Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

4D UH az Istenhegyen

2008.10.22. 14:00 - Fel-mary

Címkék: egészségügy intézmény nem rossz

Huh, a cím úgy hangzik, mint a rövidítések anno a munkahelyemen: egy-egy céges beszélgetés során úgy röpködtek a a hárombetűsök, mintha egy új nyelvet beszéltünk volna.

Nos azért írom a négy dimenziós ultrahangot így, mert különben marha fárasztó lenne... Aki 4D UH-t keres, az úgyis tudja, mire gondolok.

Nos, amennyire én tudom, a 4D UH tulajdonképpen nem valami csoda, ami a magzatot összevissza minden szögből beméri, hanem egy szoftver a 2D-s képet alakítja 3D-sé, mindezt pedig az időben teszi, vagyis így jön össze a 4. dimenzió (nem az X-aktákból). Ebből kifolyólag az orvos a 4D-n sem lát többet, mint a 2D-n látna, de kétségtelenül sokkal élvezhetőbb a minőség.

Azok a szerencsések, akiknek a dokijuk mindenféle szuper kütyüvel el van látva a magánrendelésen valószínűleg már az első magzati szívverést is HD minőségben élvezhették - akiknek viszont mezei SZTK jut, azoknak szól ez a bejegyzés.

Az orvosom javaslata szerint 4D-re a terhesség alatt kétszer érdemes igazán elmenni: egyszer a 18-20. heti kötelező UH-kor, mert ilyenkor látszik teljes egészében a baba, és mivel ez a vizsgálat amúgy is kötelező, két legyet üthetünk egycsapásra. Nem beszélve arról, hogy ezt az UH-t a törvény szerint csak és kizárólag minősített intézményben (értsd: kórház, rendelőintézet) lehet elvégezni, vagyis az orvosod biztos nem tudja megcsinálni a magánrendelésén. A második időpont a 30. hét körüli UH, amikor pedig már szuperül látszik a delikvensük kis pofija.

Visszatérve az első alkalomra: genetikai UH szűrést nem csinálnak a Brendonban, meg a baba-mama börzén, és mivel nem kis súlyú a vizsgálat, így ajánlatos komoly szakembert felkeresni. Akinek meg rossz lett az AFP (mint jelen sorok írójának) különösen fontos, hogy megbízható kezekbe kerüljön - így mentünk mi az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba, Dr. Hajdú Krisztinához.

Telefonos bejelentkezés után (kb 1 héttel előtte) érkeztünk meg az Istenhegyre, ahova terhesen ildomos inkább kocsival menni - mi nem így tettünk, és én baromira kifáradtam. Már az asszisztens hölgy is borzasztó kedvesen fogadott a recepciónál, de várni szinte alig kellett, viszont addig is nézhettük a TV-t, olvashattunk férfi-női-politikai-gazdasági és gyerekmagaznit, illetve ha kicsit lettünk volna, akkor talán rajzolunk. Egyszóval nem kellett a többiekkel cserélgetni az Auchan katalógust... már ha lettek volna mások is rajtunk kívül.

A vizsgálati szobában kellemes félhomály uralkodott, a férjemet hellyel kínálták, engem pedig a vizsgálóasztalra fektettek. A doktornő UH-zott, mért, magyarázott, mutogatta, hol és mit kellene látnunk, sőt, még a babát is próbálta megmozgatni, aki természetesen durmolt, mint a tök. Így végül lett 15 perc DVD anyagunk egy mozdulatlan magzatról - akin már akkor látszott, hogy az apjára van. A DVD mellé kaptunk fekete-fehér és színes (sárga) képeket is, meg egy leletet arról, hogy minden a legnagyobb rendben.

Az Istenhegyi Központ természetesen magánkórház, így végül fizetnünk is kellett - nem keveset. Az UH ára 14ezer Ft volt akkor, de erről egyfelől még a telefonos bejelentkezéskor felvilágosítottak, és gond nélkül adtak számlát - egészségpénztárasat is. Sőt, amig a recepciós a számlát készítette, nekünk egy elégedettségi kérdőívet kellett kitöltenünk. Hja, ez a fizetős egészségügy - ahol számít a szolgáltatás minősége a szolgáltatónak is.

Summa summarum nem olcsó mulattság a 4D, igazából nem vagyok arról meggyőződve, hogy megérte-e, leszámítva, hogy kaptunk egy UFO-képet a gyerekről, de maga a kiszolgálás csillagos ötös, és végül is erről kell, hogy szóljon ez a blog.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr33720321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.02. 16:51:47

Ugyanilyen tapasztalatom van a Mátyásföld Klinikával.
A nőgyógyászom ott rendel, és pár éve van babamozi szolgáltatás is a szomszéd szobában, külön szonográfussal.
Persze be kell hogy hozza a gép az árát, ezért a dokim három ilyen vizsgálatot javasolt, pedig minden leletem oké volt, és az ő 3D-s régi gépén is rendben talált mindent.
Elmentem, 8000 a vizsgálat, 12000 DVD-vel együtt.
Hát most van egy DVD kisleányomról, 16 hetes korából, de nem lett volna muszáj csináltatni, azért én kértem egyszer.
Remélem, örülni fog neki 12 évesen.

Próba-Bébi 2008.11.02. 20:00:39

én a Bartók Béla úton voltam a Kisebbikkel. a Nagyobbikkal nem is voltam, nem vagyok a pártján. tavaly azért adtam be a derekam, hogy az akkor 3 éves Nagyobbik jobban el tudja képzelni, mi van a pocakomban, amit folyton ölelget és csókolgat. teljesen odavolt egyébként, én azt a részt utáltam, amikor piszkálgatni kezdték a Kicsit, hogy mutasson többet magából, szóltam is a dokinak, hogy köszi, hagyja abba a zaklatást, nekünk ennyi is elég. a DVD-re és a képekre ma már én is úgy gondolok, hogy a naplója mellé szép emlék lesz majd a Lányomnak 14 év múlva.


süti beállítások módosítása