Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Fussunk, fussunk, szaladjunk!

2008.11.29. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: sport vendég imádjuk korosztály 3 hónapos kortól

Ezt a bejegyzést bedina küldte nekünk:

Egy kisbaba érkezése alaposan felforgatja egy család életét. A miénket különösen, hiszen a lányom már majdnem 11 éves volt, amikor a kis Trónörökös megérkezett, és az addig "kényelmes" életünk bizony egy csapásra igencsak felbolydult. Átgondoltam, mit tudok tenni annak érdekében, hogy a békesség, a szeretet, az egyensúly fennmaradjon, mert már nagyanyáink is emlegették azt a közhelyet, ami mára igazsággá vált: egy család működése mindig az asszonyon múlik... Mikor teremtem meg a jókedvet, boldogságot? Ha én is az vagyok... Mitől érzi magát jól egy nő, függetlenül attól, hány éves, és mikor szült? Ha jól érzi magát a bőrében!!! És én eldöntöttem: amikor a doktorbácsi megengedi, nekiállok mozogni Mielőtt terhes lettem, heti 2x, 3x futottam alkalmanként 10-12 km-t, minden futórendezvényen elindult a család a városban, ezért nem okozott gondot kitalálni, mihez kezdek magammal. FUTNI FOGOK!!! Alaposan utánanéztem, milyen feltételeket kell megteremteni a biztonságos mozgáshoz (felszerelés, ruházat beszerzése) és nekiálltam. 

A régi futóruházat még mindig megfelelt, futócipőből legalább kettő pihent épp akkor a szekrényben, ezzel nem kellett törődnöm. A futónaci csak azért maradt, mert speciális rugalmas anyag lévén még fel tudtam venni kissé megváltozott (megterebélyesedett) formámra. Egyetlen gondakadt: a melltartó. Gondolom, szoptató Anyukák, Ti tudjátok igazán megérteni, milyen lenne tejjel telt keblekkel szaladgálni, mindenféle megtámasztás nélkül... Fájdalmas... A NIKE piacra dobott egy speciális fehérnemű családot, amit kifejezetten a sportolóknak fejlesztettek ki, és lehetőséget ad egyéni igények kielégítésének. Több modell közül lehet választani, mind a alsóneműt, mind a melltartót tekintve. A tanga, a boxer, a klasszikus alsó mellé találhatunk megfelelő alátámasztással rendelkező, minden tekintetben megfelelő melltartót, ami engem egy évig maximálisan kiszolgált a sokoldalú beállítási lehetőségeinek köszönhetően. Széles pántja körben tarja a megnövekedett mellet, anyagának köszönhetően nem izzadunk bele, és még a melltartóbetét is elfér benne anélkül, hogy elcsúszna. Az ára viszont igen borsos, meghaladja a 13 ezer forintot, de megéri!

 

A másik fontos felszerelési tárgy a babakocsi volt. Hosszú heteket töltöttem az internet előtt, alaposan utánanézve a lehetőségeknek. A fejlesztéseknek köszönhetően igencsak széles választék áll rendelkezésünkre, csak tudni kell, mit szeretnénk igazán. Nálam egyértelmű volt: olyan kocsit keresek, amivel lehet futni, a háttámlát vízszintesre lehet dönteni, hogy tudjon benne aludni a baba, és ne kerüljön nagyon sokba. Fontos a három kerék mellett, hogy a kerekek felfújhatóak legyenek, az első kerék fixálható, mert így stabilabb menet közben, és nem árt, ha a tolókaron van kézifék is. Az alapos kutatómunka meghozta gyümölcsét, és megrendelhettem a Hauck Roadstar babakocsit, amihez esővédőt és mózeskosarat is kaptam,(ezt később lábzsákként használtam) Igaz, a háttámlát csak közel vízszintesre lehetett állítani, de ezt, míg az Apróság még csak feküdt, a kemény aljú mózeskosárral egyenlítettem ki. Később a 165 fokos dönthetőség már nem okozott gondot. Igaz, nincs rajta kézifék, de cserébe csak 56 ezer forintot fizettem érte!

 

Minden készen állt a mozgásra, már csak a babát vártuk. Három hónaposan kezdtünk futni. Eleinte csatlakoztam egy csoporthoz, ahol kifejezetten babakocsis futóedzést tartottak, de a Normafa igen messze volt tőlünk (Újpest...), keresztül a városon és volt, hogy keresztül a városon több mint egy órát utaztunk.  Ezért, a tanultakat felhasználva ma már önállóan edzem magunkat a Margitszigeten, hetente egyszer, kétszer, attól függően, hogy az időjárás és a családi programok hogy engedik. A táv alig több mint 5 km, a táj gyönyörű, és rendszeresen találkozunk énekesmadarakkal, mókusokkal!

