Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Igazi játék!!! - Wii

2008.12.12. 14:00 - Próba-Bébi

Címkék: sport hellókarácsony imádjuk korosztály 3 éves kortól

Egy újabb írás bedina tollából:

Tavasszal egy futóversenyen lehetett kipróbálni ezt a számítógépes játékot. Tátott szájjal bámultuk a programokat, hiszen az egyik gyermek hulla-hopp karikázott, a másik sztep-aerobikozott, volt, aki síelt, és sokan vártak a teniszre is. És sorok kígyóztak előtte, hiszen végre egy olyan játékot mutattak be, amit játszva a gyerekek (és a vállalkozó kedvű felnőttek is) aktívan mozognak! Egyből felcsillant nagylányom szeme: "Ilyet kérek karácsonyra!" Most jött a döntő kérdés: mennyibe is kerül egy ilyen szerkezet? A válasz hallatán egy kisebb szívinfarktuson estünk át, osztottunk, szoroztunk, hogy is lehetne kihozni a kívánságot a nem oly népes család minden tagjával, hogy ne legyen túl megterhelő senkinek... Az alapgép ára 65 és 70 ezer Ft között mozog, ehhez kiegészítők is vásárolhatók, nem beszélve a játékokról. Fel lett adva a lecke...

A kérdést megoldotta egy kisebb (jelen esetben nagyobb) összeg érkezése lányom kasszájába. Felkerekedtünk és megvásároltuk az alapgépet, és a wii-fit padot a programokkal(20 e Ft), és azóta otthon nincs ám lustálkodás, esti tv előtti tunyulás! Férjemmel egész este, izomlázig küzdenek!!!
Mert mit is tud a Nintendo új fejlesztése? Az alapgép tartalmazza a Wii-Sport programot, ezzel teniszt, bowlingot, baseballt, boxot és golfot játszhatunk, egyedül, de párban is. (a páros játék feltétele egy 10 e Ft-os kézivezérlő megvétele, mert az alapgép csak egyet
tartalmaz...) A tv-re illesztjük az érzékelőt, ez bluetooth-on kapcsolódik a kezünkben tartott navigálóhoz,( leejtés ellen a csuklóra kell rögzíteni egy pánttal, mert a játék izgalmában esetleg beledobhatjuk a készülékbe...) , és már indulhat is a játék. Minden résztvevő kialakítja saját magát, grafikai formában, amihez választhatunk a karakterünknek megfelelő arcformát, hajat, szemet, orrot, bőrszínt, szájat, még szemüveget is!, A ruhánk színét, a magasságunkat, és a testalkatunkat is itt állíthatjuk be. Kéri a nevünket, születési dátumunkat is, bár ennek itt még nem értjük a jelentőségét... Majd a kiválasztott játékra kattintva nekiállhatunk MOZOGNI!!! Mert igen, a kézivezérlőt lengetve, mozgatva, tulajdonképpen az eredeti sport mozdulatait kell imitálnunk, és ez nem nélkülözheti az erőfeszítést sem!

A grafika kitűnő, a háttérzajok az eredeti környezetet idézik, az ütések-dobások hangjai is valóságosak, így alakulhat ki az az érzésünk, hogy valójában egy vérre menő adogatás résztvevői vagyunk, és nyögünk, mint Szeles Mónika, dobáljuk az "ütőt", mint Agassi..., gurul a golyó a bowlingpályán, koccannak és dőlnek a bábuk, repül a golflabda, és becsapódik arcba a balhorog!
A Wii-fit program maga a sportolni vágyók mennyországa, főleg, ha a mozgásra csak a gyereksereg elalvása után jut időnk. Itt személyi trénerrel dolgozunk, váltogatva a jógát az erősítő gyakorlatokat, és az egészet feloldva némi egyensúlyozással is. Itt az az első lépés, hogy mezítláb ráálljunk a "padra", amit a gép szintén vezeték nélküli kapcsolattal érzékel, minden adatot feldolgoz, rögzít. Apró feladatokat megoldva kielemzi a testtömeg-indexünket, megállapít egy ún. Wii-kort, ami az épp aktuális fittségünket jellemzi a korunkat, magasságunkat, testsúlyunkat és mozgáskoordinációnkat alapul véve.

