Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Mágneses rajztábla

2009.01.09. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: játék imádjuk korosztály 1 éves kortól

Biztosan rengetegen ismeritek és sokan ugyanúgy szeretitek, mint én, mint mi a Lányokkal. Lehet rá tollal rajzolni, vagy a hozzátartozó pecsétekkel mintákat készíteni, egyetlen mozdulattal "letörölhető" a tábla és újabb remekmű készíthető. A Nagynak volt egy itthoni, nagyobb méretű, és amikor azzal szerelemre lobbant, akkor egy drogériában véletlenül találtunk egy "zsebtábla" méretűt, így azt az autóban tartottuk, hogy hosszú időre lekösse a Lányunk figyelmét egy-egy nagyobb utazás során.

Ez a régi két példány sajnos a szüntelen használatnak köszönhetően már az örök vadászmezőkön pihen, így a Kicsinek is vettünk egyet. Bár Ő még csak 17 hónapos, nagyon szereti az új tábláját annak ellenére, hogy az volt ráírva, 3 éves kortól... A Másodszülöttünk prímán irányít engem, miután a kezembe adja a tollat. Ugat, ha kutyát kér a táblára, szimatol, ha virágot szeretne 1 másodperc alatt eltüntetni vagy épp ráteszi a kis kezét a táblára, hogy kuncoghasson, amikor csiklandozva körbe rajzolom. Persze gyakran firkálgat rá Ő is. Leginkább kibogozhatatlan kígyócsaládot vagy cipőfűző felvonulást.

A Nagy a minap csillogó szemmel rohant be hozzám a konyhába, amikor épp aranygaluskatésztát dagasztottam izzadó homlokkal és lüktető karokkal, hogy képzeljem el, ami feltapad a hűtőszekrényre, az a rajztáblán is ott marad. Innentől számítva 1 órán keresztül a hangját sem lehetett hallani a Lányoknak, mert a Nagy a saját bejáratú "hűtőszekrényajtaján" bábozott a Kicsinek a hűtőmágnesekkel, cifrábbnál-cifrább történeteket kitalálva. 

Egyébként egyre inkább úgy tűnik, hogy a Nagy szempontjából pont jókor került a családba a már-már elfeledett rajztábla, mert az Elsőszülött gyermekünket mostanában leginkább a betűk és a számok kötik le, így ma este azt játszottuk, hogy húzott egy vonalat, én pedig próbáltam kitalálni, hogy milyen szám vagy betű fog kikerekedni a girbegurbából vagy a kicsit behorpadt tyúktojásból. Ő persze jókat nevetgélt a félresiklott ötleteimen, nem értette ugyanis, hogy lehet az Ő gyönyörű 8-asát B-betűnek nézni. "Anyu, ezt még gyakorolnod kell!", mondta biztatva.

Amikor ezt a tudásforrást már kimerítettük, kitaláltuk, hogy most én rajzolok Neki valamit, amit pár vonal alapján fel kell ismernie. Ha nem megy, folytatom a rajzolást, amíg rá nem jön. Ez egy darabig ebben a hagyományos mederben haladt, aztán a Nagylányunk a kész rajzot kiszínezte, majd rájött, hogy milyen mókás, ha nem az egész rajzot tünteti el, hanem csak egy részét, és rávesz, hogy mondjak legalább 3 dolgot, amire a torzó leginkább hasonlít. Mondanom sem kell, hogy a virágból született háromfejű nyúl javaslatommal nagy sikert arattam, így újabb félórára megvolt a programunk.

Szó mi szó, nem is sejtettem, hogy ennyi játék lehetőség rejlik egyetlen ilyen egyszerű rajztáblában. Láttam persze olyat is, amit nem manuálisan lehetett letörölni, hanem egy motor hajtotta a masinát. Nekünk mezei verziónk van, amit nagyon szeretünk, alig ezer forintért vettük, és fájna a szívem 3-5ezer forintot kiadni a leginnovatívabb változatért, hiába van hozzá kétszer annyi pecsét vagy kétvégű toll. Persze, kinek a pap, kinek a papné... Pár hónap múlva azt hiszem, mi keresünk majd a Kicsinek egy apróbb, útitáblát, hogy rajzolgathasson Neki a Nagy papot vagy papnét! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr60866404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-eszter 2009.01.09. 09:45:16

húúú, én is boldogan firkáltam rá, amikor Nálatok voltunk. Gyeremekkorom kedvence volt ennek a táblának az ős-talpas-verziója, ami extra ügyességet igénylt, ugyanis két tekerentyúvel lehetett a vonalirányt meghatározni. Ezzel igazi kihívás volt ferdén rajzolni, vagy új vonalat kezdeni úgy, hogy visszamegyek a korábbi nyomvonalon. Itt a törlés szimpla rázogatás volt :))))

Próba-Bébi 2009.01.09. 13:08:34

Olyan nekünk is volt az oviban! Úgy imádtam! De valahogy bennem az él, hogy a felülete kicsit más volt, mint a mostaniaknak, nem? Olyan zizgős papír-emlékeim vannak...

T-eszter 2009.01.09. 14:02:51

volt olyan is, azt meg kellett emelni (avagy egy pálcikát alatta végighúzni), hogy töröljön. Amiről én beszélek az dögnehéz volt, tele homokkal... vagy mivel...

Fel-mary 2009.01.09. 15:57:43

azt is tegyük már hozzá, hogy strapabíró a tábla: az Enyém kölyke ugyanis úgy földhöz vágta, hogy csak úgy koppant, és a táblának nem lett semmi baja!

Nekem amúgy igazi táblám volt, mármint rendes, mint az iskolában, felszerelve a falra a folyosón, csak kicsibe. Meg hozzá krétám és szivacsom. Emlékszem, kiültettem elébe a babákat szépen sorba, és tanítottam őket. Voltak nagyon okos és jó tanuló babáim, meg buta, fegyelmezetlen babáim, azok kaptak mindig. Anyu általában innen szűrte le, hogy mi foglalkoztatott engem azokban az időkben. Egy idő után már babák sem kellettek, csak beszéltem a falnak :-)

bölcsésztanár 2009.01.09. 17:59:15

Ja, én is emlékszem az ős-verzióra, narancssárga műanyag kerete volt.
Én múltkor a Tecsóban vettem valami 1000 ft-ért itthonra ilyen modern-fajtát, mert a fiam a baba-mamán folyton erre kattant rá. Persze itthon nem volt akkora sikere, de a 17 hónapos nálunk is élvezi a pecsételést meg a cipőfűző-szénaboglyát.

Egyszer kaptunk ajándékba egy Crayola táblát, úgy működik, hogy vízzel töltött filccel kell rajzolni, szivárványszínű kép lesz a vonalak mentén, akkor tűnik el, ha megszárad. Sokféle verzióban létezik, mind nagyon tuti.
Mondjuk ezt is megunta elég hamar a fiam, de a pöttömpannában reménykedem.


süti beállítások módosítása