Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Fisher Price zenélő, villogó izé

2008.12.29. 09:00 - Fel-mary

Címkék: játék még vállalható korosztály 6 hónapos kortól fisher price

Mi még ezer éve a vaterán szereztük be, mert így le tudtunk alkudni valami mást, ami fontosabb volt, ezzel meg úgy voltunk, hogy majd csak egyszer jó lesz valamire. De mivel nem volt benne elem, félretettem, és el is felejtettem, hogy létezik.

Aztán amikor így Karácsony közeledtével már nem akartam több zenélő, csörgő, forgó, zajos kis kütyüket látni magam körül, akkor valahonnan előbányászódott ez a micsoda, sőt, éppen volt 4 felesleges ceruza elemem is, gondoltam, miért ne próbáljuk ki. Szóval összeszereltem Őt az elemekkel, bekapcsoltam, és vártam.

De nem történt semmi. Úgyhogy kézbe vettem, forgattam, de még mindig semmi. Felmerült tehát a kérdés, hogy mégis mi a fenét lehet ezzel csinálni, azon kívül, hogy nyilvánvalóan hülyén néz ki. Mint egy UFO, tetején egy frizbivel. No mindegy, legyintettem egyet, és letettem, amikor is kismanó rástartolt a cuccra, megragadta az oldalát, és megdöntötte, aminek következtében a micsoda elkezdett nagyon éles zenét játszani, és ide-oda dülöngélni. A labda, ami benne volt, pedig pörgölődni a tányérban, olyan zavaró zörgést produkálva, hogy nekem felállt a hátamon a szőr. Nézem a gyereket, hogy vajon mikor kezd el bőgni ijedtében, de ő nagyra nyílt szemekkel csodálta a szerkentyűt - és amikor az befejezte a kb. 30 mp-es műsorát, rámnézett, és láttam, hogy őszintén örült. Babó úgy két pillanat alatt levágta, hogy mit lehet ezzel a kütyüvel csinálni, és azt hogyan kell, bár hozzáteszem, hogy ennyi az egész. Nem, 4000 Ft-ért tényleg nem tud többet.

Mindenesetre újabban ez lett utódunk kedvenc játéka, egymás után akár 20-szor is képes megmozgatni és megcsodálni a szerkezetet. Én mondjuk idegbajt kapok tőle, annyira idegesítő a hangja, de hang nélkül is hülyeség az egész. Számomra a fejlesztő játék olyan, amin legalább 1 dolgot ki lehet húzni, 1-t be lehet dugni, tükrös, csörgős, forgatós, szétszedős, összerakós, nyomogatós - nos, ez egyik sem.

Viszont poronty imádja - csak az a balszerencséje, hogy egyenlőre nálam van a pénztárca, így én mondom meg, mit szeressen. Vagy ő...

Hivatalos nevén amúgy labdatáncoltató, és most láttam a Tescoban, hogy még árulják, és kb. 4000 Ft-ba kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr78786223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.12.29. 22:55:06

Erről eszembe jutott, hogy a minap beszélgettem egy Skóciából hazatért háromgyerekes anyukával a játszótéren. Azt mondta, nagyon gáz volt, hogy ott minden játéknak és játszótéri cuccnak van funkciója, nem lehet csak úgy játszani vele, hogy ez most házikó, aztán hintó, aztán kocsi stb.
Szerinte nem is köti le sokáig a gyerekeket, ha valamivel csak egy dolgot lehet csinálni.
Valahogy én is úgy gondolom, hogy a sima építőkockák vagy dobozok, kártyák, babák, hagyományos játékok inkább vannak a gyerekek hasznára, mint azok, amik egy-két mutatványt tudnak, de semmi egyéb.
Amellett ha idegesítő hangokra szocializálódik a gyerek, később is ezt fogja keresni (pl. szimulátorok, játéktermi szemetek). Nem feltétlenül, de akár...
Miért adnánk olyan játékot a gyereknek, ami minket idegesít?
Nekünk is van pár hangos dolgunk, de mindig eltüntetem az elemet belőle.
És még valami:
Mindenki azzá válik, amit szemlél.
Böff, ennyi a mai bölcsesség.
Jóéjszakát.


süti beállítások módosítása