Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Retro baba-mama torna

2008.10.23. 14:00 - Fel-mary

Címkék: sport dvd anya csak ha nincs más

Amikor a poronttyal kinőttünk a gyermekágyból, elkeseredetten léptem a mérlegre: nem árulom el, mennyivel többet mutatott az ideálisnál, de sokkal. Minden vágyam a fogyás volt - meg persze egy éjszaka átalvása, de az első jobban megvalósíthatónak tűnt.

Mivel nem voltam olyan szerencsés, hogy nagymamát vagy ráérő apukát állítsak a gyerek mellé, ezért aerobic, konditerem vagy egyéb individualista sport szóba sem jöhetett. Maradt tehát a baba-mama torna, amit szívesen bevállaltam volna, kicsit szocializálódni is jó lett volna, de az én babámnak sem hathetesen, sem félévesen nem volt kialakult napirendje, így sosem tudhattam előre, épp mikor tudunk elmenni otthonról.

Nem maradt más hátra, muszáj volt beszereznem egy DVD-t. Mivel sajnos kiráz a hideg Rubint Rékától, így nagyon megörültem, amikor a Brendonban megláttam Ölveczky Baba-Mama tornáját, "csak" 2490 Ft-ért. A szépségnek ára van, így hát beruháztam rá.

Jótanács: vásárlás előtt tüzetesen olvassuk el, ami a borítóra van írva. Ui. hazaérve beöltöztem a legfrankóbb melegítőmbe, még hajpántot is tettem a homlokomra, hogy az izzadság ne zavarjon - szóval úgy néztem ki, mint egy felfújt Jane Fonda, és remegő kézzel indítottam a DVD-t - majd tátott szájjal figyeltem a filmet.

No, nem a csodálattól állt el a hangom, hanem a döbbenettől. A DVD ugyanis egy hosszú monológgal kezdődik, amit egy retró frizurás negyvenes nő mondott, háttérben a fikusszal és az Anyák évkönyve 1987-es naptárával. A vágóképekben pufikabátba öltözött répafarmeros vidáman trécselő anyukák tologatják babáikat a Népligetben - az egész egy kilencvenegyes pornófilm intrójára emlékeztet - még abból az alábeszélős fajtából.

A DVD a gyermekágyi tornával kezdődik - mivel ezen már túl voltunk, így áttekertem. Következett a babamasszázs: öt anyuka mutatta be a gyakorlatokat a babáján egy hatvanas védőnő vezényletére, aki leginkább az elsős tanítónénimre emlékeztetett - és ez egyáltalán nem pozitívum. Ezt sem csináltuk, mert ahhoz a babát le kellett volna vetkőztetni, amihez meleg kell, nos az meg nem volt. A masszázzsal ellazult babákat ezután megtornáztatták - az egyik kisfiú folyamatosan elmászkált, de ezen kívül itt más érdekes nem történt. A babatorna amúgy nem volt túl különleges, minden babamagazinban publikálnak hasonlókat, így csak ezért nem volt érdemes megvenni a DVD-t.

Ezután következett a várva várt baba-mama torna. Nos, rákészülünk, elkezdtük, csináltuk, majd mire épp belemelegedtünk volna, vége is lett. Tartott vagy 5 percig, és ez nem költői túlzás. Nem is lehetett hosszabb, mivel a 75 perces DVD-n kellett a hely a szülés utáni rekreációs tornának - ami viszont már baba nélkül ment. Jó vicc, ha tudnám hova tenni a gyereket nem kellene DVD. Tudom, tudom, amíg alszik - de az én gyerekem nem alszik.

Na, azért kíváncsiságból megnéztük: a korábbiakban megismert anyukák öltöttek tornaruhát, külön felhívnám a figyelmet az egyikük lila nacijára - és a már ismert védőnéni vezényletével tornáztak. Olyan középiskolás tornaóra fíling áradt a tévéből - és bár nem kétlem, hogy a gyakorlatok rendszeres ismételgetése hatásos lehet, nekem ez olyan baromi unalmas lett volna, hogy inkább neki se álltam.

A DVD-t eladtam a vaterán, a baba-mama tornát meg saját kútfőből oldottam meg: nagyon jól lehet pl. lábemeléseket csinálni mondókázás közben. Azt kell csak kiszámolni, hogy egy-egy mondóka hány ütem, így nem kell figyelni, hogy hányat csináltunk már meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr57721659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Próba-Bébi 2008.10.24. 12:09:26

Nekem ez még VHS-verzióban van meg, én magam választottam az első terhességem idején, és bevallom, nagyon szerettem. Számomra sokkal hitelesebb, mint Cindy Crawford vagy Rubint Réka ebben a témában. Jókat mosolygok mindig a hónaljkutyás kismamákon, és az egészet vezető tréner vicces stílusán, de profinak érzem, éreztem a gyakorlatokat. A baba-mama torna valóban rövid, de én saját kútfőből kiegészítettem mindig, illetve az anyukatorna részbe vontam be a Lányokat.


süti beállítások módosítása