Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Trófea Étterem gyerekekkel

2009.01.20. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: vendéglátás még vállalható bármely korosztály

Barátainkkal közösen 4 gyerekünk van, így olyan éttermet kerestünk, ahol nemcsak játszósarok van, hanem felügyelet is, hogy egy kis beszélgetésre is legyen lehetőségünk, miközben a velős csontról szopogatjuk le a cupákot. Telefonban a játszósarokhoz közeli asztalt kértünk, ami a valóságban picit már az ellenkezőjébe hajlott, de végül 20 percnyi küzdelem után kaptunk egy olyan asztalt, ami a játszósarok mellett volt. Én eléggé elnéző szoktam lenni, de bevallom nem értettem, hogy az a társaság, ahol egy 71 éves bácsi ünnepelte a szülinapját 6, Vele egykorú barátjával, miért ült legközelebb a játszósarokhoz... Rejtély. Talán az unokák iránti nosztalgia végett.

A fiatalabb és kicsit idősebb gyerekfelügyelő (a foglaláskor óvónőknek aposztrófálták őket) olyan unottan és mélán üldögélt egy padon, mintha arra kérték volna őket, fogalmazzák meg magukban a végrendeletüket, mielőtt az utolsó munkanapjuk is véget ér. Amikor akcióba lendültek, akkor egy valamire nagyon odafigyeltek, hogy minden házszabályt betartassanak minden csemetével. "Zolika, vedd le a fejedről az autót, mert az nem sapka. Dorina, engedd el a szalagkorlátot, mert azt nem szabad megfogni." A fásultságot és a kedvesség hiányát leszámítva nem volt velük igazi baj, mert azok a gyerekek, akik tudtak egyedül vagy párban játszani, nem zavarták őket, a többiek pedig elég renitensek voltak ahhoz, hogy jó sokszor el lehessen ismételni, hogy mit nem szabad.

Okay, kicsit pikírt vagyok, mert az én Lányaim is ott múlatták az időt, amikor már degeszre ették magukat, és a kirakózás vagy a sínpakolás még mindig kellemesebb elfoglaltság volt Nekik, mint teli bendővel szalvétát hajtogatni az asztalnál. Amikor a pelenkázót kerestem, az ajtó melletti felirat ellenére nem voltam biztos benne, hogy meg is találtam. Egyrészt mert ez volt az étterem cudarul leghidegebb helysége, másrészt a pelenkázó a falból kiszakadva feküdt a földön, így két szék összetolásával sikerült némi vízszintes felületre szert tennem és kicserélni a Kicsi pelenkáját. A mosdópulton üres, ki nem dobott nedveskendős zacsik hevertek néhány zsebkendő társaságában, talán hangulati elemként, nem tudom.

Az ételek egyébként finomak voltak, de rá kellett jönnünk, hogy egy hagyományos étteremhez képest egy ilyen "all-you-can-eat" rendszerű (önkiszolgáló), felugrálós helyen az átlagnál is kevesebb szót tudunk váltani az asztaltársaságunkkal, mert rendszerint valaki épp az aktuális étel-beszerző körútját tartja, míg a másik pelenkáz vagy csemetéjét eteti. Az viszont nagyon tetszett, hogy minden vendég "szépen" volt felöltözve, mintha vendégségbe ment volna vasárnapi ebédre. Mivel mi nagyon-nagyon ritkán járunk a gyerekekkel étterembe, ezért ez esztétikai csúcspont sokat dobott a kedvünkön. Kicsit hiányoltam, hogy semmilyen tészta sem volt, illetve csirke vagy pulykahúst csak frissen lehetett "süttetni" (amire várni kellett), de a gyerekek nem voltak elégedetlenek a húslevessel, ez csak nekem hiányzott. De nincs okom nyavalyogni, mert nagy széles volt a választék (a Nagy most evett életében először polipot, és ízlett Neki, de a rend kedvéért azért megbeszéltük, hogy az itthoni étlapunkra még nem kerül fel).

Az étterem népszerű, sokan voltak. Etetőszékkel fel vannak készülve és a kicsiknek nagy élmény a tejszínhab automata. Felnőttek 5.000 Ft-ot fizetnek, a gyerekek 150 cm alatt 50%-os áron ehetnek annyit, amennyi beléjük fér. Mi egy időre maradunk a házi vendéglátásnál, de egy próbát megér az étterem a finom ételek miatt.

www.trofeagrill.com

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr93888518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fel-mary 2009.01.20. 10:30:27

Ismerős: csináljunk bababarát helyet, de azért ne invesztáljunk bele olyan sokat, hogy tényleg jó legyen!
Ami nagyon dühíteni szokott, az leginkább az, amikor nem is kerülne pénzbe az, hogy kicsit jobb legyen a dolog (pl. unott gyerekfelügyelő). Ezt itt Európa keleti felén még annyit kell tanulnunk!

linus1 2009.01.20. 11:16:10

Jaj de el tudom képzelni a helyet!Tényleg tipikus...
Azért mondanék egy jó példát is.A nyáron Vácott jártunk.Szívesen beültünk volna egy a bevezető úton lévő (persze a neve most nem jut az eszembe, de este megkérdezem a férjem....)szép, már-már kicsit sznob kávéház, cukrászdába.Mivel azonban az út mellett volt a terasza,majdnem lehetetlennek tűnt egy nyugodt negyed órát eltölteni ott.És akkor véletlenül felfedeztük, hogy van a cukrászdának egy belő udvara, amit direkt gyerekes vendégeknek alakítottak ki: műanyag és fa játékok, házikó stb. gumis padlóval.Mindez kis kerítéssel elkerítve az asztaloktól, székektől.Pelusozó a női mosdóban.Csak azt nem értem, miért nem volt ez láthatóan kiírva?Nagyon jó élmény lett végül.Egy apró baki volt: a bébiételt -kérésünkre- sehogysem sikerült felmelegíteniük....hiába, bonyolult egy eszköz az a fránya mikro!

bölcsésztanár 2009.01.20. 14:51:59

Hát ja. Én sem értem, miért olyan nagy kihívás egy falra szerelhető pelenkázó vagy eggyel több tisztán tartott helyiség, ha már a személyzete költenek. Ha találtok rendes, igazi gyerekbarát helyet, feltétlenül írjátok meg, mert nekünk még az IKEÁn kívül egyet se sikerült felfedezni. Bp., a város, ahol problémamentesen csak egy bútorboltban tudsz kicsikkel enni. Röhej.

T-eszter 2009.01.20. 14:55:28

nekünk a szerémi úti Trófeában nem volt semmi gondunk. Igaz az idő felében a gyerek a kocsiban horkantott és már egy hónappal korábban befoglaltuk a játszóplacc melletti asztalt. A felügyelőnő kifejezetten kedves volt, én inkább a hótretek játékoktól kapok kiütést. És ez szinte midenhol így van, ahol nem a megőrzés a fő profil.

Próba-Bébi 2009.01.20. 21:55:20

T-eszter: mi is a Szerémi útiban voltunk... úgy látszik nem jó passzban kaptuk el a gyerekcsőszöket és lehet, hogy a pelenkázó is épp nyitás előtt pottyant le a földre. :)))))
bt: hát én is csak keresem... olyat találtunk, ahol a már nem pelenkásokkal végtelenül kedvesek és figyelmesek voltak. 2 hete, az Operás Hangszervarázs után a San Marzano nevű étterembe ültünk be, és az innivalónkkal együtt színes ceruzákat és kifestőt hoztak a gyerekeknek. még arra is figyeltek, hogy kiszínezték-e már, és a főétel után hoztak egy-egy újat (ráadásul nem ugyanolyat, mint az elsők ;)). a maradékot elcsomagolták, és még az ebéd is nagyon finom volt. pelenkázót nem kerestem, pedig ha lenne....

Próba-Bébi 2009.01.21. 14:29:34

egy kedves, két-kisgyermekes ismerősöm azt mondta, hogy a Don Pepékben van egy kis játszósarok, ahol a kicsik jól elvannak, és a Petneházyban, Adyligeten is. tudtok ezekről többet?

linus1 2009.01.22. 21:32:15

Ha még érdekel valakit.... :-) A cukrászda Esztergomban van (kevertem a két kirándulást...), és Központi Szamos Cukrászda és Kávéház.

aagica 2009.01.26. 12:10:56

A Vista kávéházban van kis játszósarok a gyerekeknek, a kiírás szerint szombat-vasárnap 12-16-ig felügyelettel. Mi péntek este voltunk, így ezt a lehetőséget nem teszteltük, de le a kalappal a személyzet előtt, kb. 20 főre tartottunk egy kis bulit (20 felnőtt ÉS 7 gyerek, mind 2 év alatti) , vidáman kerülgettek minket és nagyon normálisan viselkedtek.
Ki fogjuk próbálni hétvégén is, mert a mi 15 hónaposunkat maximum 5 percig tudjuk lekötni kajával, pedig néha mi is úgy ennénk nyugodtan. :)

Próba-Bébi 2009.01.26. 20:45:05

aagica: én is úgy szeretem a Vistát, de eddig még csak színház után ültünk be egy gyors salátára levezetésképpen, néha. mindenképpen "leteszteljük" gyerekekkel, ha már nélkülük ennyire tetszett. :)

aagica 2009.02.07. 00:29:32

Nos, jelentem, mi már kipróbáltuk vasárnap, a kaja nagyon jó volt, van gyerekmenü 790-ért, a lányom jól megtömte magát (aztán én magamat a maradékkal:)), tényleg volt gyerekvigyázó lányka, bár nem volt túl lelkes, másnapi vizsgára tanult, mint megtudtuk. (Biztos, ami biztos, odaültünk a gyerekjátszós mellé, hogy szem előtt legyen a gyerek.)
Szóval egynek biztos jó a hely a nem túl nagy választékból.


süti beállítások módosítása