Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Gyógyszeres cumi

2008.11.13. 14:00 - T-eszter

Címkék: egészségügy nem rossz bármely korosztály

Jól jöhet, ha orvosságot kell beadni a gyereknek és nem tudjuk kiskanállal a szájába bűvészkedni. Mivel a térfogata igen kicsi, így attól se kell félni, hogy a hatóanyagok a cumisüveg falán szétmázgálódva maradnak ahelyett, hogy csöppünk védekező rendszerét erősítenék. El lehet benne keverni a szert anyatejjel, vagy teával, vízzel, bármivel.

Nekünk van, egyszer használtuk, de a gyermekünk gyakorlatilag bármit lelkesen lenyel, amit a szájába teszünk. Persze néha utána fintorog, de a bizalma - egyelőre - töretlen.
Szóval jónak tartottam,. amikor megvettem, de szükségtelen volt nekünk. Továbbá mindazoknak, akiknem a porontya utánja a cumit, cuclit úgy mindenestül, valszeg ők sem fogják tudni ezt "megetetni" vele.

Az ötlet tetszik nekem, de mi a Ti véleményetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr86755145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fel-mary 2008.11.13. 14:55:57

Nekünk is van (kettő is), és sajnos mi sokat használtuk. Hónapokig szedtünk egy biz. gyógyszert, naponta háromszor, és én csak ezzel tudtam beadni neki, mert a kiskanál tartalmába beleprüszkölt, úgyhogy én szedtem be akkor a cuccot, nem ő.
Szóval eleinte jól ment a dolog, aztán abbahagytuk azt a fajta gyógyszert és pár hónap kihagyás után most újra gyógyszereznem kellett a gyereket, aki azóta megokosodott, és egyszerűen nem bírtam a szájába gyömöszölni a cumis végét a dolognak. Pedig amúgy gyümölcslét, vizet, akármit cumisüvegből vígan megissza. Szóval a franc se érti - így maradtunk a kanálnál - persze, azzal meg nem lehet élvezhető szintre higítani a dolgokat, úhogy még egy kicsit jobban kínozva töményen nyomom le a torkán a szereket. Szeret érte, az tuti...
Egyébként a dózisoló sztem halál felesleges rajta, mert amit dózisolni kell, ahhoz általában adnak kimérőt, ill. minden patikában lehet kapni fecskendőt, és az sztem megbízhatóbb.
Ennek ellenére én hasznos cuccnak ítélem meg, bár itt szeretném leszögezni, hogy mélységesen felháborít, hogy ez a 10 ml-s sz*r amúgy 750 Ft-ba kerül, amiért már majdnem vehetek egy jobb fajta márkás cumit!

bölcsésztanár 2008.11.13. 19:40:35

Bababiznisz again. Én általában fém kiskanállal adagolok, szopi előtt, úgyhogy ha nem is ízlik, jön a tejcsi és szent a béke. Vagy evés előtt. Sajna én nem szoktam szórakozni, hogy belejátsszam a gyerek szájába, egész egyszerűen kinyitom az ajkait és közé gyömöszölöm a kanalat. Nem szereti, de pár másodpercen belül megbékél.

Egy apuka 2008.11.13. 21:15:25

A Nurofen szirupnak az adagolojat erdemes megtartani. Mindenfele folyekony gyogyszert be lehet adni veele. Legalabbis a mienknek......

bölcsésztanár 2008.11.14. 12:14:14

Ja. Mi is benne vagyunk...


süti beállítások módosítása