Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Állványos gyerek mikrofon

2009.01.06. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: játék szórakozás imádjuk korosztály 9 hónapos kortól

A Nagy kicsi kora óta szeret szerepelni. Versel, énekel, megmutatja százszor is a pörgős szoknyáját vagy épp bemutat egy balerina produkciót, amit mi figyelemmel és kitörő tapssal jutalmazunk. Ismerősöknél kipróbált egy mikrofont, amitől még fényesebben csillogott a szeme, amikor a Hosszú, havas utakon c. slágert adta elő, így Apukájával el is döntöttük, karácsonyra veszünk Neki egy hasonlót. Novemberben még nem gondoltuk, hogy ez hozza ki a művésznőt a Kicsiből.

Mi 2 éve már úgy karácsonyozunk, hogy 2 soros kis versikéket fabrikálunk, és azokat ragasztjuk fel az ajándékokra (a csomagolópapír természetesen csak egyféle lehet). A Nagy választ csomagot, Anya felolvassa a többnyire vicces kis versikét, a Nagy persze hamar rájön, hogy kihez tartozik az ajándék (volt azért már Anya-Apa felcserélős, ami szintén megér egy misét ;)), és kezdődhet a papírtépés. Miután a mikrofon a fenti eljárással megszabadult a fenyőágas borítástól, várta az ujjongó üdvrivalgást az új tulajdonos részéről, de az csak akkor érkezett meg, amikor összeszereltük és bekapcsoltuk a masinát. 

Egyszer kellett csak megmutatni, hogy működik. A hangszóró egy mosolygós virág, ami a belebeszélt vagy beleénekelt szöveg ritmusára világít, így azok is jól szórakoznak, akiket a fényeffektek jobban lekötnek, mint az énekes produkció. A Nagy előadta az összes itthon és óvodában megtanult karácsonyi és nem karácsonyi dalt, verset, mondókát. Mindegyik után szépen meghajolt, így a Kicsi hol tapsolt lelkesen, hol a "szimat" virágot tartotta szemmel. 30 perc szünet nélküli varieté műsor után a Nagy észbe kapott, hogy lapul még valami a fenyő alatt, így magára hagyta a mikrofont. Ez kardinális hibának bizonyult az est hátralévő részére nézve, mert a Kicsi másra sem várt.

Tudnotok kell, hogy a Kicsi, minden igyekezetünk ellenére alig mond valamit. Leginkább mutogat és határozottan hümmög hozzá. Mindent megért, de nem tesz erőfeszítéseket, hogy szóljon hozzánk. Ez már önmagában is elszomorít kicsit, főleg, hogy a Nagynak be sem áll a szája, és valami hasonlóra készültünk. A mi dumammancinak egyáltalán nem nevezhető másodszülöttünk "elmutogatta", hogy kéri a mikrofont és hangosan, jól érthetően "belekukuzott". Ezen combocskáit csapkodva nevetett összekucorodva és ördögfióka ábrázatot öltve. Persze mi odavoltunk a gyönyörűségtől, így jött a taps és az ováció azonnal. Aztán kaptunk kihangosított nevetést, prrrrrrrrrr-t és vavát, pár nappal később pedig barátnői biztatásra a Kicsi kétszer közhírré tette a hangszórón keresztül, hogy kaka.

Álmomban sem gondoltam, hogy ilyen népszerű lesz ez az ajándék, amit a felnőttek is folyton a legnagyobb magasságra állítanak és "csak a gyereknek mutatom" felszólítással elénekelnek egy Kispál és a borz slágert, de tényleg csak a gyerek kedvéért...

Ahogy írtam az elején, "sima" mikrofont készültünk venni, de az eladó rábeszélt minket az ugyanannyiba kerülő állványos változatra, amit csöppet sem bántunk meg. Ráadásul zene is köthető rá, így a karaoke partynak sincs akadálya. Ajánljuk csendes és cserfes lányoknak, fiúknak egyaránt. Eddig elnyomott szereplési vággyal élő szülőknek pedig kötelezően.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr64852273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

linus1 2009.01.06. 11:36:00

De jó ötlet volt!Gratulálok!!Szerintem mindenképp találjatok ki valami rendszeres fellépési alkalmat a nagylányotoknak, hogy idővel ne vesszen el a mikrofon-és természetesen ez által az előadói kedv-varázsa!
Erről a kedves történetről eszembe jutott:kislány koromban a verseken kívül folyton eljátszottam a reklámokat ...főleg a dédimnek, mert ő imádta.(Ezeken az akkori "pécsi kesztyű", "rumba-rumba a centrumba" és társai gagyikat kell érteni. )Karácsonykor pedig betlehemest báboztam.Saját készítésű bábokkal, precíz, részletes szövegkönyvvel!!Egy támlás szék volt a paraván, amit a nagymamám karácsonyozására is vinni kellett, mert az ottani szék nem felelt meg az estemhez:-))És ez az egész előadás meglepi volt, tehát teljesen egyedül készültem rá...na, most hízik a májam:-))
Köszönöm a lehetőséget a nosztalgiázásra!Hajrá a lányaitoknak!!(Nem lehet, hogy a pici éppen azért nem beszél, mert a nagy "elnyomja"?

