Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Teljes kiőrlésű babapiskóta

2008.11.14. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: etetés imádjuk korosztály 6 hónapos kortól

Fiatal menyecske koromban a babapiskóta felhasználási területe nálam kimerült a tiramisu készítésében. Nem mondom, hogy az Uram ezért szeret még most is, de ha néha elkészítem ezt az édességet, mindig jól végződik az esténk. ;) Bár a barátnőim, ismerőseim előszeretettel adták a csemetéiknek a babapiskótát, nekem valahogy a szárított gyümölcsök szimpatikusabbak voltak. Aztán egyszer egy "beetetésen" behálózódtunk mi is, értsd: az Állatkertben a barátnőm kisfia babapiskótát evett és az én gyermekem természetesen semmi másra nem vágyott, csak arra, így megkóstolta, mit megkóstolta, egyenesen falta. Én persze rögtön éreztem, ahogy a nehéz kődarabok repedésnek indulnak a szívem körül, így a gyengéd anyai érzelmeknek engedve körülnéztem, milyen lépéseket tehetnénk a Másodszülött újonnan fakadt igényeinek kielégítésére. Először a dm-ben vettem egy doboz Manner piskótát, ami teljes kiőrlésű lisztből készült és ennek ellenére is nagyon finom. Nekem pedig megmarad a jó érzés, hogy bár egészséges rágcsálnivalónak legkevésbé sem nevezhető ez az édesség, legalább az emésztésének nem árt. :) Nagy hátránya, hogy állatira drága (600-700 Ft egy doboz), viszont nemcsak a dm-ben, hanem a hiperekben is lehet kapni, én mindig figyelem, nincs-e épp akció... Nálunk mostanában ez a kölesgolyó édes megfelelője az autóban, és figyelnem kell, mert akkor is fogy a csomagból, ha a gyerekek nincsenek a kocsiban.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr19763531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.14. 12:21:00

Ja. Én is így kezdtem. Semmi édesség.
AZtán amikor energiáim megoszlottak két gyerek és a szakdoga között, elveim eltűntek szép lassan az őszi ködben.
DVD-nézés közben almát és sajtot eszünk, hiszti utáni kibéküléskor Túró Rudolfot, nagymamánál mindig van csoki, bevásárláskor becsempésződik a kosárba egy Kinder tojás (a jó bides nénikéjüket, pont oda rakják a pénztárnál, hogy a kocsiban ülő gyerek erőfeszítés nélkül elérje!!!).
Hát így. VIszont sokat mosunk fogat, hátha...

Egy apuka 2008.11.14. 21:35:34

Erdekes kerdes ez a gyerektaplalas. Megfeszulhetsz otthon, ha aztan mindenfele vackot kap az oviban. Mi itthon nem eszunk csokit (a szulok is leszoktak rola). A gyerkoc meg kap rendszeresen az oviban az ebedhez... No comment. (A tobbi egeszsegtelen dologrol, amit adnak neki, nem is beszelve...)

Mi babapiskotat nem adtunk neki, de hosszu evek utan most nekem kedvem lett enni. Jeghideg kolaval a legjobb :-)

Próba-Bébi 2008.11.15. 09:08:23

Az az igazság, hogy én illetve mi nem vagyunk semmilyen végletes elképzelés hívei. Vagyis azt sohasem döntöttük el, hogy a gyerekeink nem kapnak édességet, csak arra figyelünk, hogy mit tartunk itthon. A chips, a gumicukor vagy a keksz nem tiltott, ha vendégségben megkínálják a Nagyot, mindig megkérdezi, hogy vehet-e, és sosem tiltjuk meg Neki. Ettől ezeknek a dolgoknak van egyfajta varázsa, különlegessége a számára, ami a nem mindennapi alkalmakhoz kapcsolódik így. Soha nem szokott otthon reklamálni, hogy nem eszi meg az almát, mert inkább chipsre fáj a foga. Olyan ez, mint a körömlakkozás. Megbeszéltük, hogy nem tesz jót a körmének, de mint mindent, ezt is engedjük mértékkel. Így ha szülinapja van vagy "buliba" megy, és kéri, akkor kap egy kis rózsaszín lakkot, amit este együtt mosunk le itthon. Ő különlegesnek érzi magát Tőle, nem kerül fel tiltólistára a dolog, mindenki boldog. :)

bölcsésztanár 2008.11.15. 16:21:55

Hát igen, a középutas megoldások a legjobbak.
Most az jutott eszembe, mikor az első héten az oviban májkrémes kenyér volt az uzsonna és az óvónéni csodálkozott, hogy a fiam mereven elutasította. Mondtam neki, hogy nem is tudja, mi az, mert mi sose vettünk, szerintem gusztustalan íze van, persze nem minden fajtának. Megegyeztünk a dadussal is, hogy ilyenkor üres kenyeret eszik a fiam, vacsorára meg adok neki rendes kaját.
Mondjuk szerencsére azért odafigyelnek az egészséges táplálásra, de sokszor van turista szalámi, párizsi, de ez még belefér. Főleg, hogy fel van osztva, melyik szülő melyik nap visz gyümölcsöt, és ha nincs aznap a menzában legalább alma, akkor is kapnak a gyerkőcök.

Egy apuka 2008.11.15. 21:01:47

brios, kakaos csiga, turos bukta, csokolade, feher kenyer, krumpli, teszta, lisztes fozelekek... ezek kajak egy atlagos ovis hetrol. A gyereknek minden heten szekrekedese van, pedig este, hetvegen csak olyasmit adunk neki, ami szekletlazito hatasu. A hetvegen kidugul, a het kozepere ujra alig bir tojni.


süti beállítások módosítása