Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Egy anyuka a homeopathiáról

2008.11.15. 09:00 - Fel-mary

Címkék: betegség egészségügy vendég bármely korosztály

A következő bejegyzést Sepia küldte nekünk.

Manapság a homoepathiás gyógyszerek szinte mindenhol beszerezhetők. Ez jó is meg rossz is, mert nem kell az ország vagy a város másik felébe átkutyagolni a szükséges szerért, ami sokkal egyszerűbbé teszi a használatukat, de sajnos így szinte beleolvadnak a gyógyszerkínálat tengerébe és az árusító helyeken gyakran semmilyen felvilágosítást nem tudnak adni a kevésbé tapasztalt vásárlóknak.

Én személy szerint több, mint 10 éve kerültem kapcsolatba a homoepathiával, a lányom makacsul visszatérő hörghurutja és mandula gyulladása miatt. Ez akkoriban szinte eretnekségnek tűnt, és bár még ma is előfordul, hogy megmosolyognak néhányan-hja a placebo hatás működik – egyre több kollégám gyógyítja gyermekeit és saját magát ezekkel a szerekkel Azóta az egész család csak ezeket a gyógyszereket használja, és bizton állíthatom, nem vagyunk betegebbek, mint az átlag, sőt.

Visszatérve a kezdetekhez. A lányom majdnem 2 éves koráig szopott, 7 hónapos koráig kizárólag anyatejet kapott mégis még 1 éves sem volt, amikor szinte 3 hetente menetrendszerűen ismétlődtek az antibiotikum kúrák. Folyton náthás volt, köhögött, lázas volt és begyulladt a torka. Vittem mindenfelé. Kiszedték az orrmanduláját , allergia vizsgálatokon estünk át és rendszeres látogatók voltunk a fül-orr-gégészeten , mert a középfül gyulladásokat sem úsztuk meg. Egy orvos barátnőm tanácsára felkerestem egy homoepathiás gyermekorvost. Sajnos a nevére nem emlékszem, mert elég volt egy vizsgálat és pár bogyó ahhoz, hogy a lányom állandó panaszai megszűnjenek. Ezután beleástam magam a szakirodalomba és családilag áttértünk a „gyengéd szerekre”. 

Nem szeretnék úgy fogalmazni, hogy hiszek a homoepathiában, mert ez nem hit kérdése, nem placebo. A gyermekeimen és saját magamon is megtapasztaltam, hogy működik. Ajánlom mindenki figyelmébe az Arnica Montana szert, ami legjobb fájdalomcsillapító. Nálam volt mindig agy fiola bárhová mentünk. Ha elesett a gyerek és komolyabban megütötte magát, akkor egy golyó pillanatok alatt helyrehozta. De legalább ilyen „csodaszer” a Belladonna, ami nálunk a legjobban bevált lázcsillapító és fülfájás elleni gyógyító erő. De nem reklámot akarok itt csinálni a homoepathiának és egy-egy szert kiragadni nem is szerencsés, mert a homoepathia nem a náthát vagy a gyomorrontást kezeli általában , hanem az adott emberre hat mindig. Működési elve elég egyszerű. Amikor megjelennek a betegség tünetei akkor látni való, hogy a szervezet valami miatt nem tudta beindítani a védekező mechanizmusát (ezért vagyunk betegek). Segíteni, súgni kell, meg kell mondani, hogy mi a baj, hogy beindulhasson a védekezés. Ez az információ az, ami a homoepathiás gyógyszerekben megtalálható. „A hasonlót a hasonlóval elv” pontosan ezt jelenti, beadni a szervezetnek a betegséget egy legyengített formában csak azért, hogy felismerjük. Ha szervezetünk nem tesz semmit, akkor a szer nem használ. Valószínűleg azért, mert nem találtuk el a megfelelőt. Két nátha sem feltétlenül egyforma, a gyerekekről nem is beszélve.

Meggyőződésem, hogy az anyák a legjobb homoepathák, mert ők ismerik legjobban a csemetéjüket. Azonnal észreveszik a viselkedésbeli változásokat, ami az egyik legfontosabb iránytű a gyógyítónak. Ha a fiam nyafogott, hogy fáj a hasa, azonnal a torkát néztem meg. Tudtam, hogy nála ott kezdődik a betegség. Tapasztalatból.

Mindkét gyermekem 2 éves korától bölcsibe járt. Ennek ellenére ritkán kellett otthon maradnom velük. A homoepathiás gyógyszerekkel gyorsan túlestünk a betegségeken. Természetesen ezek sem csodaszerek és nem ajánlom senkinek, hogy csak a maga szakállára belevágjon egyik napról a másikra. Amint írtam mi is kerestünk egy orvost, majd egy másikat közelebb és ők állapították meg a gyerekek alkati szerét. Az alkati szer tudása nagyon fontos információ egy szülőnek, mert ennek a segítségével számos helyzeten átsegíthetjük a gyereket. Az orvos azért is kell, mert egy új vagy komolyabb betegségnél nem biztos, hogy az anyai megérzés (bár ez nagyon fontos) vagy tapasztalat elég a gyógyuláshoz.

Végezetül annyit, hogy talán a növekvő piaci igényeket felismerve egyre több gyerekorvos sajátította el ezt az orvoslást, és ők szívesen váltják ki a hagyományos gyógyszereket a ráadásul még olcsóbb és sokkal kíméletesebb homoepathiával.

Sepia

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr14753491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.15. 15:58:51

Sepia,
Én mereven és konzekvensen ellenzem a homeopátiát, de egyre több olyan anyukával találkozom, aki szerint remekül működik. Ilyenkor mindig felülvizsgálom a véleményem, de egyvalamit sohase képes feldolgozni az agyam: ezt az információ-dolgot. Ugyanis ez lenne a lényege, viszont ez az, amit nem lehet tudományosan kutatni. Annak viszont örülök, hogy sokaknál hat, de szerintem nem emiatt, hanem valami más oka van. Hogy mi, azt nem tudom, de mivel nem vagyok se orvos, se gyógyszerész, nem én fogom megmondani.

Provence13 2009.01.28. 17:59:10

Csak halkan megemlitem, hogy a gyerek nem tudja mi a placebo-hatas...

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2009.01.28. 19:05:13

Mindig elhatározom, hogy ehhez a témához nem szólok, és sokáig erősen tartom is magam, de most megint nem bírtam tovább.
Lehet, hogy a gyerek nem tudja, mi a placebó hatás, de a szülő jobban odafigyel rá, ha beteg, dédelgeti, stb., aminek ismert gyógyító hatása van.
Ami nekem a homeopátia mellett tette le a voksot, és azóta nem tudom megkérdőjelezni, az az egyetemen tanult tény, miszerint homeopátiás kezelésben részesülnek az ökológiai állattartásban az állatok, és nekik is hat - de itt még mindig fennáll a szeretgetés lehetősége.

Viszont homeopátis gyógymódokkal kezelik a halakat és a méheket is.
És meggyógyulnak tőle.


süti beállítások módosítása