Kedves Anyukák és kisbabák. A saját tapasztalataimat alapul véve: a sport, a futás egy olyan legális ajzószer, amit a legegyszerűbb előállítani. A baba nagyon jót alszik a szabad levegőn, főleg, ha feneke alatt rendesen rázkódik a babakocsi. A mama kihasználhatja ezt a hirtelen támadt szabadidőt, amit úgyis sétával töltene, de passzívan. Mindketten jó levegőn vannak, és a baba az edzés után kipihenten, jókedvűen mosolyog ránk, mi, mamák, pedig igen sokat tettünk a testünkért, és ezen keresztül a lelkünkért, hiszen mozogtunk, jó levegőn voltunk, és a fáradtság, ami ezzel jár, közel olyan jóleső, mint amit este egy Apuval eltöltött jó ölelkezés után érzünk!!!!!!!!!!!!! Hát nem megéri? És tartósan garantált a karcsúsodás, izmosodás, a feszesség! Nem beszélve arról a fontos tényről, miközben futunk, át tudjuk gondolni a következő nap, napok elfoglaltságait, kitalálhatjuk a másnapi menüt, és ennek alapján összeállíthatjuk a bevásárlólistát is. És nem kizárt futás közben a zene hallgatása sem, hiszen mikor máskor lenne erre szabad fél, vagy akár egy nyugodt óránk!

Amikor futunk a szigeten, vagy elindulunk egy futóversenyen, az emberek döbbenten néznek minket, de pillantásukba elismerés vegyül. 

Hiszen egy büszke Apuka, egy karcsú és magával ezért elégedett Anyuka, egy gyönyörű kamasz nagylány felváltva tolja a babakocsit, melyben elégedetten mosolyog, vagy édesen szundít egy csepp legény... Úgy érzem, a harmóniáért sokat tettem, és teszek nap, mint nap, ez bármilyen fárasztó is, könnyebb, ha fitt vagyok, nyugodt és kiegyensúlyozott. Sokat köszönhetek a rendszeres mozgásnak, az együtt töltött időnek, és a céloknak, a legyőzhető távoknak!!! Ajánlom Neked is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr61791571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy apuka 2008.12.01. 18:12:55

En egyszer probaltam babakocsival futni - szivas volt, es a gyereknek sem tetszett. Amiota gyerek van, fektetes utan futok. Bar en futni mindig egyedul szerettem, valahogy az olyan maganyos dolog.
Hegyet viszont sokszor masztam babakocsival, egyetertek bedinaval, hogy aki erre adja a fejet, vegyen egy jot. A kezifek foleg a meredek lejtoknek esszencialis!

Próba-Bébi 2008.12.01. 19:23:21

Korábban én is "magányos" futó voltam, nem is gondoltam, hogy váratlanul mégis változás állhat be ezen a téren. Ma reggel ugyanis erőt vettem magamon, és eldöntöttem, hogy elmegyek a közeli fitness központba és kipróbálom a 8 órási pilates-t. A Kicsi 1/2 8-kor még durmolt, de nem aggódtam, mert a térkép szerint csak megyek egyenesen az utcánkon végig, és úgy a 6- utca végén jobbra lesz, amit keresek. El is indultunk komótosan 1/4 8-kor, és amikor a 2. utcát jobbra 10 perc múlva pillantottam csak meg, akkor futásnak eredetem. A 4-kerekű esernyő-babakocsi (sikíts bedina! ;), én és rajtam egy egy bokáig érő tollkabát. Úgy éreztem magam, mint valami akciófilm főszereplője. Minden jobbra kanyarodó utcanévtáblánál belehúztam, és mindig csüggedten, lihegve sétáltam pár métert, amikor kiderült, az sem az. 1/4 9-kor olyan csatakosra izzadtan és ziláltan rontottam be a fitness centerbe, mintha egy másikból kergettek volna odáig... A síoveráljában eltűnő Lányommal úgy "lépett le" a helyi bébicsősz, hogy a nevét si elfelejtettem megmondani Neki, én pedig nem csináltam mást a pilates óra első (másoknak második) 15 percében, mint levegő után kapkodtam. Legközelebb bringával megyünk. (de utólag a futás nagyon jólesett) :)

T-eszter 2008.12.02. 07:46:28

Próba-bébi: és weskó csizma is volt rajtad? :p :)))

Próba-Bébi 2008.12.02. 11:48:38

he-he-he :)))) tök véletlenül sportcipőt vettem fel, de kicsin múlott.... ;)

Egy apuka 2008.12.02. 18:26:30

Proba-Bebi, mar csak egy kerdes maradt? Mi az a pilatus?

Próba-Bébi 2008.12.02. 18:46:34

Egy apuka: jogos a kérdés!
A történet: a Pilates (ejtsd: p-i-l-á-t-e-sz) egy módszer a test és ezen keresztül a lélek karbantartására, tulajdonképpen egy tornagyakorlatrendszer. Joseph Pilates fejlesztette ki a módszert, melynek keletkezése meglehetősen kalandos. Pilates, beteges, asztmás és vézna kisfiú lévén, fiatalon edzésbe kezdett, hogy változtasson állapotán. A testedzés tanulmányozásának szentelte további idejét, és elég gyors tempóban lelkes, egészséges sportemberré - sőt boxolóvá - vált.
A módszer: a cél, a megfelelő összpontosítás és figyelem mellett, az egészséges test felépítése, a sérülés kockázata nélkül. Pilates módszerének lényegét a speciálisan felépített gyakorlat-sorozatok adják, melyek az egész izomzat egyenletes és harmonikus erősítését, illetve a tudatos mozgáskultúra, egyfajta testtudat kialakítását célozzák.
A speciális légzéstechnika, valamint az egész törzsizomzatot átmozgató mozdulatok stabilizálják a gerincet és a test minden ízületét. Az alapító több mint 500 különféle gyakorlatot fejlesztett ki, melyből mindenkinek a testfelépítésének és edzettségének megfelelő edzés állítható össze.
Ebben a mozgásfajtában nincs ugrálás, ugrándozás, mégis végtelenül igénybe veszi az egész testet, én legalábbis nagyon elfáradtan, de borzasztóan élveztem és pénteken már bérletet is veszek. :)

Egy apuka 2008.12.03. 13:26:04

Proba-Bebi, elmondtam a felesegemnek, micsoda testedzesi modoknak hodolnak egyesek. Megtudtam, hogy o mar evek ota ilyen tornara jar...

Vigyazz, nehogy ugy jarj, mint Dr. Kellogg paciensei a Promenad a gyonyorbe c. filmben :-)

Próba-Bébi 2008.12.03. 20:53:13

Egy apuka: akkor a Te Feleséged már nagyon csinos, izmos és energikus lehet, én ugyanis már 2 alaklom után így éreztem magam. :))) egyébként ma reggel kocsival mentem pilates-re, és kiderült, hogy hétfőn 2,2 km-t futottam kábé. ;))
nem láttam a filmet, de most már megesz a fene, hogy megtudjam, mit csináltak Dr. Kellogg páciensei... :)

Egy apuka 2008.12.03. 21:31:26

Proba-Bebi, kitunoen jellemezted a felesegemet :-)
Nos Dr. Kellogg a kor legmodernebb orvostudomanyi modszereit hasznalta fel, hogy a pacienseit testileg es lelkileg is a leheto legjobb formaba hozza. Ha jol tudom, o alapitotta meg es mukodtette az elso intezmenyt, amit ma ugy neveznenk "wellness center". A film nagyon szorakoztato, en egy ezresert vettem valamelyik modern katedralisban.

Próba-Bébi 2008.12.04. 22:43:30

Egy apuka: ide nekem Dr. Kelloggot! :)) Már meg is írtam a jézuskának...

Egy apuka 2008.12.05. 08:09:31

Proba-Bebi,
Ahogy hallottam, Jezuska nagyon elfoglalt ilyentajt. Ha esetleg megis ezt hozna neked Karacsonyra, mindenkeppen ajanlom a lemezen talalhato extrak megtekinteset: erdekes a film dokumentum hattere. Aztan beszamolhatnal, tetszett-e :-)

bedina 2008.12.09. 13:07:12

Szívből örülök, hogy a cikkem hatására ilyen sokan felkapták a fejüket, és lelkes hívei lettek a pilates-nek, bár nem bántam volna, ha a futásaim során összetalálkozhattam volna néhány, ezen a cikken fellelkesült anyukával, és babakocsiban tolt csemetéjével... Az a lényeg, hogy a mozgás ne érjen véget a lányságunkal, az igény megmaradjon továbbra is, és ha a busz után futva már nem fulladunk meg, akkor teljesen mindegy mivel értük el a célunk, ami a fittségünk és energiánk megőrzése! Hajrá lányok!!!!


süti beállítások módosítása