Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Babakocsimustra: Graco Vivo

2008.10.24. 14:00 - Fel-mary

Címkék: babakocsi graco még vállalható korosztály 2 éves korig

Nekünk négy babakocsink van. Egy öröklött márkátlan az egyik nagyszülőnél, egy öröklött Graco Mirage a másik nagyszülőnél, illetve nálunk 2 - mindkettő szupermárkás, és egy vagyonba kerültek.

Mivel négy babakocsink van, nekem aztán van összehasonlítási alapom a praktikusság tekintetében. És kedves leendő anyuka, ha elfogadsz egy jótanácsot: ne a babakocsin spórolj! Vedd meg azt, amit kinéztél, ami mindent tud, és ami egy kisebb használt autó árával vetekszik - mert ha ezen spórolsz, mint én is, akkor úgyis egy vagyont fogsz költeni a második (harmadik/negyedik) babakocsira.

A mi első (leszámítva az öröklötteket) babakocsink egy Graco Vivo volt, textilmózessel (lehet hozzá kapni hordozót is, így travel system-es, de mi arra nem ruháztunk be - sajnos), új ára kb. 60-65ezer Ft. Nem dönthető a háttámla vízszintesig, és a tolásirány sem módosítható, de a textilmózesben a fejrésznél egy párna van, így ha veled szembe helyezed be a kocsiba, épp vízszintes lesz a fekvőfelület, és a baba is szembekerül.

Aha, szuper. Ezzel csak egy gond volt: mégpedig az, hogy a koraszülött babám kb. 2 hónapos korára végigérte a textilmózest, ráadásul jött a meleg idő, és a gyerek kb. beposhadt volna a kocsiba. Addig viszont tényleg szuper volt: a baba biztonságban érezte magát, és nem fázott, mert a mózesnek volt felzipzározható lábzsákja is. Az viszont, hogy szembe volt velem, olyan mindegy volt, mert amint megcsapta a levegő, rögtön el is aludt.

A kocsi egyébként elég széles, így pl. a mi folyosónkra csak úgy fért be, ha kinyitottam a dupla ajtót. Ezért cserébe viszont szuper stabil és masszív, így terepre is kitűnő. Nem túl könnyű, a lépcsőn kifejezetten nagy élmény cipelni, így inkább liftes, vagy kertes házba ajánlott. Bolgyókerekes, aminek az előnyeit nem kell ecsetelni, és nagyon mozgékony a méretei ellenére, boltban viszont elővigyázatosan vele a szélessége miatt (a CBA-ban az egyik pénztárnál sosem tudtam fizetni, mert nem fért el a kocsi). Van rajta egy rakat kütyü és bigyó, pl. pohártartó, kukucskáló ablak, óriási kosár (szuper óriási), állítható magasságú tolókar, a tolókaron fogantyú, hogy puha legyen a kezednek. Az ülésmagasság pedig folyamatosan dönthető, nem fokozatosan. Szóval mindent egybevetve a kocsi nagyon egyben van, sőt, még összecsukni is könnyű, igaz, nem minden csomagtartóba fér be (Suzuki Ignis), de az első üléshez mindig be tudtam nyomni, és ez még mindig jobb, mint egy barátnőm, aki a Fordjába csak úgy tudja betenni a kocsit, ha előtte leszereli a kerekeket. Mindemellet a kocsi jól is néz ki, nekünk egy fekete-szürke jutott, ami nem babás, viszont nagyon sportos küllemű.

Amint kivettük a mózest, a gyerek ordított a kocsiban. Mit ordított, visított, bömbölt, egészen addig, amíg ki nem vettem, vagy amíg álomba nem sírta magát. Ez utóbbi volt ritkábban, így a végén minden rohadt nap tiszta stresszben voltam a kötelező séta miatt. Sajnos nemcsak a kocsit, de a kengurut és a hordozókendőt is utálta, úgyhogy elmenni otthonról meglehetősen problémás lett. Nem állítom, hogy ez a kocsi hibája, de a negyedik hónapra én már tényleg teljesen kész voltam, így addig rágtam a párom fülét, míg végül beruháztunk egy másik kocsira - olyanra, amiben szembe lehet fordítani a babát. Ez volt a negyedik kocsi - de ez már egy másik történet.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr38723610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása