Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Hangszerkészlet

2008.11.28. 09:00 - T-eszter

Címkék: játék imádjuk bármely korosztály

Nagy titkot gondolom nem árulok el vele, ha megsúgom, hogy egy ilyen fain kis hagszerkészlet már egy tipegőt is igencsak boldoggá tud tenni. Ráadásul a Régió játéknagykerben igencsak becsületes az ára, így rá is repültem egyre. Van benne csörgődob, ami nemcsak donol, csörög, de a kis részletgazdagsága igen sok piszkálni- és nézegetnivalót is kínál. A mienk virágmintás, nem ilyen őpuritán, mint ez a képen.

Van benne két rumbatök(szerűség), szintén szép mintásak és jókora csörgőként is üzemelnek. A Triangulumot most persze még elraktam, veszélyesebb, mint használható 2 év alatt. A csúcs pedig egy számomra ismeretlen nevű darab (de bölcsésztanár - vagy az ura - biztos fel tud világosítani), ami szintén klasszul marokra fogható és a rajta levő számtalan kis csörgő csudamód csilingel.

Strapabírónak is tűnik, pedig a mi kis gézengúzunk biztosan nem rendeltetésszerűen használja... mármint a dobot. A többiben sok kárt nem lehet tenni, hiszen úgyis rázódni, lóbálódni születtek.

Nyálat is állnak

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr99769855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsésztanár 2008.11.28. 11:59:08

Ja. Nekünk is van ilyen tavaly karácsony óta. A Fakopáncs (kedvenc játékboltunk) Vörösmarty téri standjáról származik. Minden jó benne, kis szépséghibákkal.

A csörgődob mérsékelten ütésálló, a fiamnak sikerült egy-két hét alatt leamortizálni a nem rendeltetésszerű használat miatt - a hártyát ütötte faverővel. Gondolom, nálatok is ez lesz.
A rumbatök borítására érdemes még vigyázni, lepattanhat a festékréteg, ha odaveri valamihez a kis zenész. A triangulum ütője az igazán veszélyes, különösen konnektorba dugva. Viszont nagyon szereti a fiam, de csak felügyelet mellett használhatja.

A csengős dolog száncsengő-hangot ad, azt hiszem, népi hangszer. Mi mentünk vele regölni István-napkor (Kelj fel, gazda, kelj fel...), marha jó hangja volt. A mi kis egységcsomagunkban volt még egy xilofon, iszonyú hamis és javíthatatlan, az ütői hamar eltörtek, ajtótámasznak jó esetleg.

Tudom még ajánlani 3-4 éves gyerekeknek a tolófurulyát, ha vásárban jártok, vegyetek mert nagyon vicces. Olyan furulya, amin nem lyukak vannak, hanem egy kis tolható rúd van benne, mulatságos hangot ad.
Egyébként a Tecsóban lehet kapni mindenféle műanyag gyerekhangszert, nekünk bejönnek azok is. (csörgődob, csuklócsörgő, rumbatök, síp)

Levente, Csanád, Csenge, Vali 2008.11.29. 05:57:22

Nekünk Lidl-ből van (ez tényleg nagyon jó áron volt), abban van még két csörgő tojás, két csattogó bot, és egy csörgő botnak nevezett valami, minden fából, német gyártmányként van feltüntetve (talán tényleg az...), nagyon szeretjük - de a dobot eltettük későbbre...
Azt hiszem, ismét lesz , bár úgy emlékszem, abban nem lesz ennyi féle.
Persze, mindegy mi az, ritmust lehesen ütni vele. A konyhai fakanalaim is nagyon bejöttek nekik...

T-eszter 2008.11.29. 09:41:24

na akkor nekünk még kicsit odébb van az amortizáció. A triangulumot én egyelőre elrámoltam, mert ab ovo veszélyesnek minősítettem, de ez a borzongató lehetőség - konnektor - eszembe se jutott :o

Lidl-ből készlet? majd meglesem. Habtapikat is lehet(ett) ott időről időre olcsón venni.


süti beállítások módosítása