Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Sajátmárkás teszt: Alana Prémium Öko-pelenka

2009.02.21. 09:00 - T-eszter

Kezdjük egy gyors számítással. Ha babánk éjjel 12 órát alszik - tételezzük fel, hogy közben nem zavarjuk peluscserével - továbbá nappal 3 óránként cseréljük a pelusát (ez barátságos átlag akkor is, ha bekakálás miatt gyakrabban, feledékenység miatt pedig néha ritkábban cserélünk). Szóval így a gyerek napi 5 pelenkát emészt fel, 1.825 darabot évente. Egy pelus súlya hozzávetőlegesen 50g, így az évi hulladék 91.250 g, vagyis 91,25 kg! Döbbenet, mi? Egy megtermett apuka pelusban kifejezve. Gondolom ez a számítás vezethetett sokakat a textilpelenkások táborába, de aki ebbe nem vágott bele, annak a DM Alana pelenkája elfogatható lelkiismeretnyugtatónak tűnhet.

Állításuk szerint az előállításnál mellőzték a felesleges alapanyagokat, a pelust oxigénnel (környezetbarát módon) fehérítették és anyaga környezetkímélően művelt erdőkből származik. A külső és belső réteg 100%-ban, a nedvszívó mag pedig 20%-ban bomlik el. Vagyis a pelenka 60%-a lebomlik. Nem tudom, hogy az egyéb eldobhatókból mennyi komposztálódik, de ha az előző számításra vetítjük, akkor így "csak" évi 36,5 kg, vagyis már csak egy tesó súlya :)

Az ára 2.199,-Ft, cserébe 44 db pelenkát kapunk, vagyis darabja kerekítve 50,-Ft.

No de lássuk az összehasonlítást.

1. Méret: Maxi, 7-18 kg.Én úgy gondolom, hogy itt már azért tágak a határok, mert a babák elkezdenek végtagra gyúrni, és azzal egyidőbben karcsúsodni is, így akár igaz is lehet. Mi most valahol 11 kg körül lehetünk, és még bőven érezni, hogy van tartalék a méretben. Így ez egyelőre 5 pont.

2. Anyag: Kívül belül papírszerű, nem egy taktilis mennyország, de dörzsisnek sem hat. Szerintem a célnak tökéletesen megfelel. 4 pont.

3. Derék- és combrész: A dereka gumis, a tépőzáras pántok így már nem. Combja duplagumis és mivel a fiam igen komolyan vette, hogy most tesztelünk, így mindent megtett az extrém körülmények megteremtéséért. A gumis részek jól vizsgáztak, még a szétficánkolt kaki sem bújt ki rajtuk. 5 pont

4. Nedvszívás: semmi rosszat nem tapasztaltam, rendesen megszívja magát. 5 pont

5. Folyatás: konkrét folyatás biztosan nem volt, de eddig én még egy olyan pelussal sem találkoztam, ami folyt volna. Majd kölcsönkérek Fel-Marytől egy Mylove-ot :)) 5 pont

6. Szag: Semmi alapillatosítás, ami jó. A kakit egyből éreztem, talán erősebben, mint más pelusoknál, ami nem mindig jó. 4 pont

7. Egyéb: zöld kis katica a gumis részen - kedvenc bogarunk, így nagyon ok. Máshol nincs minta, ami bezavarhat, ez is rendben. Nem extralapos, így retikülbe nem való, ellenben ha valóban annyira környezetbarát, mint mondják, akkor kiérdemli a plusz 1 pontot.

Összpontszám: 29. Ár-érték arány: 1,72. Lehet lágyszívű vagyok? Mindenesetre most ez a pelus vezeti a ranglistát nálunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr91949954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása