Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Marcipáncica

2008.10.28. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: szórakozás nem rossz korosztály 4 éves kortól

Marcipáncica megosztó személyiség. A barátaink egyik fele óva intett tőle, a másik fele pedig szinte már becsempészte a jegyeket a retikülömbe. Az első csapatnak engedtünk végül, és kb. 1 éve lefoglaltuk a jegyeket a Bábszínház Marcipáncica című zenés előadására, amire végül nem mentünk el, mert valamelyik bábfigura megbetegedett. :) Aztán néhány hete épp a Sógoroméknak vettem színházjegyet ajándékba, amikor egyszer csak a kezem közé került két jegy, onnan pedig játszi könnyedséggel a táskámban landolt, miután kifizettem, persze. Hétvégén el is mentünk a Nagyobbikkal megnézni.

Nekem újdonság volt, ezért leírom, bár gondolom sokatok szerint nem egy nagy was ist das, de baromira tetszett, hogy a kétszintes székeknek köszönhetően a kisgyereknek nem lett zsiráfnyakuk az előadás végére attól, hogy az előttük ülő kontyos nagymamákat vagy ülve is 1,80-as apukákat próbálták túlnyújtózkodni. A darab nem egy hagyományos értelemben vett bábelőadás, hiszen felfedezhető volt a színpadon jelmez nélküli élő ember, jelmezes élő ember és persze azért legalább egy tucat báb is. A történet profán. Egy cica szeretné megtalálni oroszlán rokonát, hogy belőle is király lehessen. A mit és miérteket még a legkisebbeknek sem volt nehéz megérteni, bár a nézőtéren lévő gyerekek többsége valamilyen elferdült nevelési elvnek köszönhetően úgy érezte, hogy amikor a bábok beszélni kezdenek, nekik is ez a feladatuk, csak épp hangosabban. Így bevallom, itt-ott elveszítettem a fonalat, de a Lányom szerencsére kisegített, amikor látta, milyen buta tekintettel nézem a színpadot. Mivel a szöveges részeket szerencsére rövidre koreografálták, a dalos-táncos betétek elnyomták a közléskényszeres gyerekricsajt. A zenés betétekkel nem volt baj, egyszerű szövegek, fülbemászáó dallam. Az egyik rapbetétes számnál ugyan felszaladt a szemöldököm, hogy ezt most miért is, de mire végigfutott az agyamon, hogy fogok zsaroló levelet küldeni a zeneszerzőnek, már véget is ért. Volt egy villanófényes kreáció is, amikor azt hittem, hogy hirtelen pubertáskorom magas színvonalú alsózsolcai diszkójába repített vissza az idő, de tulajdonképpen ennyi belefért. Tetszett, hogy folyamatosan bevonták a gyerekeket a cselekménybe (ráérek majd akkor elmagyarázni a gyereknek, hogy nem Ő miatta utazott a cica hajóval Afrikába, ha először készül díványra feküdni egy pszichológusnál a komplexusai miatt), jópofa és ötletes, bár kicsit talán túl puritán volt a színpadkép. Amikor félidőben kiderült, hogy szünet is van, a csodálkozástól elkerekedtek a szemeim, mert kábé az első felvonásnyi 60 percre kalibráltam gyermekem figyelmét és éhségérzetének megjelenését, és ennek megfelelően kicsit kevésbé érdekelte már a végkifejlet, velem együtt. A főszereplő Marcipáncica szerethető (és természetesen megvehető a büfé mellett), a párbeszédek és dalszövegek javarészt viccesek és nem végletesen bugyuták, az éneklős részek elég hangosak voltak, így határozottan meglepődtem, amikor a mögöttünk lévő sorban egy zavartalanul szundikáló édesapán akadt meg a tekintetem. Valószínűleg csak az első felvonásra tett be újratölthető elemet... Azon egyetlen ártatlan anyuka se csodálkozzon, ha élete párja azzal akar jófej szülő lenni, hogy ragaszkodik hozzá, majd ő elviszi a gyereket a bábszínházba. Az előadás ugyanis szembetűnő figyelmességgel kezeli az apukákat. A nembábélőember főszereplő Kati anyuka ugyanis egyáltalán nem visel melltartót hófehér pólója alatt. És sokat, nagyon sokat ugrál...

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr8731845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása