Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

BLIMP függőlámpa

2008.11.12. 09:00 - T-eszter

Címkék: ikea lakberendezés nem rossz bármely korosztály

Már megint IKEA. De ha egyszer jóóó :))

Ez a lámpa talán inkább a nagyobb gyerekeket nyűgözi le, de Kismanónk is nagyon nagy lelkesedéssel reagált rá. Először hatalmasra nyitotta szemétszáját a csodálkozástól, aztán majd kiugrott a bőréből (és a karunkból), annyira vágyott közelkerülni hozzá és jó alaposan megtaperolni, amit amúgy bátran megtehetett.

A lámpa nagyon egyszerű. Egy elszúrt kisbolygóra emlékeztet formában és színben (mivel szürke, így gondolom nagy tűzvész pusztított azon a bolygón), vagyis nappal nem annyira szép látvány. Ráadásul a címkét (ami levakarhatatlan) éppen a plexi részre ragasztották, így a helyén egy nagy maszatfolt van. Acetonnal sem jött le.

Na de sötétban, bekapcsolás után igazán remek látvány. Színes csillagokat, holdakat és szaturnuszokat vetít szerte a szoba falára, melyek mérete a távolság függvényében variálódik. Tényleg nagyon klassz.

Talán majd az esti mesék idején lesz igazán hatásos, mert a lefelé eső fénypászmában lehet olvasni is akár (nagyon akár), eközben a gyerek a falra vetített képződményeken merenghet.

Mi szeretjük

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr32755147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.12. 22:47:11

Ja. Tényleg jól néz ki.
Van kérdésem: Ti láttatok már olyan aranyos, figurás vagy színes gyerekszobába való lámpát (központit), aminek a fényénél nem kell megvakulni? Nagyon régóta keresek, de elég gyér a felhozatal. Amelyik jópofa, abba általában egy max. 60 W-os izzót lehet csavarni és annak is eltakarja a fényét valami bizgentyű. Most IKEÁs rizspapír lámpánk van és sötét is meg már unom is. Javaslat?

Próba-Bébi 2008.11.13. 12:06:30

Nem tudom mit szólsz majd hozzá, de nálunk hagyományos (fehér, nem színes, semmi dísz) lámpa van a Lányoknál, amibe 2 db 60 W-os izzót lehet belecsavarni, és mivel lelógós fajta, mi egyszerűen ráakasztottunk egy marionett bábuhoz hasonló, színes, fa repcsit, amiben állatok ülnek, és ha az alján lévő madzagra kötött súlyt meghúzod, akkor mozgatja a szárnyait, mintha repülne. A Kicsi esti rituáléjához már hozzátartozik, hogy meghúzza a madzagot, örömködik, hogy repülnek az állatok, majd elbúcsúzunk tőlük és megyünk szundítani. A farepcsit a helyi piacunkon vettem pár éve, de sztem játékboltban is láttam már.

Linus 2008.11.13. 15:28:19

Nekünk léggömbös rizspapírlámpánk van (nem túl fényes, nem túl sötét), aminek a kosarába beletettem egy plüss báránykát.Na ezt mindig meg kell nézni esténként.Éjjeli lámpának nagy méretű sólámpát használunk a gyerekszobában is.

bölcsésztanár 2008.11.13. 19:30:39

Köszi az ötleteket! Azt hiszem, én is be fogok szerezni egy sima fényvisszaverő burájú lámpát, és ráakasztom a fasirályunkat, ami ugyanúgy repül, mint P-B-éknél a repcsi. Éjjelre nekünk is sólámpa van, minden tesztet kiállt, azon sose változtatnék, mert olyan jó kis meleg fénye van.


süti beállítások módosítása