Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Miért is?

2008.10.15. 00:01 - T-eszter

Világ életemben azzal riogattak, hogy gyereket vállalni milyen sokba is kerül. A felszerelés, a pelenkák, a kaja, a játékok stb. stb.
Aztán azzal szembesültem, hogy igen, nőttek a relatív kiadásaink, de leginkább azért, mert a bevételeink csökkentek. Mármint az én fizum kiesett és hát itt élünk, ahol, így nyilvánvaló hogy nem csak 30%-kal csökkent, hiszen a java az fekete pénz volt.
Egyébként én nem érzem, hogy maga a baba olyan nagy kiadásokat igényelne. A kajája eleinte (már ha cicizik) nulla ft. A pelenka is elviselhető áron van (nekünk kijön a havi adag a családi pótlékból). Az ágyat kaptuk, de amúgy se láttam lényegi különbséget a 10.000 és a 100.000 ft-os között. Az utóbbi talán szebb, de ez leginkább kreativitás kérdése. Kell még babakocsi, aminél igen nagy az ársáv és autósülés biztosan. Ez utóbbit valóban elég drágán vettük, hiszen a biztonságon nem szabad spórolni. Ruhákat eleinte kaptunk, de nagy "felfedezésem" a Tesco babaosztálya, ahol olcsó és meglepően jó minőségű, ízléses és praktikus darabokat lehet venni.
Játékok? Én egy részét magam készítem, van amit kaptunk, de leginkább nem érdekli túl sokáig a kölköt, inkább babrálná azt, ami éppen nálam van (telefon, toll, akármi, doboz, bármi)
 
Fel-Mary szerint az sem elhanyagolható költségcsökkentés, hogy az ember lánya már nem pörög (annyit) az éjszakában, vagy inkább másképpen :)) Babához felkelni strapás ugyan, de biztos nem kerül annyiba, mint egy alapos buli a haverokkal.
 
A többi már anya kényelmét szolgálja és az igazán nagy lehúzások itt várnak ránk :) Nekem is van mellszívóm, imádom, nem adnám semmiért. Sterilizálóm, babahinta, játszószőnyeg, baba Cd-k. Itt kezdpdnek a nagy kalandok, mert az ár nem egyenlő a minőséggel. Sokminden, amire akár a saját barátnőnk a fél veséjét tenné, hogy elengedhetetlen, totál feleslegesnek bizonyul. Vagy legalábbis, nekem az volt.
 
 
Mindezeket azért szeretnénk itt összegyűjteni, mert mi is kerestünk órákon át a neten, mielőtt megvettünk valami "létfontosságút". Annyi az információ, vagy az, ami annak látszik. Sajnos sok leírás csak azért van, hogy eladjon. A fórumok is jók eleinte, aztán a többség átmegy az atyala-patyala offtopicba, ahol már csak az ismerősök ajnározzák egymás babáját (amivel nincs is baj, de ha én acímben feltüntetett témáról informálódnék, akkor hajhullatóan idegesítő). Szeretnénk írni könyvekről, baba-mamaszobákról, termékekről, szolgáltatásokról és intézményekről is, bármiről, ami az utunkba akad.
 
Szóval amiről itt olvashattok, az a véleményünk, tapasztalatunk, dícséretünk vagy fikázásunk. Teljességel szubjektív, viszont legalább ennyire pártatlan is. Remélem idővel Ti is egyre több témához szóltok hozzá.
T-eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr5698258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása