Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Házi festmény - gyerekszoba dekor

2008.11.21. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: kreatív imádjuk bármely korosztály

Én azoknak a parázós kismamáknak a táborát gyarapítottam az első terhességem alatt, akik szerették volna, ha mire a mindig mosolygó, rengeteget szopizó és egész éjjel alvó újszülöttünk megérkezik a kórházból, tökéletes szoba vár. Ergó, az utolsó hetekre már nem marad más feladat, mint a takarót felhajtani a rácsos ágyikóban, hogy amikor életünk új értelme aludni kíván, egyetlen felesleges mozdulat nélkül tudjuk betenni az ágyába. Ez volt az elképzelésem. Aztán jött a valóság, 2 héttel hamarabb a kiírtnál, így igazi csoda, hogy a meglepetés sikerült. A Férjem ugyanis folyamatosan nyugtatgatott, amikor még nem döntöttük el, hogy tapétázzuk vagy fessük a gyerekszobát, hogy nekem ezzel nem kell törődnöm, minden időre készen lesz.

Mivel az én drága Uram Pató Pállal mutat meglehetősen sok közös vonást, minden tétlenül elmúlt hét után úgy éreztem, sík ideg leszek, ha egy kantáros nadrágos festő-mázoló lesz az első ember, akinek az Elsőszülött gyermekemet megmutathatom, miután hazatértünk. Végül az nyugtatott meg, hogy a Férjem gyanúsan sokat susmogott a telefonban, így bizakodtam, talán mégsem a pucér falakat kell néznie a gyermekünknek, akár lát már, akár nem. Egy szombati napon, 5 évvel ezelőtt a két legkedvesebb kollégám reggel 8-kor bezárkózott a gyerekszobába, és egészen vacsoraidőig ki sem jött onnan. Gyerekszoba kulccsal bezár, én meg attól féltem, hogy a fene nagy kíváncsiság éjjel megindítja a szülést, mert aludni azt nem bírtam egy percet sem. Másnap reggel a két kedvenc kollégám magával hozta a maradék 10 másik kollégámat is, akik az előző napihoz kísértetiesen hasonlóan viselkedtek, vagyis eltűntek a gyerekszobában a Férjemmel együtt, és a szürkületben nagy viháncolva jöttek csak elő, hogy akkor kezdődik az előadás, lehet szépen felfáradni az emeletre.

Ott álltak, festéktől maszatosan, kigyúlt arccal, kuncogva mind a tizenhárman, és boldogan nézték, ahogy az örömtől és a meghatottságtól spontán sírásba kezdek. A gyerekszoba legnagyobb falán egy egész mese kelt életre, valós személyekkel. A Férjem és én ültünk a királyi trónon, a kutyáink egy labdával játszadoztak a lábunk előtt, kedves udvari bohóc szórakoztatott bennünket, a távolban egy kérő érkezett lovon, miközben egy jóravaló sárkény napozott a hegyes sziklák tetején. Ezt fogtam fel az első percekben, aztán minden nap találtam valami szeretnivaló apróságot (kikukucskáló mókus a fatörzs mögött, vidáman heverésző kisegér a villanykapcsolón, stb.), ami száz-meg-száz mesét ihletett meg az elmúlt 60 hónapban. A Lányokkal lefekvés előtt minden este elbúcsúzunk az összes mesés szereplőtől, és sajnálom nagyon, hogy elköltözünk innen, mert életem egyik legszebb ajándéka ez a falfestmény. Ja, és másnap megszületett az Első lányunk, csak erre a mesés képre várt...

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr59771708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.21. 20:52:25

Hát ez valami nagyon megható! Kérjük a többi képet is!

Egy apuka 2008.11.21. 23:26:37

Ezaz! Proba-Bebi, johetnek meg a kepek!

Fel-mary 2008.11.22. 12:35:41

Ez tényleg szuper! Jó fejek a kollégáid (a férjeink meg mutatnak némi hasonlóságot, de ez van... :-))

Próba-Bébi 2008.11.22. 17:41:58

Ha már így kéritek, ilyen szépen... :)) Nem bánom... Betettem az írásba még egy képrészletet a falfestményből, ami a már fent lévő két kép közé esik. Plusz a Nagyobbik lányom ágya fölé is felrajzoltak a kollégáim egy ablakban alvó macit, a falon lévő sárga hold lámpa köré. Ezt már én festettem ki és nagyon jópofa, amikor este világít a hold. .)

bölcsésztanár 2008.11.22. 18:48:34

Köszi, nagyon tetszik!

Már több gyerekszoba-freskót láttam, de nálam mindegyik kiverte a biztosítékot, annyira idétlen volt. Ez abszolút győztes. És nekünk is jól jönne, mert a fiam sárkányölő lovag és tudna mit kezdeni a részletgazdagsággal elalvás előtt...

A legjobb sztori egyébként a falfestményről az volt, mikor egy barátom elköltözött, és egy olyan lakást vett meg, ahol gyerekek is laktak. A hálószobája a régi gyerekszoba lett, ahol egy teljes falon virított Micimackó és Kanga valami nagyon idétlen ámde marha nagy változatban. Nem volt pénze se ideje festeni, és egy idő után megszokta, már nem is vette észre. Viszont lett egy barátnője, aki mikor meglátta, majdnem hanyatt esett.

Egy apuka 2008.11.22. 22:09:34

Koosz az extra kepeket! Mi matricakat raktunk fel a falra. Edibedi allatkak, direkt erre tervezve. Koltozeskor nem volt idonk atpakolni oket (leszedhetok). A gyerek egyetlen egyszer sem kerdezte, hogy hol vannak. Igaz, azelott sem nagyon nezegette oket. Nem tudom, erdekelne-e egy teljesen kifestett szoba.

linus 2008.11.28. 21:14:57

Jaj, de gyönyörű!A történet az meg még szebb!De tényleg!Tiszta libabőr lettem a végére!(A figurákról egy barátnőm mese-méze jutott eszembe.ilyesmi lovagokat festett mézesüvegekre.)
És hol lehet ilyen kollégákat venni???:-))



süti beállítások módosítása