Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Kolping Hotel - Alsópáhok

2008.11.11. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: szállás imádjuk bármely korosztály

Nem ez lesz életem leghosszabb bejegyzése, az biztos, viszont a legpozitívabb az utóbbi időből. Az alsópáhoki Kolping Hotelbe, már évek óta készülünk, mert mindenki nagyon dicséri, de valahogy mindig későn jutott eszünkbe, hogy helyet foglaljunk, így eddig még egyszer sem jött össze, hogy néhány napot ott töltsünk. Na, de most! Ügyes és előrelátó barátnőm már nyáron lefoglalta a szállást, hogy megkíméljen minket az újbóli csalódástól, így a hétvégén, a számomra mindig kimerítő és kicsit stresszes összepakolás után útra keltünk.

Alsópáhok jó messze van. Ez tény, nincs mit tenni vele, de utólag azt gondolom, hogy a családi költségvetés csak hálás lehet ezért, mert ha közelebb lenne, mennék újra, amikor csak tehetjük! Egyre több szálloda, hotel, apartman mondja magáról, hogy bababarát hely, amit maradéktalanul őszintének és igaznak csak itt, Alsópáhokon éreztem és tapasztaltam. Itt valóban minden azért van, hogy a családok, elsősorban a gyerekek, nagyszerűen érezzék magukat. Egyetlen játékot, kismotort, ceruzát sem kell magunkkal becsomagolnunk a bőröndbe. Fantasztikusan felszerelt bölcsődés szoba, csupa játék óvoda kreatív, kedves, kezdeményező óvónőkkel, az étteremben külön babamenük, bébiételek, edénykék, előke. Úton-útfélen pelenkázó, szoptató szoba (zárható, kényelmes), gyerek WC és mosdó, mindenhol kitéve papírzsebkendő. Ugyanez igaz a szobákra: konyhasarok, bébiőrző, gyerekkád, kis műanyag edények, bébiétel melegítő, stb. Mindezt pedig egy csodálatosan felépített koncepció, a Bobóország fogja össze és teszi mesebelivé.

Bobó ugyanis egy imádnivaló víziló, aki üldögél a játszótéren (teljes valójában), sétálgat a gyerekek között, visszaköszön ránk a színezők rajzairól, de a legkedvesebb ötlet számomra mégis az, hogy mindenhol vitrinekkel találkozunk, amiben az itt pihenő gyerekek által beküldött vízilovakat állították ki (víziló alakú csörgő, szappanadagoló vagy épp papucs) a gyerekek neveivel együtt. Bármilyen korú kisgyerekre örömmel vigyáznak, elviszik vacsizni, ha kell, és az sem utolsó szempont, hogy a szülők is rengeteg kikapcsolódási forma közül választhatnak. Sok az apró figyelmesség: ajándék cumi, gyakori kérdésekről összeállított kis információs lap, mamáknak szóló magazinok, esti diafilmvetítés, az étteremben színezhető edényalátét, és még sorolhatnám reggelig. Remek a medencés rész, isteni a "catering", gyorsak a pincérek, és a vendégek is valahogy mind, olyan "normálisak".

Még mindig nem tértem magamhoz, úgy odavagyok, hogy létezik egy olyan hely Magyarországon, ahol tényleg, de tényleg a gyerekek a legfontosabbak. Nem álságos a kedvesség, nem betanult az udvariasság, a figyelmesség. Ha akarnám, találnék kritizálni valót, de ismeritek a mondást: csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit. Itt pedig minden pillanatban történik valami, értünk. Egyetlen gondolat erejéig sem zavart, hogy mindez osztrák "koppintás", mert felőlem akár kenyai is lehetne, hiszen tudjuk jól, a szülőknek egyetlen dolog számít, legyenek boldogak a csemeték. A Nagyobbik hazafelé menet kérdezte, mikor jövünk el újra. Kíváncsi voltam, mennyire "komoly" az elhatározása, ezért azt mondtam, ehhez még sok pénzt kell gyűjtenünk. Gyorsan jött a válasz: nyugodtan használjátok a perselyemet, Anya! Rögtön kihúztam magam az anyósülésben, milyen jószívű is az én Lányom, amikor befejezte a mondatot: csak annyit hagyjatok benne, hogy tudjak venni Barbie-házat, meg pónikat, meg új plüsiket...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr44761362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linus 2008.11.13. 11:47:35

