Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Sajátmárkás teszt 2. - dm Babylove Aktív+ pelenka

2009.02.10. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: nem rossz bármely korosztály pelenkateszt

Ezen a héten a drogerie markt-ban kapható, Babylove Aktív+ pelenkáról szeretnék írni Nektek. Ennek nincs sem kánkános, sem szambázós reklámja, mégis mindig nagyon résen kell lennem a vásárlásnál, és amikor belépek a helyi dm-be azonnal a pelenkákhoz kell startolnom, mert általában csak 1-1 zacskóval találok. Egyrészt pici az üzlet, másrészt persze azt képzelem, hogy kiváló a pelenka, ezért fogy, mint régen a banán télen a pult alól. :) Ebben a kiszerelésben 42 db van, amit 2.045 Ft-ért vettem, így 1 db ára 48,70 Ft, ami határozottan versenyképes a piacon.

 

Értékelés szempontok szerint:

1. Méret: a Maxi méret a csomagolás szerint 7-18 kg-os babáknak jó. A mi lányunk lassan 11 kg lesz, de még így is nagy rá a pelus, pedig nem egyszálbél típus. Ennek köszönhetően (elsősorban az éjszakai) a nedvszívással komoly gondjaink vannak. Pont: 3

2. Anyag: az anyag kellemes tapintású, viszont a megadotthoz képest is nagy méret miatt gombapopsira számíthatunk. Pont: 4

3. Derék- és combrész: a derékrész nem gumis, ezt viszont ellensúlyozza a két oldalon lévő ragasztós fül, ami tökéletesen rugalmas és erős, de kényelmes tartást biztosít. A combrész gumis, nem vág be, és mivel a méretnél már levontam egy pontot, így itt ezt nem teszem, bár a combjánál folyik ki mindig a pisi... Pont: 5

4. Nedvszívás: ez a pelus rengeteg pisit képes elnyelni és dudára dagad reggelre, ami mókás látványt nyújt. Most bajban vagyok a pontozással, mert láthatóan jól szív maga a pelus, de a nagy méret miatt sokszor enged is... Pont: 5

5. Folyat-e?: itt akkor szőrösszívű leszek. Pont: 3

6. Szag: ebben abszolút jeleskedik a Babylove pelenka, mert amikor dinnyeméretűre dagadt a rengeteg pisitől, akkor sem büdös egyáltalán. Pont: 5

7. Egyéb: plusz 1 pont jár a dm-nek a folyamatos pontgyűjtő akcióért, aminek köszönhetően a nagybevásárlásra mindig összegyűlik a 15 pont, ami a 15% kedvezményre jogosít. Én egyébként nagyon szeretnek náluk vásárolni, imádom a saját márkás egyéb termékeiket is, és pl. törlőkendőből sem veszünk soha mást, de az majd egy következő teszt témája lesz... A derékrészen lévő minta helyes, de semmi extra és nem is túl jól kivehető, retikülbe inkább más márkájú pelust szoktam tenni, mert ez kicsit vastag, de nem vészesen.

Összpontszám tehát: 26 pont.

Ár-érték arány: 48,70 Ft/26 = 1,87 (jelenleg ez a pelus áll a dobogó legmagasabb fokán, de egy nevezőt, lássuk be, nem nagy kunszt megverni :))

Mindent összevetve: keresek egy kisebb méretű típust, és akkor biztosan maximálisan elégedett leszek, mert összességében szerintem jó választás a Babylove Aktív pelus.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr59926789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2009.02.10. 11:57:57

Szerintem ez a legjobb ár-érték arányú pelu, amivel eddig találkoztam.

Próba-Bébi 2009.02.10. 13:11:43

szerintem is így van. mi a két Lány "mellett" nagyjából minden márkát kipróbáltunk, a végleteket is, és a Babylove mellett horgonyoztunk le. ráadásul képzeld el, hogy a legutóbb olyan pelust vettünk, ami színes papírdobozban volt (belül persze ugyanúgy műanyag zacskóban, mint korábban), és a dobozba játékokat pakoltunk, a gyerekek is imádták a rajta lévő állatok miatt.

linus1 2009.02.10. 16:34:15

PB: én kiakadtam, amikor kitalálták ezt a kartondoboz csomagolást (ha babakocsival mész-én úgy szoktam-, és nem megfelelő méretezésű a kocsid, hova a fenébe rakod azt a dobozt???!!!)felhúztam magam, de azóta én is rájöttem, hogy egy csomó mindenre lehet használni az üres dobozt :-)
Engem amúgy frusztrál a vásárlás (szerintem nem is nőből vagyok!), így a lehető legkevesebbet keresgéltem a pelusok között.Eddig minden méretben más márka volt a jó kisfiamnak, de egy ideje kikötöttünk a Babylove pelusnál, és egyáltalán ennél a márkánál.Úgy vettem észre, messzemenően ez a legolcsóbb márka, és így a vásárlás is egyszerűsödik.És persze nem elhanyagolható élvezet a matricácskák gyűjtése sem :-))))De komolyan: azért elég szép kedvezményt kap az ember.Persze ki van ez találva, hiszen többet is vásárolsz, hogy egyre több matricád legyen....
Azért nekem is problémás az esti pelus, mert ez a márka nem mindig bírta ki az esti mennyiséget.Így éjszakára Pampers-t adok a kisfiamra.

Próba-Bébi 2009.02.10. 17:27:17

linus1: én muszájból vettem a kartondobozt, mert nem volt más. szentségeltem, hogy két kéz kellett hozzá, de kitolhattam a bevásárlókocsit a boltból, és mivel autóval voltunk, a hazaszállítás már nem okozott gondot. volt is este nagy ujjongás, amikor a Csajok meglátták az új szerzeményt. ;)
tényleg ahány ház, annyi szokás. nekünk a "méretes" Pampers kicsi éjszakára, Liberót kap a Kisasszony.
matrica kapcsán néha jól fenéken billentem magam, mert amikor az előttem vásárló nem kéri a matricáit, sokszor alig tudom visszafogni magam, hogy ne mondjam: "én viszont örömmel elfogadom az övét is, köszi!" :)

bölcsésztanár 2009.02.10. 19:00:29

Jujj, de fogyasztók vagytok! ;))
(Mi anyukámmal bizniszelünk matrica-ügyben, sőt, volt már, hogy a kuponfüzet miatt vettem Zewa dolgot kétszer annyiért, mint a no name zsepi vagy WC papír lett volna kupon nélkül.)

T-eszter 2009.02.11. 07:44:23

én is dm és pontgyűjtő-rajongó vagyok :)) és habár egyéb cuccok lehet, hogy ott drágábbak, de nekem a babylove és balea holmikból jönnek össze a pontok, és azok még olcsóak is :) no meg jók


süti beállítások módosítása