Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Aquanatal

2008.10.31. 09:00 - T-eszter

Címkék: sport terhesség imádjuk

Kipróbáltam, tetszett. Sajnos mivel már jócskán közeledtem a vége felé, így csak párszor mehettem, de összességében ezt tarton a legkellemesebb mozgásformának terhesség idejére. Minél nagyobb a hasad, annál inkább.

Az aquanatal gyakorlatilag vízben végzett gyógytorna. Figyelni kell a tartásra és a helyes kivitelezésre, ami már eleve ízületkímélő, de tekintve hogy a víz a súlyod nagy részét amúgy is leveszi a válladról (vagy inkább hátadról), így még inkább az. Vannak feladatok "vizinudlival", így sokat tudsz elengedetten lebegni. Voltak benne nagyon egyszerű hastáncelemek és a végén páros gyakorlat, ahol az egyikünk lebeg, a másik tartja (semmi megterhelő) és az oktató a Bóbitát énekelte. Vannak helyek, ahol ilyenkor delfin és bálnahangokat utánoznak, de mi nem tettük. Nagyon jó élmény. Fülek a vízben, nézed az uszoda fényeit, és éppencsak átszűrődik a vízen át az ének. Nemegyszer az addig lapító kisbabám ilyenkor vad brékelésbe kezdett, pedig sosem volt egy hasbanaktív fajta.

Veszélyek? Vannak, mivel vízben vagyunk, így van valamennyi fertőzésveszély. Nyitott méhszájjal vagy bármilyen fertőzéssel tilos. Előbbi esetben magunk, másodikban a többiek miatt. Érdemes olyan helyet keresni, ahol van külön erre a célra fenntartott medence.

Én a Hófehér Fóka Úszóiskolába jártam a Camponába Németh Gittához. Nagyon tetszett. A linkre kattintva bővebb információkat is kaphatsz a műfajról.

Ezeken a linkeken pedig egyéb helyszíneket is találhatsz:
http://terhestorna.lap.hu/
http://kismama.lap.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr100734718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása