Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Oto-therm fülmelegítős gyógysapka

2008.11.20. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: betegség imádjuk bármely korosztály

Bevallom, ennek a remek sapkának a létezéséről nem is tudtam addig, amíg az első gyerekünk makacs náthája kapcsán a körzeti gyermekorvosunk nem javasolta. Addig az ősi, sómelegítős módszert próbáltuk alkalmazni, vajmi kevés sikerrel, hiszen a gyerekünk még így, legyengült, beteg állapotában is a legmozgékonyabb lény volt 3 kilométeres körzetben. Azt nem mondom, hogy magától kérte, hogy felvehesse az új sapiját, de ha csomóra kötöttük az állán, akkor volt egy kis esély rá, hogy a felmelegített két kis betét kifejtse a gyógyító hatását. Lány lévén, sajnos nem jött be sem a francia divat, sem a vadászpilóták sapkájának emlegetése, de egy kis babázással vagy meseolvasással végül prímán el lehetett terelni a figyelmét a kockás fejfedőről, aminek a használata rém egyszerű.

Meleg vízben vagy radiátoron átmelegítjük a két zselés, hőtartó tasakot, beletesszük a sapka fülrészén lévő zsebekbe, és a sapkát addig próbáljuk a csemeténk fején tartani, ameddig a tasakok melegedtek. Ezt érdemes naponta többször megismételni, és nemcsak akkor használni, amikor a gyerekünk már nem lát a náthától, hanem akkor is, ha egyrészt nincs fülgyulladása, másrészt még csak a nátha kezdeti tüneteit tapasztaljuk (pl. Ma nem akarok oviba menni. ). A meleg hatására javul a középfül szellőzése, gyorsabb lefolyású lesz a betegség, könnyebben kiporszívózható a váladék az orrból. A sapka 3 méretben kapható a gyógyszertárakban, de ügyes kezű anyukák vagy nagymamák néhány óra alatt meg is varrhatnak egyet, aminek előnye lehet, hogy nem kockás anyagból készül. Vehetünk Micimackós, szívecskés vagy épp autós textilt, ezzel is befolyásolva gyermekünk vagy unokánk hajlandóságát a sapka viselésére. Mi az elmúlt évek alatt 3x vettünk új betétet, mert a régiek a gyakori használat miatt egész egyszerűen "elfáradtak", kilyukadtak.

Remélem, minél kevesebb gyereknek és minél ritkábban lesz rá szüksége, de ha itt nátha vagy fülgyulladás, szerintem mindenképpen ki kell bővítenünk csemeténk ruhatárát egy ilyen (vagy hasonló) sapkával.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr68771701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linus 2008.11.20. 18:05:20

De jóóó!Eddig csak az alvás alatti infralámpázást tudtam használni kisfiamnál, de veszek egy ilyen satyót.Köszi!

Fel-mary 2008.11.20. 21:10:01

Ilyen nekünk is kell! Pláne mert sajnos a füllgyulladás itt is téma :-(
Ezek szerint szimpla gyógyszertárban beszerezhető? no, leteszteljük.

Egy apuka 2008.11.20. 21:38:17

Nem tudajok veletlenul, lehet-e a bele valo melegitotasakot kulon venni? A mienk kilyukadt, es eddig em talaltunk potlast.

Próba-Bébi 2008.11.21. 13:35:50

Egy apuka: Nálunk az orvosi rendelő mellett pont van egy gyógyászati segédeszköz bolt, én ott vettem melegítőtasakot, mert a mieink is kilyukadtak már 2x, de szerintem a gyógyszertárakban is árulják.
Fel-mary: igen, minden mezei gyógyszertárban kapható, de figyelj a méretre, mert 3-féle van belőle.

Egy apuka 2008.11.21. 22:44:00

Kossz az infot, Proba-bebi! Sajnos mi meg nem talaltunk, pedig gyogyaszati segedeszkoz boltban neztuk mar mi is. Gyogyszertarakban is csak sapkakat talaltunk, tartozekot kulon nem.

Fel-mary 2008.11.22. 13:15:22

Hát én épp ma kérdeztem egy mezei gyógyszertárban, és azt mondták, régen tartottak, de ma már nem tartanak. :-( Gondolom, ma már nem fülfájósak a gyerekek. :-(
No mindegy, majd megnézem másikban is.

Egy apuka 2008.11.22. 15:27:13

Kossz, Fel-mary! Most van sapkank, mert kettobol csinaltunk egyet. Egyebkent nalunk a fulfajas szinte azonnal hoemelkedessel erkezett tavasszal, ugyhogy igazan nem tudtuk a sapkat hasznalni (olyankor ugyanis tilos). Ugyhogy kicsit hatterbe is szorult.

Próba-Bébi 2008.11.22. 17:46:00

Hétfőn kiderítem Nektek, hol lehet kapni, okay?

Egy apuka 2008.11.22. 21:03:01

Koszi, Proba-Bebi, de ha talalsz egy ilyen patikat, Budapesten, az meg nem biztos, hogy segit :-)

Próba-Bébi 2008.11.23. 22:16:11

ezt a 2 site-ot találtam,a honnan lehet rendelni hőtárolós betétet:
www.gyogybolt.hu
www.bioszallito.hu

Egy apuka 2008.11.24. 22:18:39

Nagyon koszonom, Proba-Bebi, hogy utananeztel!


süti beállítások módosítása