Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Karácsonyi ajándékötlet - egyedi képkeret

2008.12.12. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: kreatív imádjuk korosztály 3 éves kortól

Amióta a Lányok megszülettek minden évben azon gondolkodunk karácsony előtt, hogy mivel lephetnénk meg a családtagjainkat, barátainkat, ami valahogyan kötődik a gyermekeinkhez és Nekik is mosolyt csal az arcukra. Eleinte, amíg Ők nem tudtak mást, csak bájosan mosolyogni, addig maradt egy év közben készített közös fotó a megajándékozottal, aztán jöhettek a Naggyal közösen készített ajándékkísérők vagy ablakdíszek. Idén egy dekorációs boltban találtam meg a tökéletes és egyben egyedi, kézműves ajándékkísérőt.

Lehet kapni ugyanis olyan fából készült képkeretet, amire egy kedves Télapót rajzoltak "elő", színek nélkül. A Nagynak ritkán adunk filctollat a kezébe, inkább színes ceruza és zsírkréta pártiak vagyunk, így hatalmas volt először az értetlenség, majd a boldogság, hogy unásig lehet a filctollakat rendeltetésszerűen használni. Én persze úgy terveztem, amikor az üres képkereteteket megvettem, hogy a Nagy majd esténként szépen kiszínez egyet-egyet, de olyan későn jött haza mindig az oviból, hogy a keretek egy kiszínezett darab híján egyelőre ott árválkodtak, ahová tettem őket napokkal ezelőtt. Nem is gondoltam, hogy milyen sebtiben elkészülnek majd. Történt ugyanis, hogy teljesen elfelejtettem, hogy a Nagynak ezen a hétvégén lesz a karácsonyi ünnepsége, ahová ajándékot kell vinni. Igazi aggodalom akkor költözött belém, amikor megtudtam, hogy nem egy kézzel készített ajándékot kell bevinni az oviba, hanem 13-at, mert hogy ennyien vannak a csoportban. Kivert a víz. Kicsi beteg, ki se tehetjük a lábunkat itthonról, a Nagy megint vacsiidőben ér csak haza, segítség nuku.

Mi legyen? Gyorsan a mentőangyalomhoz, a Férjemhez fordultam, aki szinte gondolkodás nélkül vágta rá, hogy áldozzuk fel a családnak szánt képkereteket, a jópofa lesz. Én rögtön replikáztam, hogy azzal az egyetlennel is, ami már elkészült, legalább 30 percig bíbelődött a Lányunk, szilveszterre se készülünk el még tizenkettővel. Mivel jobb ötlet se közel, se távol nem volt, megbeszéltük, hogy a nagy keretet üresen hagyjuk, csak a kötelező elemeket (hóember orra, sál, csillagocska) színezi be a Nagy, szép lesz úgy is.

Mire a Kicsivel megjöttünk este az orvostól, a Nagy kipirult arccal már az utolsót színezte, és Édesapjától megtudtam, hogy már a vacsorán is túl vannak. Ez ám a parádés teljesítmény, csak ámultam és bámultam, csókot nyomtam a Férjem orcájára és csak óvatosan, nehogy megzavarjam az alkotásban, de annál boldogabban öleltem meg az én Nagy Lányom. Amikor elkezdtem megnézegetni a már kész kereteket, kis turpisságra derült fény. Az én segítőkész Férjem ugyanis néhány keret kiszínezésével élte ki gyermekkorában talán nem korlátozott művészi hajlamait, ami egyébként dicséretes, csak ép nem néz ki úgy, mintha egy 5 éves óvodás csinálta volna. Így ma, amikor a Nagy már a vajas kiflit majszolta az oviban, Apa pedig az irodában tett sokat azért, hogy szép karácsonyunk lehessen, én fogtam a kereteket és a filceket, és "rontásba" kezdtem. Sokkal nehezebb volt, mint gondoltam. :) A hátoldalára még rárajzoltam mindegyikre egy szál hóvirágot, a Nagy jelét, amit este kiszínezett, hogy akit megajándékoz tudja, hogy kitől kapta. (Egyébként nemcsak színezhető fa képkeretet, hanem karácsonyfadíszeket is láttam ugyanígy fából, "üresen", nagyon jó ötletnek tartom, és ráadásul 200 forintot talán senkinek nem okoz gondot kiadni érte.)

Akkor lett volna tökéletes az ajándék, ha sikerül csoportképet tennünk mindegyik keretbe, de ez már a sokat akaró szarka sztorija, nem a miénk... :) Jövő héten, ha hazajöttünk a Nagymamától, folytatódik a színezés a Lányunknak és a képkeresés a keretekbe nekem. Mind a ketten jól fogunk szórakozni, és remélem azok a barátaink, rokonaink is meglepődött arcot vágnak, akik olvassák a blogot. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr10811918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fel-mary 2008.12.12. 10:09:32

Áh, én még mindig a naptárral szenvedek. Frankó képek, frankó idézetek, már a power pointba is beszerkesztettem mindet, de valahogy a nyomtató nem akarja úgy kivarázsolni magából, ahogy azt én szeretném...

T-eszter 2008.12.12. 15:47:35

melyik dekorboltban kapható? vagy bármelyikben szted?


süti beállítások módosítása