Próba-Bébi 2009.01.06. 12:23:52

Ez a székes történet nagyon kedves! :)) Mi is rendszeresen báboztunk az Öcsémmel a fotel mögé bújva Anyuéknak. Papírból és hurkapálcából készítettünk bábokat és emlékszem, hogy milyen jól szórakoztunk. A Nagy rendszeresen jár az ovis csoportjával táncfellépésekre, és ha nincs, keres magának alkalmat a szereplésre. A drnénivel megbeszéli, hogy elénekel Neki egy dalt, és cserébe kér egy matricát. ;) Ha csini ruhát vesz föl, titokban kell az Apukája előtt tartani, és amikor minden kész (haj belőve, parfüm, stb.), akkor mint egy divatbemutatón, mindig be kell jelentenem. Közösen találunk ki Neki fantázianevet, természetesen az adott "szerelésnek" megfelelően (pl. 3-copfos tavaszttündér). Apa mindig rajong és tapsol, a Nagy pedig boldogon forog körbe és meghajol.
Elképzelhető, hogy "elnyomásról" van szó. Drnéni azt mondta, az is lehet, hogy a Kicsi rájött, hogy bőven elég, ha mutogat, mi (a Nagyot is beleértve) próbáljuk kitalálni, mit szeretne. Neki meg nincs értelme erőltetni a beszédet, mert így is célt ér. Mindent ért, amit mondunk Neki, de amióta a mikrofon is velünk lakik, sokkal többször ismétel el szavakat vagy kezd "beszélni" magától. :)

bölcsésztanár 2009.01.08. 13:33:23

P-B,
szerintem ez a beszél-nem beszél egyáltalán nem testvérfüggő.
Nálunk a kisebbik leány, tehát nyomja, ami a csövön kifér, versenyezik hangerőben a bátyjával, és nagyon sok szót mond és ért 17 hónaposan.
Pedig akár el is lehetne nyomva, de ő kiharcolja magának a lehetőségeket.
Szóval nem biztos, hogy emiatt kéne aggódni. Egyszerűen csak ilyen.

Próba-Bébi 2009.01.08. 22:55:58

bt: van aki felveszi a kesztyűt (mint a Te gyermeked), van aki "bölcsen" hallgat (mint a mi Lányunk). azt azért nem hiszem, hogy a Lányok ezen a téren nincsenek hatással egymásra. a Kicsi talán rájött, hogy nem kell a Nővérével harcolnia sem a figyelmünkért, sem azért, hogy megértsük, így nem száll be a versenybe, ahol a Nagy jelentős "erőfölényben" van (egyelőre) a beszéd terén. az sem elképzelhetetlen, hogy néhány hónap múlva majd arról írok bejegyzést, milyen sztereóban hallgatni két folyton csacsogó kisgyereket... :))

manoanyu 2009.02.13. 08:16:19

Nagyon szupi ez a mikrofon.Rögtön neki is álltam keresgélni itt a neten,hogy hol kapható ilyen vagy hasonló,de nem sok sikerrel jártam.Megírnád hol vetted?Esetleg ha tudnád a forgalmazót vagy a gyártót,az is lehet a segítségemre lenne.Kislányomat biztos lenyűgöznénk vele,mert imád szerepelni,de csak egy néma mikrofonja van,bár így is élvezi...:)Köszi előre is

Próba-Bébi 2009.02.13. 08:57:25

manoanyu: már amikor a bejegyzést írtam, akkor sem találtam meg ezt a mikrofont az interneten. most is rákerestem, él azt adta fel, hogy a Tulli Gyermekáruházban kapható, de nekem nem sikerült ott megtalálnom, esetleg hívd fel őket. www.tulli.hu. nekem nem sikerült elérnem őket :(
mi Miskolcon vettük egy hagyományos játéküzletben.

Próba-Bébi 2009.02.13. 10:59:43

pont a lényeget lefelejtettem: a Simba-toys gyártja.


süti beállítások módosítása