Próbababák

Elköltöztünk! Új címünk: http://proba-babak.freeblog.hu/

Utolsó kommentek

Címkék

Címkefelhő

Kalovits babaúszás (Rubin Hotel Budapest)

2008.10.24. 20:00 - T-eszter

Címkék: sport imádjuk korosztály 3 hónapos kortól

Mielőtt belevágtunk alaposan utánaolvastam a témának és akitől lehetett, azoktól saját tapasztalatokon alapuló információkat is igyekeztem beszerezni. Volt sok pro és kontra, elfogult és elfogulatlan vélemény. Azt gondolom ezeken mindenkinek önállan kell átrágnia magát. Mi úgy döntöttünk belevágunk és igyekeztem nagyon figyelni a gyerekre, hogy valóban élvezi-e a dolgot, vagy csak a saját jó érzéseimet vetítem ki rá.

Szerencsére azóta is járunk, a gyerek egyszerűen megőrül a vízért, így továbbra is lelkes látogatói vagyunk a Rubin Hotel Wellness részlegének, ahol a alovits féle módszerrel okítják a porontyot és minket is.

Vízreszállás előtt:
Teljesen külön helyiség van e vélra elrekkentve a komplexumból. Ide nem is jön más, csak aki oktat vagy hozza a gyereket, no meg a takarítók. A helyiségek jól fűtöttek. Az utcai cipőket már az előtérben le kell venni, gondolva a csúszómászó kis homo sapiensekre. Az öltözőben jól el lehet férni, habár a szekrények csak gagyi lakattal zárhatóak, így - bár lopásról még nincs tudomásom - azért jobb ha a családi smukkot már otthon levesszük. A tágas helyiségben van gyereksarok, sok-sok játékkal (amiket azért többször letisztíthatnának), babaetetéshez minden, ami kellhet. Nagyobbaknak tea, víz. Kellő számú pelenkázóasztal és az első alkalommal kapunk bébi-úszógatyát, amit aztán haza is vihetünk magunkkal.
A medencét csak erre a célra használják és van egy szauna is a szárítkozáshoz. Az itteni pelenkázó mellett vannak krémek, így azt se kell becuccolnunk magunkkal.

A foglalkozás:
Babamasszírozással és tornával kezdődik. Ne gondoljunk semmi komplikált dologra, mondókázva gyúrjuk át és mozgatjuk meg a kis delfinjelöltek tagjait. Aztán vízre szállunk. A vízmélység úgy 140cm körüli.
Mondókákhoz és kis dalokhoz kötött feladatsorok következnek. Merülni kb. az ötödik alkalommal merültünk, majd innen kezdve folyamatosan különböző módokon. Van játékidő, amikor a srácok labdákat kergethetnek a vízben, meg egymást szuttyongathatják, majd megint egypár gyakorlat és a végén ki-ki kedve szerint maradhat még a vízben.
A vízben töltött idő folyamatosan lesz egyre hosszabb és a kezdő csoport végére (ami kb 3 hónap) a gyereket el nem engedve tudnak már hason és háton lebegni, van vagy 5-6 féle merüléstípus (az egyiknél pár tempót önállóan nyomnak le), van medence széléről vízbeugrás (vagyis kiültetjük a babákat, zsippzsuppolunk és a zsupsznál becsobbantjuk őket a vízbe - nem elmerítve - imádják) és bőszen kergetik a labdákat.

A csoport kb a felére csökkent, míg a haladó korszakba léptünk, de így nagyon kellemesen elférünk és még bőven van elég baba-mama akikkel lehet ismerkedni.A mi oktatónk - Ági - kedves és segítőkész, de nem hagyja, hogy túlparázzuk a dolgokat. Csak természetesen, fog ez menni.

A haladó csoportról majd később még tudósítok.

(Csak egy apróság zárójelben. Amikor Ági nincs, akkor egy Eszter nevű lány helyettesített. Ő sajnos kissé hadarva nyomja le az órát és nem alkalmazkodik a babák tempójához)

A bejegyzés trackback címe:

https://proba-babak.blog.hu/api/trackback/id/tr80725867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása