Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Évszakos naptár gyerekeknek - kreatívkodás otthon

2009.02.13. 09:00 - Próba-Bébi

Címkék: kreatív imádjuk korosztály 3 éves kortól

Azon törtem a fejem, hogy miről is írhatnék, amikor megakadt a szemem a Nagyobbikkal, úgy 1 1/2 éve gyártott naptáron. Az ötlet nem saját, a helyi oviban láttam hasonlót és megtetszett, így összegyűjtöttünk rengeteg színes újságot és nekiláttunk a házi gyártásnak.

A naptár végtelenül egyszerű. Egy vastagabb karton lapot felosztunk 12 egyforma részre és a kör peremére ráírjuk a hónapokat. Az évszakokat jelző 3-as csoportokat érdemes valamilyen színes vonallal jelezni, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen megjegyezni, hogy mi tartozik össze.

Ezután nincs más dolgunk, mint közösen végiglapozni jó néhány újságot, és az előzetes ötletelés során felmerült képeket vagy ahhoz nagyon hasonlókat megkeresni, kivágni és az adott hónaphoz-évszakhoz felragasztani.

A Nagy nagyon élvezte, amikor Ő mondhatta meg, hogy mi jut eszébe a téli februárról vagy a nyári augusztusról. Imádta persze a rávezető kérdéseket is (mikor szoktunk a legtöbbet strandra járni, biciklizni, mikor bújik ki a hóvirág vagy mikor varr Anya jelmezt?), és tetszett Neki a ragasztgatás. Az utolsó művelet egy karton nyíl középre szerelése jancsiszeggel, majd annak beállítása az aktuális hónaphoz.

Azon túl, hogy több órán keresztül remekül szórakoztunk mind a ketten, a Nagy sokat tanult az évszakokról és a hónapokról, fejlődött a kézügyessége és valami olyasmit alkottunk, amire hosszú-hosszú ideig büszke volt, és mindenkinek mutogatta, aki betévedt hozzánk. Rengeteget segített Neki abban is, hogy könnyebben tudja értelmezni az idő múlását, a dolgok kötelező egymásutániságát és a mutató "frissítése" is folyamatosan jó ok arra, hogy a ránk váró változásokról, ünnepekről beszélgessünk. Vágjatok bele! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr94934710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2009.02.13. 14:05:00

Hú de jó! Csinálunk mi is. 3,5 évesen érdemes már? Megpróbáljuk. Kösz az ötletet.

Próba-Bébi 2009.02.13. 14:07:56

bt: a Lányom kb. 3 és 1/2 volt, amikor elkészítettük a naptárt. szerintem ne is várjatok tovább! ;))) ilyen ronda időben nincs is jobb annál, mint tavaszi és nyári képeket keresgélni, és elbúcsúztatni a telet.

szilda 2009.02.13. 14:30:59

mostmár látom... nem tom mi történt sorry


süti beállítások módosítása