tetránál semmi sem szívja jobban a nedvet. VIszont nekünk is van rózsaszín macis belőle, mert az sokkal édesebb...
Minket anno jól elláttak, mert az összes családtag hozott fejenként egy uniszex kapucnis nagy törölközőt, 3,5 éve ezt a négy darabot használjuk meg a tetrákat a csöppnek. Amikor a fiam megszületett, egyik barátnőm hozott a kórházba egy felnőtt méretű pihe-puha monogramos törölközőt. Akkor még kb. hatszor körülérte volna a gyereket, de most nagyon jó, és tudja róla, hogy melyik a Gergely-betű.

linus1 2009.01.13. 18:19:18

FM!Köszi a tippet!!Éppen ez a problémánk mostanság:a 10,5 kg-os kisfiam egyszerűen kinőtte ezeket a kapucnis babatörcsijeit.Rendes törölközőt meg azért nem szeretek használni, merthát nincs kapucnija.

T-eszter 2009.01.13. 18:54:20

mi törcsi, rajta tetra felállás, és mielőtt bevisszük rákerül a kapucnis poncsója. Tigrises... zabálnivaló

Ildi53 2009.01.14. 09:44:17

Még a fürdetés csak-csak megoldható tetra+törölköző kombinációval, de a mind népszerűbb babaúszásnál biztosan elengedethetlen egy ilyen körbeérő, kapucnis, jó meleg törcsi. Ügyes kezű anyukák, nagymamák (!) el is készíthetnék két normál törölközőből, akkor ahogy nő a baba úgy lehetne növelni a méretet. Tapasztalatom szerint 3 év alatt nem igen lehet beleszuszakolni a gyereket a normál fürdőköpenybe.


süti beállítások módosítása