Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Lillafüredi Mikulásvonat

2008.12.16. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: szórakozás hellókarácsony imádjuk korosztály 1 éves kortól

Anyukám találta ki, hogy mi lenne, ha idén a Nagy azt kapná a csizmájába az alsózsolcai Mikulástól, hogy imádott Nanájával együtt felülhet a Mikulásvonatra. Én csendben ühümöztem a telefonban, mert őszintén szólva csak arról derengett történet, hogy a Mikulás rénszarvas szánnal közlekedik, a vonatos verzió nekem kimaradt... Persze, több se kellett, ahogy letettem a telefont, rögvest nyomozásba kezdtem, hogy sürgősen behozzam a lemaradásom. Elég volt egy telefon, és máris a lillafüredi Mikulásvonat hatása alá kerültem.

Épp az egyik főszervezőt sikerült telefonvégre kapnom, és úgy éreztem magam, mintha mondjuk a Kölyökidő riportere lennék, mert minden rövid kérdésemre lelkesítő, kimerítő választ kaptam, sőt nemegyszer figyelmes visszakérdezést is (hol tetszik lakni? jaj, az nagyon szép környék!). Megtudtam, hogy a Mikulásvonatot 6. éve indítják útnak közel 4 héten keresztül (november végétől december közepéig) naponta 4 alkalommal. Képzeljétek el, tavaly már több, mint 17.000 látogató élvezte az utazást és az azt követő kalandokat. Beszédes interjúalanyom olyan érzékletesen és festőien mesélt a vonatról, hogy az utolsó kis fenyőágat és égőcskét is el tudtam képzelni. Azt mondta viccesen, hogy a karácsonyi Coca-Cola reklámos Mikulás-vonat a lillafüredihez képest smafu. Ezzel végképp meggyőzött. :) 

Az interneten minden információ megtalálható, online lehet jegyet foglalni, naprakészen látszik a szabad helyek száma úgy, hogy rákattinthatsz arra a kocsira, amiben szeretnél ülni, és virtuálisan megnézheted, hányan és hol ülnek a kocsiban. Ha lefoglaltad a helyeket, fizethetsz a helyszínen vagy átutalással is. Választhatsz "csak" jegyet és jegyet Mikulás-csomaggal. A jegy egységesen (2 éves kor felett) 1.500 Ft, a csomag 500 Ft.

Mi a a 16:30-kor induló, utolsó járatra foglaltunk helyet, mert sötétben még szebbnek képzeltük a vonatot. Az is volt. A jegyátvétel gond nélkül ment a helyszínen, a vonat időben begördült az állomásra szépen kivilágítva és feldíszítve. Kedves krampuszok segítettek a fent lévőknek leszállni és a türelmetlen új utasoknak felszállni. A kocsikban káhlya duruzsolt, finom meleg volt. Két huncut krampusz szórakoztatott bennünket egész úton. Verset, dalt tanultunk, szerepeltették a gyerekeket, amikor megálltunk az alagút előtt, elűztük a gonosz banyát. Minden évben egy-egy ismert mese köré szövődik a megérkezés utáni program, idén Süsü várt minket. Amikor leszálltunk, a krampuszok (Dudu és Pajkos) megkértek minket, hogy maradjunk mindig együtt és figyeljük Őket. A végállomáson szépen fel díszítették a fákat, karácsonyi zene szólt és a mesehősök énekelve vártak már minket. Kis segítséggel elénekeltük a Mikulás-csalogató dalunkat és a vonaton megtanult verset. Ezután megérkezett a Mikulás is, aki elmondta, melyik csoportra milyen kalandok várnak a mesebirodalomban.

Körülbelül 6-7 állomás volt, ahol egy-egy Süsü mesehős várt minket, és minden csoportot elkísért egy-egy Süsü is. :) A feladatok változatosak voltak: vadkörtét gyűjtöttek a gyerekek, illemszabályokat tanultak, tornáztak kicsit, táncoltak, énekeltek, kaptak finom meleg teát és a végén természetesen ajándékot is hozott a Mikulás mindenkinek. Nagyon tetszett, hogy az egész program nem volt túl hosszú, nem voltak sehol "árusok", akik elterelték volna a gyerekek figyelmét, rutinosak voltak a szereplők, ügyesen terelgettek minket. A Mikulás-csomag tartalmas volt édességgel, mogyoróval, nyakba akasztható kis szütyővel. Utazással együtt úgy 2 és 1/4 órát tartott a program, amibe még a fényképeszkedés és a pisi is belefért. A korosztály vegyes volt (1 évestől az 10 évesig), de leginkább az ovisok élvezték a mesebirodalomban tett látogatást.

Már most alig várom, hogy a Kicsi kicsit nagyobb legyen, és Ő is nagyra nyílt szemmel csodálhassa a fényeket, hallgassa az ünnepi zenét és elhiggyen mindent, ami ebben a varázslatos világban történik. Ügyesen szervezett, gyerekközpontú program volt, amit jövőre mindenkinek jó szívvel ajánlok (sokan jöttek fel vidékről is). Állítólag a Magyar Gyermekvasút is észbe kapott, és tervez valami hasonlót. Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr64811911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babahoroszkópé 2008.12.16. 09:27:16

Mi is voltunk, mi is Mamával, és nagyon élvezték a srácok, bár a mesés dologhoz még kicsik, de összességében lenyűgözte őket, csudajó volt.
Amúgy is nagy Thomas rajongók:)

tinipuma 2008.12.16. 14:49:24

Mivel a keresztlányom már óvodás, gondoltuk, mi is kipróbáljuk a vonatozást. A gyerek is élvezte egy idő után, boldogan sétált kézen fogva Süsüvel. Rajta kívül viszont mi is nagyon élveztük, végül is Süsü a mi mesénk is, a gyerekekkel együtt énekeltünk mi is, szóval nem csak akkicsiknek jó szórakozás. Ja és külön dícséret azoknak a középiskolás lányoknak-fiúknak, akik a gyerekeket szórakoztatják és a meséket játsszák, nagyon kedevesek és vidámak voltak, pedig akkor már legalább tizedszer adták elő aznap ugyanazt.

Próba-Bébi 2008.12.16. 16:06:46

De örülök, hogy mind a kettőtöknek ugyanúgy tetszett, mint nekünk!
tinipuma: teljesen egyetértek. el is felejtettem megírni a bejegyzésben, hogy a szereplő, beöltözött diákok milyen kedvesek, ügyesek voltak a nagy hideg ellenére is. le a kalappal előttük!

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.12.16. 16:31:57

Ó, egészen fellelkesültem, épp szabad lett volna a hétvége, mikor láttam, hogy ma volt az utolsó nap... Jövőre időben szóljatok!

Próba-Bébi 2008.12.16. 17:29:19

Vali: képzeld, mi is majdnem lemaradtunk, mert amikor november végén szólt az Anyum, és megnéztem a honlapjukat, a legtöbb dátumnál 0 szerepelt, amiből arra gondoltam, hogy ennyi hely kelt el. mire kiválasztottuk, hogy mikor szeretnénk menni, rájöttem, hogy a 0 a szabad férőhelyek száma.... :) amíg nem próbáltuk ki, nem akartam róla írni, de hátha jövőre együtt megyünk és találkozunk! ;)


süti beállítások módosítása