Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Hauck asztalra erősíthető etetőszék

2008.11.03. 09:00 - T-eszter

Címkék: etetés imádjuk korosztály 6 12 hónapig hauck

Ajánlások alapján pontosan tudtam milyen etetőszéket akarok, és hosszas keresgélés után végül jutányos áron tudtam is egyet vaterázni. Ez nem a Hauck volt. Ő még mindig megvan, gyerek egyelőre üvölt benne, mint a sakál, de remélem belenő, mert a most használt asztali Hauck felső súlyhatára csak 3-4 kg-ra van tőlünk :))

Ezt amúgy azért vettük, hogy legyen egy hordozhatónk nagyikhoz, étterembe, bárhova. Ez a típus már csak azért is baráti, mert van hozzá egy praktikus táska, amiben hurcolható és még így is olcsóbb volt, mint a Bebe Confort (7990,-Ft).

Rögzítése ugyanolyan, mint tudtommal az összes ilyen típusnak, vagyis az olyan asztalokkal, ahol van egy alsó perem nem túl kompatibilis, de azért egy kis izommunkával megoldható. Ha már fent van ijesztően néz ki, de teljesen stabil. Ránk mindenesetre még nem dőlt ránk az ebédlő :))

A hátán van egy kis zseb, aminek sok értelmét nem látom és sajnos a huzata sem levehető, ellenben vizes ruhával szépen tisztítható. Nem is ragozom tovább, a kölyök ott ül velünk egy asztalnál, lelkesen nyúlkál minden után, amit csak ér és ordítani csak akkor ordít, ha túl lassan szállítom a napi betevőjét.

Nekünk bevált.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr90741135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.03. 12:09:52

Tényleg jó ez a fajta etetőszék, nekünk is ilyen van, de Pierre Cardin, mert sokkal olcsóbb (2,5 éve vettem 4500 ft-ért), és levehető a huzata, amely valami olyan anyagból van, hogy mosószer nélkül is csodálatosan tisztítható. Gyorsan szárad, mert műszálas, de kellemes a tapintása. Ez a nyerő.

bölcsésztanár 2008.11.03. 12:22:54

Az a kérdésem, hogy nektek hány éves a legidősebb gyereketek? Teszteljetek már 3 és fél évesnek való játékokat is, ha tudtok!
Mert most vacilálunk, hogy mi fejleszti jobban az "ilyen erős, derék harcos legény"t. Én a sokrészes Duplóra tippelek, de lehet, hogy ha van jobb, arra fűzöm meg a családot. Karácsonyra akarnak vásárolni, és próbálom lebeszélni őket a sok vacakról, amit szoktak hozni.
Van már rengeteg bábunk, könyvünk, miegymás. Ebbe az irányba nem terjeszkednék már.

Próba-Bébi 2008.11.03. 13:36:31

az én Nagyobbik lányom januárban lesz 5 éves. amikor 3 és 1/2 éves volt, imádta a szerepjátékokat, amit hol plüssállatokkal, hol lego emberkékkel, hol meg élethű kis gumi/műanyag állatokkal játszottuk. általában Ő adta az alaptörténetet, amit aztán együtt szőttünk. kirakott minden puzzle-t, az egész bonyolultakhoz is volt kedve és kitartása. imádta a a Duplo babaházat (ezt sajnos már nem lehet kapni, mi egy Kenguru áruházban vettük), folyton építgette, berendezte. sokat festettünk, gyurmáztunk, házilag rajzoltunk kocog és kidobot!, hamar megtanulta a kockán a számokat és nagyon élvezte a játékot. elkezdett ügyesen Memory-zni is, viszont a társasjátékok gyakran végződtek sértődéssel, ha nem Ő nyert. :)) azt nem tudom, hogy fiúknál mi jön be, de a Duplo, amit Te is írtál, uniszex és verhetetlen. mi a rokonoktól, barátoktól mindig könyvet, diafilmet kérünk. egyébként a Lányok kedvenc játéka a mai napig az a papírház, amit a Férjemmel csináltunk asszem a TV-nk kartondobozából. Van rajta ablak, ajtó, kémény és slussz. Folyton abban bújócskáznak a Kicsivel, vagy épp telehordják csipeszekkel, játékokkal.

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.03. 14:04:37

Barátaink iker fiainál nagyon bejön a Lego, szinte nincs este nélküle. Én még a vasutat is megcéloznám (bár ezt nem minden szülő szereti), nekünk IKEA vasuti szettünk van, de a Tescoban kapható is jó minőségű, jól felszerelt, és jóval olcsóbb... Egyébként egy játékboltos azt mondta, hogy a Brio és a többi fa vasút is összeilleszthető egymással. Az IKEA csodájánál kicsit illúzió romboló volt, hogy a toldalékok műanyagból készülnek, míg a Tesco által forgalmazott a saját anyagából van kialakítva.
Szóval hozzánk vasúti kiegészítőket hoz a Jézuska. A lányka is imádja (3 évesen kapta az alapot), ugyanis. És mi is szeretjük, mert mindig bővíthető, és szerintem a kézmozgást is fejleszti valamilyen szinten, hiszen a síneken kell tolni a vonatot és a kocsikat, és ha valaki olyan kacskaringós pályát készít, mint mi szoktunk, hát lehet csavargatni a csuklót. Bár igazán a kicsinél látjuk ezt a fejlesztést, ő is a sínen tudja már tartani a vonatot az összes szerelvénnyel együtt (1,5 éves).
Az ikrek elektromosat kaptak - egy darabig nézték, dehát az játszott helyettük is, őket meg még nem kötötte le az irányítás, de a miénkkel hosszan eljátszanak.

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.03. 15:30:25

Az Eichhorn fakockáit is szeretjük (gondolom más fakocka is jó, de nekünk ilyen van), még nem volt 3 éves, mikor karácsonyra kapta, de azóta is szívesen épít velük. A teteje formabedobóként is működik, bár ez már nem kihívás egy ekkorának, de a kis másfél évesnek épp jó. A nagy is gyakorta elirigyli tőle, és bőszen illesztgeti bele a kockákat a lyukakba.
Azért szertjük jobban, mint a Legot és a többi egymásba építhető játékot, mert ezzel építve figyelni kell a ráhelyezésre is, különben eldől az egész. A színes kockákkal még csoportosító játékokat is szoktunk csinálni, színsort lehet belőlük kirakni, stb. Persze, van amit csak Legoval lehet megcsinálni, mi ebbe az irányba nem mentünk el.
Biztosan vannak fejlesztő - nem gagyi - játékok a nagyobb játékboltokban, de mi csak a Régióba jutunk el nagynéha, itt helyben meg nincs túl sok jó bolt.

Játék, amire nagyon rácsodálkoztam: Thomas vasút. Nem, nem akatam venni, barátunknál láttam. Hihetetlen. Egy vagyont kérnek egy-egy darabkájáért, és nyeklik, szétesik, elcsúszik... Megfogni is rossz volt.

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.03. 15:34:33

Ja, igen, a puzzle is jó ötlet! A miénk ekkora korában a 60 db körülieket rakta. Ez pont jó volt a gondolkodáshoz, de elég kicsi ahhoz, hogy ne menjen el a kedve. Egy időben minden este ezeket raktuk - illetve nekünk általában csak nézni szabadott - a végén már 6-7 is volt, de nem szegte kedvét, kirakta mindet egymás után.

bölcsésztanár 2008.11.03. 15:55:46

Hű, köszi a sok ötletet!


süti beállítások módosítása