Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

IKEA pörgős fotel

2008.11.12. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: ikea lakberendezés imádjuk korosztály 6 hónapos kortól

A nálunk járt gyerekekből, kortól függetlenül, kétféle létezik. Az egyik azért fut rekordot 100 méteren a székig, mert van nekik otthon ilyen, a másik pedig azért, mert nincs és végtelenül kíváncsi, miért is vett részt a futóversenyben. A szék ugyanis nagyon jó móka mindenkinek. Mi a legegyszerűbb, tapasztalati úton barátkoztunk meg vele annyira egy hagyományosnak induló lista (törülköző-pár pohár-gyertya útiterv) bővült ki vele, amikor a Nagyobbik 1 éves lett. A szék elsőre minimum 4 funkciós. Beülés után ugyanis Anya pörgess meg! felszólításra beindul az automata motor és szédülésig foroghat körbe-körbe visítozó gyermekünk.

 

Amikor az automata motor leáll és a gyermek hisztis üzemmódra vált át, akkor kerül elő a 2. funkció, a durca-roló. Az izzadt gyermek ugyanis rendeltetésszerűen beül a székbe, lehúzza a vidám, narancssárga rolót és addig duzzog, amíg 1. az automata motor átkapcsol sajnálkozó üzemmódba és újra elindul, 2. a durcás gyermek megéhezik és félóra elteltével korgó gyomorral kimászik a barlangjából. A 4. funkció nálunk a 3. kicsit szelídebb változata, vagyis az Elsőszülött akkor húzza le a rolót, ha épp úgy érzi, egyedül akar lenni ezen a bolygón, és Morzsi kutyáján kívül látni sem bír senkit, legalább 5 percig. A 4. felhasználási lehetőségre a Lányunk néhány hét elteltével jöttek csak rá úgy, ahogy mi is. A lehúzott redőny mögött ugyanis végtelenül jól lehet bütykölgetni. A Nagyobbik találta ki, hogyha színes ceruzákat visz be magával, akkor csavarhúzóként használva legalább 45 percen keresztül játszhat székszerelőset anélkül, hogy bárki megzavarna, hisz a redőny nyújtotta védettség a kis ezermester malmára hajtja a vizet.

Most, hogy már ketten vannak, prímán pörgeti a Nagy a Kicsit és jót röhög, ha az a székből kikászálódva úgy tesz, mintha bármelyik pillanatban ledőlne szundítani kicsit. Ketten jól tudnak bújócskázni és persze együtt durcázni is a székben. Az ára nem kevés (14.900 Ft), de nagyon strapabíró darab és a fent felsoroltakon kívül az Anyukák arra is kiválóan tudják használni, hogyha váratlan vendég érkezik, szempillantás alatt lehet a kuplerájt eltüntetni, mert a roló mögé minimum 47 plüssállatot lehet elrejteni. Én csak azt sajnálom, hogy nem férek bele, pedig néha, akár csak 1 percre is, de olyan szívesen lehúznám a durca-rolót...

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr73762832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T-eszter 2008.11.12. 17:55:12

hopsz, ez egy ikea-nap lett

Próba-Bébi 2008.11.12. 19:09:27

bánja kánya! :) amíg nincs kint a logójuk az oldalunkon nem érheti szó a ház elejét :D

bölcsésztanár 2008.11.12. 22:52:07

MÁr én is néztem és nagyon tetszett. Sajna, nem tudom hova tenni, mert a szintén IKEÁs kisszékek és asztal elfoglalja a szoba közepét. Sajnálom, most még jobban, mint eddig.

Viszont! Ma voltam a gyerekparadicsom bútoráruházban és vettem a kislányomnak olyan kis textilkönyvecskét, amiről már írtatok és nagyon örült neki! 20 percig csak azt forgatta aztán este is segített az elalvásnál. Tényleg nagyon jó! És főleg, aranyosak a figurák.
És vettem még kesztyűbáb-elefántot, az még hiányzott a gyűjteményből.

Próba-Bébi 2008.11.13. 12:00:25

Hol van ez a bútoráruház, bölcsésztanár?

Fel-mary 2008.11.13. 16:27:52

Sztem az Ikeára gondolt ... nemde?

bölcsésztanár 2008.11.13. 19:31:42

Persze. Csak költőien körülírtam.


süti beállítások módosítása