Lehetőséget ad fogadalmak rögzítésére (szégyenlősek levédhetik jelszóval, nehogy valaki illetlenül betekintést nyerjen legféltettebb test-titkaiba!), és a munkát folyamatosan nyomon követve segít azok betartásában. Természetesen itt is a saját magunknak kreált grafikus önmagunkkal dolgozunk. Alapból több mozgásprogram választható, de minden mozgással töltött aktív perc hozzáférést biztosít újabb és újabb játékokhoz. Így nem válik unalmassá, sőt, alig várjuk az felkínált meglepetés mozgássor kipróbálását.
Lehet, hogy sokan nem hisznek nekem, de az elemzés során megállapítást nyert, hogy a Wii-fit korom 10 évvel fiatalabb a valódinál (!!! )tökéletes a testtömeg-indexem, és csak fenn kell tartanom a jelenlegi állapotot, és ennek ellenére a nagy bátran elvégzett, 10 lebegőülés és 6 fekvőtámasz gyakorlat után három napig nem tudtam has-, oldal- és mellizmaimat használni... Remegő lábakkal, izzadtan, levezetésképpen lecsúsztam néhányszor a hegyről, mint egy óriásműlesikló, majd ugrottam párat a sáncról, és döbbenten tapasztaltam, ez sem olyan egyszerű, bár egy kicsit tudok síelni...

Izgalmas volt futni a többiekkel egy versenyt, kötéltáncoltam 25 méter magasban, és néhány jóga half-moon pozíció után lepihentem a jól végzett munka tudatával és fáradtságával. Nem beszélve arról, hogy ki sem mozdultam otthonról, élveztem a gyakorlatokat, és alaposan elfáradtam.
A család alig várja a legkisebbikünk esti elalvását, (én a délutánit) mert ilyenkor előkerülnek a konzolok, a vezérlők, a pad, és indul a derby!
Ha véletlenül ébren találjuk a játékkal a Trónörököst, Ő tátott szájjal bámulja a képernyőn ugrabugráló figurákat, velünk együtt "Hajrá!"-zik, nevet, csak arra kell vigyázni, nehogy kikapcsolja a padot, a tv-t, vagy, mint már megtörtént, beledobjon egy 20Ft-ost a cd-nyílásba!
Mindenkinek bátran javaslom, hiszen ez egy kiváló családi kikapcsolódás, már 3 éves kortól használható, és nem csak azok élvezik, akik éppen játszanak, hanem a nézőközönség, a szurkolótábor is prímán szórakozik!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr30812989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fel-mary 2008.12.12. 16:06:39

Ezt ismerem, egy céges rendezvényen láttam tavaly (amikor még jártam ilyen rendezvényekre).
Csak sajnos nagyon drága...
Azért érdekes, hogy az ember százezreket költ arra, hogy minél kényelmesebb legyen az élete (pl. autózik sétálás helyett), aztán újabb százezreket arra, hogy valami megmozgassa... :-) Erről mindig az jut eszembe, amikor lépcsőzőgépet akartam vetetni a férjemmel valami ünnepemre, mire ő közölte, hogy a 7. emeleten lakunk, van lépcsőm ingyen. :-)

Na, ez nem tartozott szorosan ide, mert ettől még ez a játék nagyon jó lehet, bár kötve hiszem, hogy ez lesz a következő, amire beruházunk :-(

T-eszter 2008.12.12. 21:01:43

húúú, én már egy barátomtól - akik vettek - hallottam, hogy baromi jó, most a cikken felbuzdulva ki is próbáltam. Mi Apucival azt beszéltük, hogy meglepjük magunkat egy közös ajival, a máskinak meg valami meglepi nem nagy cuccal. Ez is górcső alá vétetett, de az ára miatt még erősen gondolkodánk. De ha átmegy a rostán, akkor legközelebb a bébiszittyóval együtt gyere látogatóba (majd én is kerítek egyet) és mi tuti jól fogunk szórakozni :DDDD

T-eszter 2008.12.12. 21:02:34

a lépcsőzőgépes történet amúgy frankó :D

bölcsésztanár 2009.01.30. 22:48:26

Eddig csak itt láttam ezt a ketyerét, de nemrég olvastam valamelyik hírportálon, hogy Angliában vagy hol már több ficamot kellett balesetin ellátniuk a Wii miatt. Merthogy a bemelegítés el szokott maradni.

Hatalmasat röhögtem. 90 kilós angol anya nekilát teniszezni, kb. olyan állapotban, ahogy sorozatot nézni ül le. (Lehet, hogy még a chipset is odakészíti.) Aztán belejön, és realizálódik, hogy a tenisz nem sorozat és nem a segget növeli. Anya sportsérülése a nappaliban. Nagyon vicces.


süti beállítások módosítása