Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Macis projektoros forgó

2008.11.02. 14:00 - Fel-mary

Címkék: játék még vállalható korosztály újszülött kortól fisher price

Egy újszülöttnek sok játékra nincs szüksége - egyrészt mert vagy egész nap alszik, vagy eszik, vagy ordít - no meg amúgy sem lát 20 centinél messzebbre, azt is csak fekete-fehérben. Egyébként pedig képtelen a tekintetét valamin összpontosítani - a fixálásra legalább egy hónapot kell még várni.

Mégis, egyvalamit érdemes már a babaszoba berendezésekor beszerezni (vagy ajándékba megvetetni valakivel - ahogy mi is tettük), ez pedig az ágyra szerelhető zenélős forgójáték. Mondjuk az első időkben inkább apaanya bámulatára szolgál, de azért 1-2 hónaposan már a törpe is észreveszi, hogy valami mocorog ott a feje felett. Az enyém ma már nagyon betyár, megpróbálja ugyanis elérni a lógókat, és ha megvan, akkor addig rángatja, amíg rá nem borul a szerkentyű.

Felháborító amúgy, hogy a forgók milyen rohadt drágák: még az egyszerű felhúzósért is elkérnek 8-9ezer Ft-ot! De mint említettem, nekünk szerencsénk volt, mert ajándékba kaptunk egy Fisher Price macis projektoros forgót, ami jobb helyeken is 12ezer Ft.

A forgó (mint általában a FP játékok) nagyon szép: 3 plüss maci szárnyakkal lóg a gyerek feje felett, a szerkentyű közepén szívárványszínű spirál csavarodik, a tetején csillagocskák és holdacskák vannak, míg oldalt megint csak macis kép díszeleg. A forgó jól rögzíthető szabvány kiságyhoz, és a felénél dönthető, aminek az értelmére még nem jöttem rá, de biztos fontos funkció ez.

A forgót több féle módon lehet használni: zenével (két hangerő, két dallam) vagy zene nélül, fénnyel alul-felül, vagy csak alul, vagy csak felül, vagy fény nélkül. A fényes verzió sötét szobában jön ki nagyon szépen: a játék csillagocskákat projektál a plafonra, amit őszintén szólva csak a nagyobb (6+) babák élveznek szerintem, legalább is az enyém addig ezt nem vette észre. A zene nekem tetszett, úgyhogy általában ki is kapcsoltam neki.

A játék 2 db góliát elemmel működik - és egyszerűen zabálja az energiát. Ha minden funkciót bekapcsolunk, kb. fél óra alatt lehúzza a Duracellt is, de moderált használat mellett sem bírt ki még két hétnél többet. Ezért mi általában fény és zene nélkül nézegetjük, illetve most már nagyon forognia sem kell, mert mint említettem, a csemete maga is megforgatja, ha olyanja van.

A gyártó a kényelmi szempontokra is ügyelt: a forgó ugyanis távirányítható, így ha a baba nyűgösködik a kiságyban, a kifacsart szülőknek ki sem kell kelniük az ágyból, egyszerűen csak betávirányítják a játékot, és kész. Ha a távirányító elveszik, az sem baj, nálunk ugyanis a TV távirányítója frankón működött a forgóhoz is: egyszer csak azt vettük észre, hogy a TV kapcsolgatásakor hol beindult-hol kikapcsolt a játék, a gyerek legnagyobb ámulatára. Persze áramtalanítani is lehet a készüléket, így ezek a mókák elkerülhetők.

A forgó egyébként idegesítően zizegve, sercegve forog, de a babám széles mosollyal üdvözli a macikat mindig, amikor meglátja őket, így összességében a "megérte" kategóriába sorolom a játékot, főleg mivel nem én fizettem. (ha-ha-ha)

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr53735743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.02. 15:01:03

Hát ja. Én elhatároztam, hogy majd én hajtogatok madarakat színes papírból, azt fogja nézni a gyerek, felapplikálom hurkapálcára és marha kreatívnak fogom magam érezni. Nem éreztem. Éjjel-nappal szoptattam, mosogatórongy voltam.
Első kimenőmkor (2 hónapos volt a fiam) vásárolgattam, de mivel a Brendonhoz nagyon közel laktunk, oda is betértem. Mentem is haza mínusz 9500 ft-tal, annyi volt a Papas and Mamas forgó. Édes kis gombócmadarak voltak rajta és azért vettem ezt, mert a többi figurától kirázott a hideg.
Felhúzhatós, nem elemes.
Minden barátnőmnek kölcsönadom, legalább így jöjjön be az ára. :)))

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.03. 06:56:44

Hmm, bizony, haszna is van, ha az ember kis faluban éldegél a porontyaival.
A nagy három héttel korábban érkezett (persze, mondta mindenki, hogy nem a kiírt napon fog megszületni, dehát kezdő szülők...), pedig mi épp azt az időt akartuk kénylemes vásárolgatásra szánni.... Szóval apa vett meg mindent. Játékokat nem engedtem - majd közösen.
Csakhogy a természet nem várt. Az én csöppnyi lyánykám nagyon hamar elkezdett ébren maradni, nézegette a bölcső fehér takaróját. Nosza (nehogy már sivár környezetben, ingerek nélkül éljen...) rajzoltam neki egy nagy Napocskát, amolyan emberarc-félét, nagy, mosolygós szájjal, szemekkel. Azt tettem be a bölcső oldalára. Imádta.
A forgókat számtalanszor átnéztem a Mega Toys (akkor még volt), és a Brendon nagy katalógusaiban. De személyesen akartam választani - én meg ugye nem jártam már olyan gyakran a fent nevezett helyeken. De a csöpp nőtt, és egyre inkább nézelődött, már a kiságyba is bekerült. Mivel akkoriban még nem volt itthon ennyi kartonpapír, és más eszköz, amire egy ovisnál szükség van, széthajtottam néhány Bepanthenes és egyéb kence dobozát. Lepkéket rajzoltam rájuk, kiszíneztem (olvastam a geometriai formákról, színekről, ez adta az ötletet), mosolygós arcot kaptak azok is. Vékony fehér cérnaszálon a baldachintartójára aggattam őket, különböző magasságban. A cérna miatt a legkisebb fuvallatra (elég volt messzebbről ráfújni) meglibbentek, később meg már ő csinálta a huzatot az elégedett csapkodásokkal. Mivel nem együtt lógtak, sokat variálhattam, eleinte mindig csak egyet lógattam be ( a többit takarta a függöny), majd egyre többet, váltogattam őket. Ezt is borzasztóan szerette, úgyhogy már nem is fájt a szívem a csodaforgókért, amiket kinéztem. Mondanom sem kell, hogy a kicsi is ilyeneket kapott a kiságy fölé...

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.03. 06:59:13

Érdekes, az első gyerekkel nekem is kb. két hónap múlva volt az első kimenőm...

Fel-mary 2008.11.03. 08:14:15

Nekem 6. héten az orvoshoz, aztán legközelebb 3 hónaposan. De 10 percenként telefonáltam. Koncerten voltunk, úgyhogy nem néztek hülyének


süti beállítások módosítása