Jaj de jó, hogy ilyen jó véleménnyel vagy a helyről.Mi januárban tervezünk ott tölteni pár napot az akkor 1 éves kisfiunkkal.Kirándulási lehetőség mennyi van?A fürdő milyen?További véleményt/mások véleményét is/ szívesen olvasnám!Köszönöm

Próba-Bébi 2008.11.13. 11:58:44

Hévíz ott van a szomszédban, gyönyörű kisváros, érdemes ott sétálni, körülnézni. A Hotel környezet is felér egy angol parkkal, olyan szépek a növények. Ha végigjárjátok az egész területet, ami körbe van kerítve, lehet, hogy már nem is lesz energiátok elmenni kirándulni. :) A fürdőrészben van 3 medence. Egy apró a piciknek, egy kicsit nagyobb és egy méretes a felnőtteknek. Finom meleg a levegő bent és a víz is nagyon kellemes. Mi vittünk magunkkal pár vízi játékot, de mindenféle volt kitéve szabad használatra, még kicsiknek való karúszó és úszógumi is. Foglalás előtt javaslom, hogy nézzétek meg, melyik ház hol helyezkedik el, mert bár minden zárt folyósokkal van összekötve, nekünk kábé 15 perc volt a szobánkból átsétálni a medencékhez. Cserébe viszont mi voltunk legközelebb az étteremhez és a játszóházakhoz. :) Mi, ha tehetnénk, már holnap visszamennénk, mert a rossz idő miatt keveset lehettünk kint a Lányokkal, pedig nagyon ötletesek a játszóterek és van állatsimogató is. Biztosan nagyon jól fogjátok Magatokat érezni, érdemes mielőbb lefoglalni a szállást, hogy még legyen választásotok.

mameni 2008.12.13. 22:58:18

Sziasztok!
Nekem sajnos nagyon nem jó tapasztalatom volt most a Kolping Hotel ben.
Hát baromi messze kaptunk szobát az 5 éves és a 11hónapos gyeköcünkkel az uszodától, amit babakocsival nem is tudtuk megközelíteni,és hát nem volt egyszerü karon ülő babával végig menni a folyósón ahol fütés sem volt szakaszokban. Na ezt azért el lehet képzelni fűrdő köntösben. Ha pedig fel öltöztetem mi értelme van a fürcsizésnek, ja nem beszélve arról hogy nem volt egy ember aki felügyelte volna a fürdőzőket /úszómester/ A kaja sem volt valami bizar nekem legalábbis nem.Husi leves palacsinta tésztával, lehet hogy van illyen de nekem a husi leves az tésztás és a gyerekemnek is. Az úszoda is későn nyit, a párom szeret korán le menni még mi alszunk addig szaunázik és fürdik egyett. de sajnos ez sem sikerült, nem volt egy szoli pedig ki volt írva. Nagyon személytelennek éreztem, ritkán találkoztunk egy egy takarító nénivel. Mivel tegnap jőttünk haza bátran mondhatom hogy semmi karácsonyi hangulatot nem árasztott ez az öt nap mert nem volt még feldíszítve, de lehet ezt később teszik hm nem tudom de ez is csalódás volt. Folytathatnám még a hiányosságokat de nem teszem próbáltam megközelíteni ezt a pihit úgy hogy, nem kell be vásárolni, főzni, és csak játszom a gyerekke,l de úgy gondolom hogy egy játszóházba is mehettünk volna ennyi erővel. Bocs senkit nem akartam megbántani de le kellet írnom ezt mert mindenki azt mondta milyen jó, hát mi ebben a jó? Lehet nyáron jó de akkor mi a jó télen?

Próba-Bébi 2008.12.16. 16:11:55

Szia mameni! Sajnálom, hogy csupa rossz élménnyel tértél, tértetek haza. Mi és a barátaink, ismerőseink is mind feltöltődve, tele mesélnivalóval tértek haza. Bobóval sem találkoztatok? Az állatsimogatót sem élvezték a gyerekek? A palacsintás húsleves osztrák specialitás, kedvelt nemzetközi étel arrafelé. Mi nem bánjuk az újdonságokat, de lehet, hogy Nektek ez már sok volt. ;) Azért a nagy választékból (emlékeim szerint mindig kétféle leves volt) biztos találtatok valami megszokott ízt, valami finomságot. Remélem, azért nem tértetek haza fáradtabban, mint amikor mentetek, és adtok még egy esélyt ennek a helynek.


süti beállítások módosítása